14 Temmuz 2022 Perşembe

Seferovic, bu lig ve Okan Hoca'nın forvetidir


Galatasaray'da eksik bitmez. Orta sahadan başlar, forvete geliriz. İş bunlarla da kapanmaz ama öncelik böyle diyelim. Forvet konusu önemli. Okan Hoca'nın kafasındaki oyun yapısına, mevcut hiçbir forvetimiz uymuyor. En uydurulabilir olanı Mostafa Mohamed desek, uydurabilmek için zaman lazım. Böyle bir zamanımız var mı derseniz de, bence yok. Son hazırlık maçını izledik işte. Oyun içi katkısı olmadığı gibi, bulduğunu da bitiremez halde. Zamanla toparlayabilir de, işin garantisi yok.

Mostafa Mohamed, o güveni vermiyor diyeyim. Kafasında ayrılık var, bonservis girdisi elde edilmesi düşünülüyor gibi. Gomis desek, son 25 - 30'lar adına etki eder. Diagne'yi ise saymıyorum bile. Elde net 3 forvet var gibi görünse de, hiçbiri orayı doldurmuyor. Bu 3'lü ile yola çıkılsa, o pozisyonda istikrar da sağlanamaz. Geçen sezonu hatırlayın. Mostafa Mohamed, Halil Dervişoğlu ve Diagne, dönüşe dönüşe oynuyordu. Haliyle de istikrar sağlanamadı.

Seferovic'in adı Galatasaray'la ciddi şekilde anılıyor. Hatta son dönemde başka bir isim okumadık bile. Onunla alakalı korku, geçen sezon yaşadığı sakatlıklardı. Uzun süreli oldu ve kayıp 1 yıl. Sonrasında geri dönse de, ne durumda olduğunu biz bilmiyoruz. Şu var, bu tarz isimler bir yerde defo verecek ki, transferi gündem olsun. Seferovic işine de böyle bakıyorum. Benfica, belli ki maliyetinden çıkmaya çalışıyor. Korkmayın, ortada Mitroglou gibi bir durum asla yok.

Seferovic'in bir önceki sezonu da 25 gol civarıydı. Türkiye Ligi standardını ve bu tarz forvetlerin yeniden doğuşunu düşününce, Seferovic bu ligin forvetidir. Tarzıyla da, Okan Hocanın kalemi. Yer yer bitiriciliği güven vermez ama, oyun içi katkısından ödün vermez. Senin elinde, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi kanatlar var. Bu isimlere duvar olacak, etkileşime girecek, ön alanı karıştıracak bir forvete ihtiyacın var.

Seferovic, oyun içi katkısı yüksek, sırtı dönük oynamayı iyi bilen bir forvet. Ciddi gol sayısına ulaşacağına da inanıyorum. Sosyal medyada editlemişler bile. Yunus Akgün'ün, son hazırlık maçında al da at dediği birçok pozisyon var. Seferovic, o koşuları yaptıktan sonra, bulduğunu bitirebilecek bir forvet. Oyun içi katkısıyla, ön alanı karıştırması dahi, alan açacak sana. Sen de o alanı, kanatların ya da forvetin arkasında kullanmayı düşündüğün 9.5'dan 10 numarayla dolduracaksın.

17 yorum:

  1. Joao Pedro o bitiriciliği verecek oyuncu olduğu için Seferovic tarzı forvet çok fayda verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joao Pedro gelecek mi bakalım :)

      Sil
    2. Joao Fenerbahce haberleri yalanlandi önce ama son gelen haberler Fenerbahce'nin transfer etmeye cok yakin oldugu seklinde cok gec kaldik yine alternatifi de yok gibi saniyorum yine orta sira takimi olmaya aday bir kadroyla baslayacagiz bu sene de.

      Sil
    3. Kim'i de sattılar. Paraları var.

      Sil
    4. 19 Milyon Avro diyorlar ben yine inanmiyorum o paralara bu Ali Koc her dönem bir sekilde ayarlamalar yapiyor Marcao'nun Avrupa'da show yaptigi yerde Kim'in batirdigi maclar oldu rakamlar.mantikli degil zaten Allahyar ve Ozan Tufan Hull City olayi bariz hûlle transferiydi adamlar bir anda 30 milyon Euroluk alan actilar kendilerine Joao ve Denayer'i bu hafta bitirebilirler bence de.

      Sil
    5. Kim çok daha değerli bir stoper maalesef..

      Sil
    6. Umarım joao pedro yu fenerbahçe alır. Küme düşmüş ve yıllardır talibi çıkmayıp aynı takımda oynamış adamı almak doğru bir transfer değil zaten.

      Sil
    7. Dediğin gibi oldu :) Ama bahsettiğin tanımlama yanlış.

      Sil
    8. Marcao da benzer durumdaki takimdan gelmisti bence de bu sekilde hüküm vermek yanlis, oyuncunun istatistikleri belli hem de Italya'da, burada leblebi gibi gol atar.

      Sil
  2. Bizim Mustafa Mohammed'den bir önce kurtulmamız lazım. Kafası kesinlikle burada değil. Geldiği devre arasından sezon sonuna kadar olan bölümü saymazsak, hep gitmeyi istedi, isteksiz gözüktü. Taraftarla bağda kuramadı doğal olarak. Zaten bu kafayla Fransa'da falan tutunamaz, 1 sene sonra anadolu kulüplerini gezmeye başlar. Talibi varken elden çıkarmak lazım. Keşke Gomis ve Diagne'den de kurtulup, komple yenilesek forvet hattını ama bu çok düşük bir ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Gomis ve Diagne Mohammed'den cok katki verir uzun vadede hele Gomis hem lider karakter hem de iyi bitirici adamin en ölü hali yarim sezonda 14 macta 9 gol atti Barca'ya da atiyordu bu adama ihtiyacin var ama Mohammed icin ayni dusunuyoruz talibi varsa sat gitsin kalsa da en fazla 2 3 mac katki verir onun yerine Eren Aydin oynasin en azindan adami kazanma sansin olur.

      Sil
    2. Diagne'nin pek yürüyecek hali yok, o zor. Gomis ise bence de iyi bir koz. Son 25 30 dakikalar adına değerli isim.

      Sil
  3. Trt spor haber girdi az önce Seferovic'i bitirmişiz 3.5 milyon Avro satin alma.opsiyonlu, umarim dogrudur.

    YanıtlaSil
  4. Seferovic ve Gomis e güvenerek lig bitmez.Halil Dervişoğlu alınmalı.Hem yerli hem de 10 numara veya 9 numara oynayabiliyor.Seferoviç ve Gomis ikiside devamlılık sorunu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bağlantı oyuncusu.10 numara alırsan, ona da yer kalmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir