22 Temmuz 2022 Cuma

Mariano mu Eboue mi sorusuna, 3. isim olarak katılması dileğiyle


2.5 milyon avro bonservis, 1.8 milyon avro yıllık ücret. Lyon tarafı, 1 milyon avro opsiyon olduğunu, yüzde 10 da sonraki satış payı kârı da var demiş. Önemli değil, hala makul rakamlar. Sonraki transferler kimler nasıl olur bilmiyorum da, fiyat performans tarafındaki en iyi işimiz, Leo Dubois olacak gibi. Şartlar olabildiğince makul. Yılların sorusu olan, "Mariano mu Eboue mi" kıyasına 3. isim olarak katılması dileğiyle diyelim.

Saha içi boyutunu konuşmuştuk. Mariano sonrasında, belki o ayarda değil ama teknik bir bek. Geriden iyi oyun kurabilen, akıl katacak futbolcu. Geriden oyun kurmayı çok isteyip de, zorlanıyorduk. Bunun da nedeni, orta saha ve beklerde doğru oyuncu profillerine sahip olmamaktı. Sağ bekte bu yönde bir adım atılmış oldu. Bu hamleyle birlikte, van Aanholt'un da rahatlayacağını düşünüyorum. Hücum tarafında, üzerindeki yük azalacak.

Heyecanı da sevdi gibi. Müthiş bir karşılama oldu. İmza töreni sonrası da, profil resmini direkt Galatasaray amblemiyle değiştirdi. Lider oyuncu, aidiyet göstereceğine inanıyorum. Tek anlamadığım nokta, 27 yaşında olan ve inandığınız bir futbolcuyla, sadece 3 yıllık sözleşmeye imza atmak. Futbolcunun da idealleri olabilir. Belki de Galatasaray'ı bir "yeniden doğuş" adresi gibi görüyor. Daha büyük seviyeleri de hak ediyor.

Önümüz Dünya Kupası. O da Fransa Milli Takım havuzunun içinde yer alan bir futbolcu. İyi performans gösterip, orada yer almak isteyecektir. Lyon'dan ayrılması da biraz bu yüzden. Orada arka plana düşmüştü. Altyapıdan gelen potansiyel isme yer açıyorlar çünkü. Keşke biz de o imkanları sağlayabilsek. Dubois, hepimiz için hayırlı olsun. İyi bir transfer yaptık ve beklentim çok yüksek. Arkasını kiminle dolduracağız, orada da bir soru var.

9 yorum:

  1. Alinan tum yabancilar burayi benimsemis gorunuyor Eric Pulgar gibi degil bu adamlarin enerjileri cok farkli Oliviera, Seferovic, Leo hepsi icten ve samimi gorunuyor.
    Kötülenek icin soylemiyorum ama Joao Pedro mesela o enerjiyi vermedi Fenerbahce videolarinda mutsuz gibi belki de karakteri oyledir. Herneyse Leo'nun enerjisini cok begendim umarim sahaya yansir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgarın geldiği ortam kötüydü abi biraz da ondan bence

      Sil
    2. Pulgar, hazır değildi. Hazırlayasıya kadar da sezon bitti. Sorunu bu.

      Sil
    3. Ortamda da enerji yokru haklisin abi kutlu bir ortam degildi o kaos vardi ama ben Pulgar'i hic bu yeni transferler kadar pozitif gormedim kendini yirtmadi yani bu Leo canla başla oynar diyorum ama adami izleyince demek istedigim o.

      Sil
    4. O biraz da futbolcu karakteri. Pena tutturdu mesela :)

      Sil
  2. o sorunun cevabı net eboue. en üst seviyenin oyuncusu. mariano'yu da çok beğeniyorum ama o başaltı takımların oyuncusu. tabi bu benim görüşüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Mariano :) Oyun aklı, tekniği ve sürekliliği çok daha üst düzeydi.

      Sil
  3. Çok ümitliyim transferlerden. Oynamaya gelmisler bunu görebiliyoruz.Sağ bek olarak aslında Sache boey 'de olabilirdi.Ama enteresan şekilde düşüş gösterdi. Son haberlerde menajerlik şirketi ile ilgili ciddi söylenti var. Doğru ise çok yazık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir