14 Temmuz 2022 Perşembe

Yunus Akgün haricinde konuşabileceğim iyi bir şey yok


Koca hazırlık maçında, Yunus Akgün haricinde konuşabileceğim iyi bir şey yok. Geçen sezon diyorduk ya, iş "bireysel yeteneklere" bakıyor diye. O isim de Kerem Aktürkoğlu oluyordu. Hücum organizasyondan uzaklaşıyordu, orta sahan zaten yok ve Kerem Aktürkoğlu "atabilirse" var oluyordun. Bu hazırlık maçında da, Yunus Akgün kadar vardın. Attırmak için elinden geleni yaptı ama yine bitiremedin. O da yine geçen sezonun favori problemlerinden biri.

Yunus Akgün'ün Adana Demirspor'daki görüntüsü, gelecek sezon adına bizlerin en büyük umuduydu. Kenar oyun kurucu gibi bir noktada. Bitirebildiğinden öte, attırıyor bu adam, golü oluşturuyor. Dar alan becerisi yüksek. Açık alanda da var, kapalı savunma karşısında da. Forvetin akıllı, koşuları görebilen ve bitirebilen bir forvet olunca da, Yunus Akgün onu besler. Balotelli, bundan net beslendi. Sol kanatta da Vargas'ın etkisi büyüktü. Kanatlarda iyi bir uyum sağlamışlardı.

Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün 2'lisinden de bunu bekliyoruz. Kerem Aktürkoğlu, kötü bir maç çıkardı. İlk yarının başında kaçırdığı goller oldu ve sonrasında daha da kötüledi. Bir noktadan sonra kayboldu zaten. Yunus Akgün ise, sürekli zorladı. İlk yarıda Mostafa Mohamed'e 2, 2. yarıda da Gomis'e al da at dediği 1 pozisyon var. Seni hücuma taşıdı, dar alanda etkili oldu, kilit pasları, asiste dönüşmeyen dokunuşları var.

Tek başına bu kadarını yapabilirdi. Forvetin bitiremiyorsa, onun da yapabileceği bir şey kalmıyor. Yine de gelecek adına umut veren bir görüntü. Orta sahayı oturtur, iyi de bir forvet hamlesi yaparsak, Yunus Akgün çok daha büyüyecek. Potansiyel olarak, Kerem Aktürkoğlu'nun önünde olduğunu söylemiştik. Attığından öte, attırıyor çünkü. Kararsız kalmıyor, oyun zekası çok daha üst düzeyde. Bu da biraz altyapı farkı.

8 yorum:

  1. Iki hazirlik maci da kabus gibiydi ustelik oynanan takimlar vasat takimlardi su görüntü gercekten kötü.
    Torrent'in elbette genclerle.ilgili hatalari vs oldu ama sorun teknik direktorde degildi abi sorun bu takimdaki kalitesizlik. Elbette hakkimiz yendi hakemler, TFF kurullari, kalecimizin olmayisi yanlis kadro muhendisligi vs. ama en büyük sorun her zaman kadro kalitesi idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent'in de tonla kabahati var.

      Sil
    2. Elbette katiliyorum dogru zaman ve dogru isim degildi ama Okan Hoca da bu takimla bir aşama kaydedemiyor işte bütün konusmalarini dinliyorum adam acil transfer yapmamiz lazim kampa yetistirmemiz lazjm diyor baska bir sey demiyor.

      Sil
    3. Destur abi ya, 2 hazırlık maçında mı verdin kararı :)

      Sil
    4. Okan Hoca'ya güvenim tam kadroya güvenim yok abi Besiktas, Trabzon bize göre cok hazir, Fener habire oyuncu acikliyor, son duyumlara göre Denayer de Fener'e yakin diyorlar artik.bir 6 numara aciklamamiz lazim halen ses yok keske Antalyali Fernando olsaymis dedirttiler.

      Sil
    5. Bekliyoruz bir şekilde. 2 maçtan hoca silmek garip geldi bana.

      Sil
  2. Bence neşteri güzel vurmalı zaten tek hedef lig; katkı verecek adam kadroda durmalı. Net 15 adam yeter 5 de genç yetenek yeter. Ömer Bayram emre Taşdemir Aytaç Kara boey morutan diagne luyindama Oğulcan Emre Kılınç direk kesmeli . Ben Galatasarayim senin olmanı laubalilini bekleyemem az olsun öz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşter vurulur, o mesele değil. Mesele, eksiklerin bir an önce kapatılması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir