20 Temmuz 2022 Çarşamba

Zorunlu değilse, böyle bir opsiyonu hiç koymayacaksın


Mostafa Mohamed'in ayrılığında değilim. Ayrılması gerekiyordu, burada olmayacağı çok açıktı. Bunun da nedenleri var. Potansiyeli parlatamadığımız doğru olsa da, Mostafa Mohamed'in de buralarda pek parlamaya niyeti yoktu. İlk transfer edildiği dönem dahi Fransa aşkı vardı. Her dönem gitmek istedi. Hatta geçen yıl direkten döndü o iş. Muradına nihayet ermiş oluyor. Peki Galatasaray bu işte doğru mu yaptı dersek, kiralanma şatlarında hatalar var. 

250 bin avro'luk kiralama bedeli çok düşük. 5.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonu da zorunlu olmadığı için bir şey ifade etmiyor. Futbolcu kötü gitse, sana geri dönecek. Futbolcu çıkış yapsa, sadece 5.5 milyon avro'ya opsiyonu elde edecekler ve çok daha fazlasını kazanacaklar. Koyma mesela opsiyon. Futbolcunun çıkış yapma ihtimalini düşün ve transferin ucu açık olsun. Daha fazlasını kazanmayı hayal et.

Futbolcunun da, Nantes'da parlama ihtimali çok yüksek. Fransa Ligi'ni zaten istiyordu. Eminim ki canını dişine takacak ve yükselmek için uğraşacak. Satma ya da kiralama demiyorum, elini kolunu bağlama. Burada zaten olmayacaktı. İdmanları izliyoruz, hazırlık maçlarında gördük. Kafa gitmiş, ben buralarda değilim diyor. Yüz bir karış, istek yok. Bu ruh hali de elini kolunu bağlamasın. Gedson Fernandes de böyle geziyordu, alabildi mi Galatasaray?

Mostafa Mohamed'in parlayamamasında da, kendisi kadar, Fatih Hoca'da da kabahat var. Mostafa Mohamed transferini ısrarla isteyen oydu. İlk etapta kullandı, direkt etki aldı. Dedik biz kimi bulmuşuz. Sonrasında futbolcunun yaşantısıyla alakalı sorunları okuduk, kesildi, oynatılmadı. Ertesi sezona geldik, 3 maç Diagne, 3 maç Halil Dervişoğlu, 3 maç Mostafa Mohamed ile oynadı. Böyle bir forvet rotasyonu da olmaz.

Torrent, Beşiktaş maçında Mostafa Mohamed'i kullanış tarzıyla beni yine umutlandırdı. Sonrası yine gelmedi. Futbolcuda da var tabii, durmak istemiyor buralarda. Her gün Zamalek haberi ya da menajeri kaynaklı bir şeyler okumaktan bıkmıştım. Çok sorun yaşadık. Opsiyon muhabbeti de ayrı. Transfer yaparken de, birçok etmen birlikte değerlendirilmeli. Ders olmuştur diye umuyorum. Galatasaraylıyım diye geçinip, Galatasaray'a sorun çıkaran, eskinin muhabiri olan menajerler de unutulmasın.

16 yorum:

  1. 250 bin euro çok komik bir para. Ne işimize yarayacak ki o bedel. Keşke kalsaydı. Maaşı da çok yüksek değildi bildiğim kadarıyla. Biraz daha dirayetli dursak satın alma opsiyonununu da kiralama bedelini de yükseltebilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekirse kiralama bedeli alma ama opsiyon da koydurma. Futbolcu orada parlasın, ipler senin elinde kalsın..

      Sil
  2. Çok iyi bir oyuncu. Sürekli Fransa 'ya gitme aşkı performansını düşürdü. Maalesef ligimiz kalitesiz ve potansiiyeli yuksek oyuncuyu tutmak zor.Umarım bonus veya sonraki satıştan pay vardır sözleşmede.Fransa'da başarılı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli de ayrılmak istedi, her fırsatta dile getirdi. Söylediklerin yok görünüyor. Resmi açıklamayı bekliyoruz:(

      Sil
  3. yıllardır yönetimler değişiyor ama bi özelliğimiz hiç değişmiyor. oyuncu alırken de satarken de hep kazık yiyen taraf oluyoruz. hayret ediyorum artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer konusunda, özellikle de satış tarafında çok başarılı değiliz :( Bu bir gerçek.

      Sil
  4. Mostafa 1,5 sezonda kendini ispatlayamadı. Nantes'a kiralanması doğru bir karar, orada süre bulup oyununu geliştirebilir. Nantes bonservisini almaya karar verirse de kendisine yaptığımız yatırımı kurtarmış oluruz. Mostafa'ya bel bağlamaktansa Halil'in bonservisini almaya çalışmak daha doğru olur. Keşke Bamba Dieng-Halil-Seferovic rotasyonunu kurup çift forvet oynayabilsek.. Halil ve Dieng gibi oyuncuları parlatıp satma şansımız Mohammed'den daha fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatırımı kurtarırız da, ortada kazanç olmayacak. Elimizi kolumuzu bağladık o anlamda :(

      Sil
  5. Marcao satisinda iskillenmis ama umut kesmemistik, Grillitsch ve Mohamed fiyaskolari malumun ilani oldu, ne kadar iyi niyetli olsalar da bu yonetimde takimi tekrar zirve potasina sokacak rakipler seviyesine getirecek kaynak ve beceri yok. Tek umudum bundan sonraki sezon Avrupa'ya gidebilmemiz

    YanıtlaSil
  6. Güzel yazı olmuş. Mustafayı maalesef teknik adamlar bozdu ilk geldiginde harikaydı. Saçma sapan rotasyonlar uygulandı. Her zaman kendisine güvendim. Kişilik olarak da sevdim gitmesine üzüldüm ama bu saatten sonra olması gereken de buydu. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o forvet rotasyonu işi, özellikle de geçen sezon bizi çok yıprattı.

      Sil
  7. Maaş ödemeyip azda olsa kira alıp Seferoviçin kira parası çıkartıyorsun.Bedavaya yakın kiralamayı gözardı edebiliriz de Opsiyon işi komedi. Ne mantıkla koydular anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunlu olmadığı sürece, normal opsiyon ile el kol bağlamış oluyorsun. Hadi zorunlu olsa tamam.

      Sil
  8. Çok komik rakamlar, çok komik maddeler bunlar. Nantes yönetimi purolarını yakmış, kahkaha atıyordur. Bizim için tam bir kaybet/kaybet sözleşmesi olmuş. Tutmayıp geri dönerse kadro dışı bırakmak lazım. Gördün Fransa'nın kulesini, otur şimdi demek lazım. Şahsi fikrimde bu kadar kaprisle orada tutunamayacağı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir