8 Temmuz 2022 Cuma

Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu'ndan beklenen fotoğraf geldi


Önümüze çok güzel fotoğraflar düşüyor. Hamza ve Efe Akman kardeşlerin uçaktan inerken ki fotoğrafı gibi. "Üstün Akman geni" dedik. 2'sinden de, geleceğe dönük umutlarımız büyük. Diğer fotoğraf da, Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu 2'lisinden geldi. Milli Takım'da bu fotoğrafı verdiler de, Galatasaray çatısı altında ilk kez bir arada görüyoruz. İyi arkadaşlar. Geçen sezon devam ederken, gelecek sezona yönelik en büyük hayallerimizden biriydi.

Sağda Yunus Akgün, solda Kerem Aktürkoğlu hepimizin hayali. Okan Hoca da eminim ki planlarını bu 2'li üzerine yapıyor. Geçen gün yazdım, Yunus Akgün'ün sözleşmesi acilen uzatılmalı. Kerem Aktürkoğlu da en azından 1 sezon daha takımda kalacak. Bu 2'li adına heyecanlıyım. İlk 11'de, +3 yerli kuralının temelini de onlar oluşturacak. Hareketliler ama tarzları da bir noktada ayrılıyor. Yunus Akgün biraz daha 10 numara özelliği gösterebiliyor. Bu da oyuna yön katacak.

Yine de alternatif üretme düşüncesi var. Bir kanat hamlesi daha düşünülüyor gibi. Solbakken ismi çok geçiyordu. Bu 2'li ayarında bir kanatla daha, rekabeti sağlamak düşünce. Kadroya baktığımızda birçok isim sayarım da, tam anlamıyla içe sinen bir isim yok. Gelişim gösterip, kazanılması gereken isimler hep. Morutan, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç gibi. O alternatifin acelesi yok gibi. Şu orta saha işi çözüldükten sonra bakılabilir.

Sağ kanada hamle gelse, Yunus Akgün forvet arkası düşülebilir mi gibi bir düşünce de var. İmkansız iş olmaz. Milli Takım'da da denenmişti. Dar alan becerisi sayesinde, orayı kurtarabilir. Kerem Aktürkoğlu biraz daha geniş alan istiyor ve gole çok yakın. Yunus Akgün'ün dar alan ve oyun kurabilme becerisi de var. Bu da altyapı işte. Orjininde 9.5 / 10 numara gibi oynayabilmek var, ilk altyapı günlerini hatırlayın. 

Kerem Aktürkoğlu biraz da buradan kaybediyor. Geç keşfedildi ve altyapı eğitimi eksik kaldı. 3. Lig'den geldi, Galatasaray'da forma giymeye başladı, vazgeçilmez oldu. Bunlar kolay işler değil. Yunus Akgün ise Galatasaray çıkışlı, neredeyse tüm yaş gruplarında Milli oldu ve çok iyi bir jenerasyonun içindeydi. İstikrar kazanınca da, potansiyel parlıyor. Haliyle de daha değerli oluyor. Yeni sezona yönelik en büyük heyecanım bu 2'li.

4 yorum:

  1. Bu ikiliyi arkadalarında iyi bir ortasaha ile görmek isterim.Guaye,Sergio ve Cicaldau fena olmaz.

    YanıtlaSil
  2. Yeni bir ikili doğabilir umudumuz o yönde. Kerem. Belli bir çıtayı aştı bence artık. Yunus'ta işler nasıl ilerleyecek bakalım görelim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir