26 Temmuz 2022 Salı

Taylan Antalyalı'nın, takımdan ayrılacağına yönelik birçok haber var


Taylan Antalyalı'nın, takımdan ayrılacağına yönelik birçok haber var. Hazırlık maçlarında aldığı sürelere bakınca, iyiden iyiye geri plana düşmüş. Okan Hoca dönemi, toparlayabileceğini ve o iyi "6 numara " günlerine dönebileceğine inanıyordum. Birçok futbolcu için de bunu düşünüyordum. Alınan sürelere bakınca, hocanın üzerinde durduğu futbolcular ortaya çıkıyor. Taylan Antalyalı ise şu aşamada denklemin dışında gibi.

Diğer yandan da orta saha transferini düşünüyoruz. 6 ve 10 numaralar zaten alınacak. 6 numaranın ayarına bağlı, belki o pozisyon için 1 transfer daha yapılabilir. Bu durum da, Taylan Antalyalı'yı iyiden iyiye taca çıkarır. Alternatif olarak dahi orta sahaya transfer ararken, eldeki birçok isimle yollar ayrılacaktır. Rotasyonun en gerisindeki isimler de, altyapıdan gelecek ve şu an kampta yer alan futbolcular olur.

Orta sahanın sıfırlanması doğru karardı. Taylan Antalyalı'nın kazanılmasını istiyor, yediği tepkinin çok abartılı olduğunu düşünüyordum. İyi dönemini hatırlıyoruz çünkü, çok iyi durumdaydı. Sonra bir sakatlık yaşadı, iyileşmeden Avrupa Şampiyonası'na gitti, dönüşü sağlıklı olmadı derken, tutunamadı işte. Takım kötü gittikçe, o da daha aşağı düştü. Sadece o değil tabii, orta sahada kim parlayabildi ki? Cicaldau ve Berkan Kutlu da bu yapıda yetersiz kalmaya başladı.

Berkan Kutlu için de ayrılabilir tarzı haberler olsa da, gideceğini düşünmüyorum. Gitmemeli de. İşleyen, doğru bir kurgu içinde, enerjisi değerli olacak. Mevcut orta saha yapısında, kimsenin sorumluluk almadığı ortamda, yapmaması gereken işlerin içinde kalıyor. 6 numara oynatılması da buna dahil. Cicaldau için de gelecek transferler beklenir, ona göre bir karar alınır. Yalnız o hayalet hali devam etmekte ve bu da büyük zarar yazacak.

10 yorum:

  1. 3 senedir sans veriliyor bence gönderilmeli Taylan olmadi, zorlamanin anlami yok ama Berkan bence de kalmali iyi bir dinamik yedek lazim bize.
    Bu yorum pek hosa gitmeyebilir ama ligini bilen bir dostumuzdan duydugum kadariyla bir Taylanimiz daha olmak üzere Fredrik Midtsjö icin de Norveç'in Taylan'ı diyor hu dostumuz, Gueye'den yola ciktik nerelere geldik.arkadas bari Lemina olsaydi.
    Midstjö ne Pedro gibi skorer ne de Gedson gibi yetenekli dümdüz siradan oyuncu bu muydu bu kadar bekledigimiz oyuncu diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 senelik verilen şansta, çok iyi geçtiği dönemler de var ama :) O dostuna selam söyle, maç izliyorum adı altında başka şeyler izliyor belli ki.

      Sil
  2. 2 sezon önce 6 numarada çok iyi iş çıkardı.Bu dönem Belhanda ve Gedson ile oynadı. Geçen sezon ise Berkan ile oynamak zorunda kaldı.Berkan ve Taylan ikilisi teknik olarak çok zayıf kaldı. Fatih Hoca'nın en büyük ve gitmesine neden olan hatası buydu.Maalesef oyuncu harcamayı çok iyi biliyoruz.Bence kiralık gitmesi çok iyi olur. Milli takımda olan bir oyuncu ve kazanımı şart.Yunus ve Emre gibi iyi şekilde döneceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu için de aynı sorun ama. Birbirlerini düşürdüler bence.

      Sil
  3. Taylan'ın ilk 11 oynayacağı bir takıma transfer olması hem onun kariyeri hem de milli takım için iyi olabilir, çok tecrübe kazandı son 2 yılda, tekrar eski formunu yakalayabilir. Oliveira-Cicaldau-Akbaba-Evander-Hamza ile 8-10 rotasyonumuz dolacak gibi gözüküyor, Midstjo ve Berkan hem 6 hem 8 rotasyonuna dahil olacak ve bir de direkt 6 numara transferi yapacağız. Hamzanın da zaman içinde babasının izinden gidip 6 numaraya evrilme şansı olabilir, futbolu biliyor, topla ilişkisi çok iyi ve özgüveni yüksek; hayatı Galatasaray'ın içinde ve profesyonellerle birlikte geçmiş birisi olduğu için disiplin sorunu olacağını da sanmıyorum. Aynı bölgede Özgür Baran da var ve ondan da beklentiler yüksek, dolayısıyla Taylan'ın gitmesini engellemek için bir sebebimiz yok. Bu kadronun kurulması durumunda ortasaha rotasyonunun yaş durumu da genç ve tecrübeli oyuncuların ideale yakın bir karması gibi olacak; Berkan-Evander-Midstjo-Cicaldau-transfer (Normann-Grillitsch vb) ile 24-28 yaş arası 5 oyuncu; Oliveira-Akbaba ile 28-32 arası 2 oyuncu ve 18-24 yaş arası 2 oyuncu.. 11-23 arası yaptığımiz Melo-Sneijder-Selçuk-Hamit- rotasyonuna göre yaş açısından daha dengeli; Fernando-Belhanda-Ndiaye-Donk-Selçuk- Tolga kadrosuna kıyasla hem yaş hem de as-alternatif kalitesi açısından daha iyi gözüküyor. Benzer stratejiyi kaleci, stoper ve bekler için de gözetiyor gibiyiz. Kanat forvet rotasyonumuza da yine genç bir isim takviyesi yapabiliriz Yunus ve Morutan gibi 24 yaşın altında ve maç tecrübesine sahipler, Ali Akman ve Justin isimleri geçiyor, tecrübeli kontenjanında Emre Kılınç var. Sadece forvet rotasyonunda durum farklı gözüküyor, Halil Dervişoglu sürprizi yapabiliriz belki transferin son günlerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlanması şart. Kira da olabilir, bonservis gelirse satılabilir de. Şu an pek bir şey verecek gibi görünmüyor.

      Sil
  4. Üzerine çok gidildi ve çok gömüldü. 6 numara mevkisi değil takımın geri kalanı da iyi olmayınca bütün ihale Taylan'a kaldı. Bir de Berkan'a. Orta saha rotasyonunda şans bulabilir katkı da sağlar bence. Emre Akbaba örneği var. Doğru yerde oynatıldığında gayet iyi bir performans sergiledi kamp dönemi boyunca. Aynı şey Taylan için de geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız yorumlar aldığı doğru da, şu an iyi durumda olmadığı da net.

      Sil
  5. Geçen sene alınan hiçbir futbolcudan ne verim aldık ne katkı. orta saha 3 senedir; tempo kesicilik pres diye bağırdığı halde biz orayı taylan, etobo, aytaç, berkan, cicaldau gibi oyuncularla geçiştirdik. zaten 3 senedir başarısız olmamızın bence temel nedeni de bu? tabi ki santrafor pozisyonunda yapılan hatalı seçimler de buna etken ama ana sebep orta saha. Gedson'a 7-8 vermeyi çok gördük ama gidip Nelson'a 8 verebildik. 30 milyon euroyu sokağa attık. Geçen seneden elimizde kala kala bir tek 8 milyonluk Nelson kaldı. Onun da görüntüsü Marcao gittiğinden beridir hiç de iyi değil. Ben olsam talibi varsa onu da satarım. Yani öyle böyle bir kadro enkazı yok. en az 5-6 kişi daha lazım ki hiç olmazsa yarışmacı bir takım haline gelelim. Ama rakiplerimizin kadroları en azından 2-3 yıldır birlikte oynar haldeler. Sezon başlayacak biz Taylan gitsin mi kalsın mı diye konuşuyoruz. İsterse gitsin isterse kalsın. Etkisiz bir eleman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü isimler değildi, kurgulanma yanlış oldu. Onlar da bir arada tutunamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir