1 Temmuz 2022 Cuma

Kazımcan Karataş Galatasaray'da


Bu transferi, Burak Elmas döneminde de konuşuyorduk. Hatta transferi gerçekleştirdikleri ve yeni yönetime bıraktıkları yazılıyordu. Tabii bu durumun böyle olmadığı sonradan anlaşıldı. Rıdvan Yılmaz'ın Frankfurt'a transferinin ardından, orayı Kazımcan Karataş ile doldurmayı istediler. Bu transfer için de bayağı uğraşıyorlardı. 3'lü savunma oynuyorlar, Kazımcan Karataş da hücum özelliği ve temposuyla onlar adına iyi alternatifti.

Galatasaray'ın da yerli bir sol bek alternatifine ihtiyacı vardı. van Aanholt'un arkasında Ömer Bayram bekliyor. Bu da sorun. Ömer Bayram'ın, Galatasaray'a sol bekte verebileceği bir şey kalmadı. van Aanholt'tan yana beklentim var, kendisini tutuyorum. Arkasında da genç, geleceğe dönük bir alternatif bulundurmak doğru olandı. Keşke Emir Tintiş'i tutabilseydin de, o alternatifi kendi içinden yaratabilseydin. Bu da eski yönetime yazacak.

Kazımcan Karataş'ın Galatasaray'a transferi birçok açıdan değerli. Yerli piyasasında uzun zamandır yokuz ve girdiğimiz her transfer yarışını kaybediyorduk. Beşiktaş'ın bu kadar uğraşıp da alamadığı bir ismi, devreye girdiğimiz gibi bitirmemiz kıymetli. Diğer yanda geleceğe dönük bir potansiyel kazandın, elindeki yerli havuzu genişledi. Transfer edilmesi gereken bazı yerliler vardı. Kazımcan Karataş da böyle.

Kendisi forvet orjinli bir futbolcu. Forvet oynadığı dönemde de, Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Sonra kanatlara kaydı, en sonunda da sol beke. Sol bekte "yerli" açığı var ve orayı doldurabilen ayağa kalkıyor. Forvet günlerinden gelen iyi bir fiziği var, bek için güçlü diyebiliriz. Hücum yönü de çok güçlü ve tempolu. Potansiyelini hala tam anlamıyla yansıtabildi diyemem. Gelişime açık, geleceği olan bir sol bek. Altay belki küme düştü de, göze giren, konuşulan isimlerden biri olmayı başardı. Bu sezon kazandığı tecrübe de büyük.

16 yorum:

  1. Okan Hoca faktörünü de eklersek cok iyi is gercekten bu sene Okan Hoca ile A takima birkac yeni genc kazanacagimizi düsünüyorum Kazimcan da onlardan biri. Yine her haberde Burak Elmas yönetiminin beceriksizliklerini duyuyoruz. En nihayetinde kazimcan'i Besiktas'in elinden almamiz elbette güzel ama Burak Elmas yönetimi Fatih Hoca'ya inat Gedson'dan vazgecmeseydi bu sezon Besiktas yarista bile yoktu Gedson oldugu icin bu sene Besiktas yarista olacak sen de Gedson kadar iyi birini bulmak zorundasin ne yazik ki sol bek sonuca orta saha kadar etki etmiyor ve is yine dönüp dolasip Burak Elmas'in biraktigi enkaza geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israrla istediği bir isimdi. Şans da vereceğini söylüyormuş. Hayırlısı olsun diyelim..

      Sil
    2. Yerli hocanin avantajlarindan birisinde bu, piyasaya hakim kim bu ligde iş yapar cok iyi sezebiliyor, Okan Hoca da bu isin en iyilerinden zira kendisi de bu yoldan hem de en zorundan gecmis bir futbolcuydu onunla Kazimcan'in basarili olma sansi yüksek.
      Geri dörtlüden ikisini yerli oyanatabilirsek orta sahaya yerlilerde olmayan kaliteli yabancilari alip eski günlerimize dönebiliriz su anki düzende baska bir sansimiz yok.

      Sil
    3. İyi bir potansiyel kazandık. Artık kalan iş hocada :)

      Sil
    4. Keşke Emir Tintiş'i elde tutup ona şans verilseydi. Hem 1 yaş daha genç hem de tutmazsa bonservis maliyeti olmayacaktı.

      Sil
  2. Hayırlı olsun sizden ricam şu anda üzerinden 19 kadrosunda olan fakat geçen sezonu sarıyer de kiralık geçiren sagbek berkan Mahmut keskin hakkında degerlendirma yaparmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmut Keskin, takımdan ayrılacak. Şu an takımla çalışmıyor. Orada da istikrarsızdı görüntüsüyle. Bu seviyelerde şu an olmayacak gibi.

      Sil
  3. Bu transferde Eyüpspor meslesi nedir tam olarak nasıl gerçekleşti bu süreç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüpspor devreden çıktı. Galatasaray tam anlamıyla, kendisi bitirdi transferi.

      Sil
  4. Ah ah Emir Tintişi elimizden kaçırmasa idik 20m TL mis cebimizde kalacaktı
    Neyse artık hayırlısı olsun inşallah çok başarılı olur

    YanıtlaSil
  5. PVA icin olumlu yorumunuza katiliyorum , bugün twitter sayfalarinsa paylasilan PVA vs Kazimcan ısı haritasi istatistik karsilastirmasina bakinca PVA'nin o kadroya ragmen cok iyi is cikardigi görülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt ile Kazımcan şu an kıyaslanmaz. Tarzları da başka zaten. Aanholt, geçen sezonun yegane iyi isimlerinden biriydi.

      Sil
  6. Iyi bir transfer.Ancak elimizdeki gençleri de kazanmak gerek.Ali yavuz, Gökay, Abdussamed,Sarper ve Mahmut Keskin gibi oyuncuları bonservis ile ve satın alma önceliği bizde olacak şekilde başka takımlarda değerlendirmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın tüm gençler A takımda çalışmıyor ve maalesef bu seviyede değiller.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir