19 Temmuz 2022 Salı

Léo Dubois Galatasaray'da


Bundan sonrasında hangi transferler gerçekleşir bilmiyorum. Beklediğimiz ve konuşulan bazı isimler var da, gerçekleşen transferler açısından bakınca, en temiz işimiz bu oldu diyebilirim. Léo Dubois'i Galatasaray'a kazandırmak ciddi bir iş. Bu transfere biraz da "fırsat" olarak bakalım. Futbolcu, Lyon'da yedek durumuna düştü. Çünkü altyapıdan müthiş bir isim çıkardılar ve onunla devam ediyorlar. Önümüz Dünya Kupası, futbolcu orada yer almak istiyor. Fransa Milli Takım havuzunda çünkü. Lyon'da kaptanının önünü açmak istiyor derken, transferin bitme şartları oldukça uygun.

Lider bir futbolcu aldın. Lyon'un kaptanıydı, öncesinde Nantes'de de aynı şekilde. Çok istikrarlı, çizgisini bozmayan bir sağ bek. Henüz 27 yaşında, böyle bir sağ beki almak büyük iş. Mariano gelirken, 30 yaşına gelmişti. O da büyük transferdi de, bir noktadan sonra doğal olarak temposunu kaybetti. Dubois için ise bu zaman aralığı çok daha uzun olacak. Net şekilde 4-5 yıl katkı alabileceğin, takımına liderlik edebilecek bir futbolcu. Aidiyetinin de üst düzey olduğunu düşünüyorum. Bunu Galatasaray'da da gösterecektir.

Oyun tarzını zaten konuştuk. Teknik özelliği yüksek, oyun kurucu diyebileceğimiz bir bek. Galatasaray'ın da oyun kurucu bir beke ihtiyacı vardı. Geriden oyun kurarken yaşadığımız sorunları sadece orta saha üzerinden okumamak lazım. Beklerden de bu katkıyı alamadık. van Aanholt, hücumu düşünen, yine teknik meziyetli ama hücum katkısını da ön alandaki organizasyon içinde gösterebilen bir bek. 3'lü savunmaların kanat beki aslında. Oyun kurucu diyemeyiz. Dubois'le birlikte hem o ihtiyacını karşıladın, hem de Aanholt hücumu zorlarken, arka tarafı dengelemiş oldun.

Oyun aklıyla katacağı çok şey var. Geriden oyun kurulumu, hücuma çıktığındaki asist kalitesi. Yer yer bitirebilen de bir futbolcu. Seri çalımlar sonrası attığı goller dahi var. Hem de ters ayağıyla. Bunu en son Mariano'da görmüştük. Tam olarak benzer tarzlar diyeyim. Mariano'yu da çok tutarım. Benim sevdiğim bek tarzı bu çünkü. Dubois, kağıt üstünde bakınca, Galatasaray'ın gördüğü en büyük sağ beklerden biri olmaya aday. Sağ bek ihtiyacı da, orta saha kadar konuşulmuyor olsa da, net ihtiyaçtı. Bunu en doğru şekilde giderdik.

12 yorum:

  1. Yedek olarak omar elabdellaoui yerine genç ve yetenekli bir Türk oyuncu buluna bilirse çok iyi olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Omar'dan cikilip yabanci hakkini bir scout transferinden bile kullanabiliriz maalesef cok geriye gitmis Omar.

      Sil
    2. Valla yönetim tecrübeli oyuncu topluyor bence en az 4 tane daha yaşlı oyuncu alacaklar gençler boşuna forma beklemesinler veteran takımı kuruluyor

      Sil
    3. Ali Turap Bülbül işte, bence sağ beki o alternatif altına almalı.

      Sil
  2. Teknik özelliği yüksek, oyun kurucu diyebileceğimiz bir bek.

    3'lü savunmaların kanat beki aslında. Oyun kurucu diyemeyiz.

    İki ifade arasindaki celiskiyi anlamlandiramadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "3'lü savunmaların kanat beki aslında" van aanholt için yazdım bunu. Yanlış okumuşsun maalesef.

      Sil
  3. En içe sinen transferlerden birisi oldu. Birinci derecede akla gelen bir ihtiyac değil gibiydi sağ bek ama gelmesi çok şey fark ettirecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider oyuncu ve istikrarlı olması çok değerli.

      Sil
  4. Çok doğru bir transfer. Pek çok kişi beklemiyordu sürpriz oldu güzel oldu. (Alp

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun.Gençlik yıllarında 10 numara oynamış olması nedeniyle oyun kurucu bir bek.Yaşının 27 olması büyük avantaj.5-6 yıl bu bölgede çok iyi bir oyuncu ile oynayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir