27 Temmuz 2022 Çarşamba

Justin Kluivert & Galatasaray, babasını da çok severdik


Galatasaray'ın kanat rotasyonunu alternatif altına alması şart. Şu an mevcut rotasyonda, kanatlar adına "güvenilir" alternatif olabilir diyebileceğim kimse yok. Orada, herhangi bir forma rekabetinden de söz etmek imkansız. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları bizi hayallere sürüklüyor da, hamle imkanı yok. Alternatif düşünürken, o futbolcunun ağırlığı da önemli. Justin Kluivert ismi geçerken, alternatif olarak lüks bir isim. Bu tarz bir futbolcu alındığında, 11 için alınır.

Farklı bir formata mı geçiliyor? Justin Kluivert'ın 2. forvet ya da forvet arkası gibi oynamışlığı da var. Oraya mı düşünülüyor? Ya da Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün 2'lisinden biri mi forvet arkasına kayacak. Forvetin arkasında bu tarz 3 isimle, olabildiğince hareketli bir yapı da oluşabilir. Sürekli yer değiştirirler, 3'ü de topla hareketli, alanı iyi kullanacak isimler. Justin Kluivert düşünülüyorsa, bu 11 içindir.

Geçen sezonu Nice formasıyla kiralık olarak geçirdi. Toplamda 31 maçı var ve 6 gol, 6 asist gibi bir istatistik yakaladı. Sezonun ilk bölümünde de ciddi bir sakatlık yaşamıştı ve kaçırdığı maçlar var. Geri dönüşü ise iyi oldu, ağırlıklı olarak ilk 11 oynadı. Roma'nın futbolcusu. Onlar adına da ciddi yatırımdı. Bir önceki sezonda da Leipzig'de kiralık olarak oynamıştı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Roma'da bu futbolcuyu pek düşünmüyor gibi. O açıdan fırsat olabilir.

Hızlı ve yetenekli bir futbolcu. Teknik kapasitesi yüksek, topla ilişkisi de aynı şekilde. Bu tarz dripling ve hız özelliğiyle öne çıkan bir kanadımız da yoktu. O açığı da, kaliteli bir isimle kapatırız. Futbolcu da henüz 23 yaşında. Biraz toparlasak ve potansiyelini parlatsak, geri dönüşü yüksek olur. Futbolcunun ciddi bir etiketi de var. Beklentiler aslında çok daha farklıydı. Babasını zaten tanırsınız. Beni heyecanlandıran işlerden biri olur.

6 yorum:

  1. Seferoviç gibi Pivot bir santraforun arkasında üçlü orta saha çok güzel işler yapar keşke gelse

    YanıtlaSil
  2. İlk çıktığındaki parlaklığı yok. O beklentinin uzağında kaldı biraz. Zaten öyle olmasa bize yazılmazdi. Burada tekrar yükselişe geçebilir belki

    YanıtlaSil
  3. Kerem, Yunus, Ali Akman, Kluivert rotasyonu korkutucu olur:) Kalırsa Morutan (justin gelirse onu kiralamak daha doğru olabilir) Emre Kılınç, Barış, Oğulcan gibi isimler de olacak. Seferovic dışında o seviyede ikinci bir forvet alacağımız da konuşuluyor, bunların hepsi aynı anda mümkün mü göreceğiz. Evander ve Grillitsch transferleri gerçekleşmediği sürece hiç bir transfere doğrundan odaklanamayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hareketli ve yetenekli bir yapı:) Tabii ne şekilde dizilecekler, formasyon ne görmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir