1 Temmuz 2022 Cuma

Okay Yokuşlu & Galatasaray, anı anılacağı için şimdiden yazalım


Adı anılacağı için şimdiden yazalım. Menajer önerileri başlamıştır da. Galatasaray'ın an itibarıyla böyle bir transfere ihtiyacı yok. Şu noktada, alternatif olmaktan öteye gidemeyecek çünkü. Beşiktaş bu transferi yapsa neden demem. Hem Josef de Souza'yı yedeklerler, hem de 3'lü savunma için stoper alternatifi üretmiş olurlar. Galatasaray'da ise orta saha ya da stoper alternatifleri var zaten. İhtiyaç olan, ilk 11'de fark yaratacak, kaliteli isimler.

Okay Yokuşlu'nun dünü ile bugünü bir değil. Fatih Hoca olsa şu an, Okay Yokuşlu'ya hayır demezdi. Milli Takım döneminde kullandığı, inandığı bir yerli çünkü. Bu tarz birçok yerli transferi, boşa düştükleri an gerçekleştirdik. Okay Yokuşlu'yu da alırdı. Hatta 2 sezon önce çok istemiş, kiralamak için ciddi uğraş vermiştik. Bugün farklı. Futbolcu düşüş içinde ve en son Celta Vigo da umudu keserek, sözleşmesini fesih etti.

Avrupa kariyeri de tüm zorlamalara rağmen iyi geçmedi. Celta Vigo'ya transferi büyük işti mesela. İlk etapta forma buldu, rotasyonda yer edindi. Sonrasında yaşadığı düşüş ise, çeşitli takımlarda kiralık oynamasına yol açtı. West Brom dönemi iyiydi aslında. Takımı küme düşse de, Diagne ile birlikte çok iyi performans vermişlerdi. Takım düşmemiş olsa, Premier Lig'de devam da edebilirlerdi. Son Getafe dönemi ise büyük hayal kırıklığı.

Az süre bulmasının yanında, bulduğu süreler de hep stoperde. Stoper için ağır bir futbolcu. Aslında 6 numara için de böyle ama fiziği ve top tekniğiyle, o açığı kapatabiliyordu. 6 numara için çapa olduğu kadar, topu kullanabilmesiyle de regista özelliği de var. İstikrardan uzaklaştı maalesef, eski etkisi yok. 28 yaşında henüz, toparlanabilir elbette. Türkiye'ye dönüşünü kesin görüyorum. Anadolu yapacaktır. Gittiği takımda da yükselişi olası, bu da beni şaşırtmaz.

8 yorum:

  1. WBA'da çok iyi oynamıştı. Taraftar da seviyordu orda kendisini. Aynı tarz oynayan bir İngiliz takımına gidebilir. Premier Lig olmasa da Championship'te de şansını deneyebilir. Sonuçta oralar artık çoğu birinci ligden daha fazla seyrediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Türkiye'ye dönecek. O kıvamda gibi geldi bana.

      Sil
  2. Abarti ucretler istemezse yerli olmasindan ötürü ben isterim abi acayip esneklik saglar kadro acisindan cok yaratici degil ama oyunu cok net tutarsin WBA tarzi oynaman gerektiginde Okay ile yok imza parasi vs diye abarti seyler istenirse kalsin acil ihtiyac degil bence de ama gecen sene yana yakila istedigimiz adam bosa düsüyor bence kötü hamle olmaz mesela Taylan'in önünde her türlü, kulübeden Taylan yerine Okay gelse baska seyler konusursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde yerli alternatifler varken, bir de onun üstüne almazdım.

      Sil
    2. Orta sahadaki kaliteli bir hamleyi engelleyecekse ben de almazdim ama ugyun fiyata gelecekse alirdim abi zira Trabzon macini hatirla belki de yenseydik ligin kaderi degisecekti Taylan'in öyle en az 4 hatasi vardi gecen sezon en az 8 puan kaybettirdi Okay onlari yapmiyor iste demek istedigim o, yoksa maddi durumlari ben de anliyorum.

      Sil
    3. Alırsın da, elde Taylan Antalyalı'lar var. Alternatifi de bence gayet götürürler.

      Sil
  3. Hiç gerek yok.Elde alternatif var.Bize 6 ve 8 numarada 11 oyuncusu gerek.Mostafa Muhammed giderse 9 numara da gerek olacak. 10 numara için alternatif çok. Cicaldau, Emre Akbaba ve Yunus akgün 10 numarada oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşünüyorum. Yerli alternatifler var zaten, yeni bir isme daha gerek yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir