14 Ağustos 2022 Pazar

45'de Gomis'i oyuna alıp, 4-4-2'ye dönmek de panik hareketi


Mertens girer, oyunu çözeriz derken, o ara golü yedik. Sonrasında da Mertens girdi. Mertens'i kanada alıp, Gomis / Seferovic ile devam etmek de, kaosa işaretti. Zaten üretemediğin ortamda, kaos dışında yapabileceğin bir şey yok. 45'de Gomis'i oyuna alıp, 4-4-2'ye dönmek de panik hareketi. Hoca da söylüyor. Kenar ortaları boldu, bunu iyi değerlendirmek istedik diye. Oysa, kenar ortaları felaket derecede kötüydü.

Antalyaspor maçında, son anlarda 4-4-2'ye döndü. Mantıklı hareketti de. Kazanmak için hamle, hem de riskli değil. Giresunspor karşısında, 45'de 4-4-2'ye dönüş, Fatih Hoca'nın orta saha boşaltmalı 4-4-2'ye dönüşlerine benziyor. 45'de, panik olmanın neticesi. Bayram gibi beklenen bir iç saha maçı, taraftar sabırsız. Okan Hoca da kazanarak başlamak istiyor. Bunun için de, bir an önce hamle yapmak istedi. Haliyle de başarısız oldu.

Sakin kalmayı başaramayınca, bu tarz yanlış hareketler doğal. 2. hafta henüz, hatalardan ders alınır. Okan Hoca'nın takıntılı olacağını düşünmüyorum. Bu tarz panik hareketlere gerek yok sadece. Gomis'in de 45 dakikalık canı olmadığını görmek üzücü. Son 10  -15 dakikalar adına iyi de, 45'e döndüğünüzde dahi görüntüsü felaket. Haliyle de Seferovic tek ve bu takım net bir forvet transferi istiyor. Oradaki rekabet artmak zorunda.

Seferovic, forvetin arkasına kaydı biraz daha ve performansı yükseldi. Gomis ise ön alanda güçsüz kaldığı için, hamle anlam ifade etmedi. Orta sahayı da boşaltmış oldun. Kötü oynayan bir Oliveira varken, Giresunspor bir anda oyuna hakim olmaya başladı. Orta sahayı rahatlıkla geçtiler, kontralarla etkili oldular. Torreira ile orayı tutmak istedi, o ara Mertens ile de kaos içinde gol arayacaktı. 1-0 geriye düştükten sonra, her şey bitmiş oldu. Sonrasını konuşmaya gerek yok.

26 yorum:

  1. maçtaydım. yeni nesil taraftar kitlesi büyük sıkıntı. nasıl düzelir bilmem. ben hayatımda bu kadar toksik bu kadar ortama negatif enerji yayan bir kitle görmedim. en ufak hata lüksün yok. herkes kötü herkes çöp. anında homurdanma anında küfür. maç 5-0 olmalı hem de daha ilk devrede yoksa yandın. tik tok çekmek ayrı bela. küfürlü video koyup komik olduklarını sanıyorlar. kerem yakında ciddi sıkıntılar yaşar. abdülkerim zaten hedefte. gencecik hamza bile küfür yedi. kulüp ve futbolcular bu taraftar yok gibi davranmalı. başka çare yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Katiliyorum. kulup ve oyuncular artik taraftarlari ciddiye almamali. Cogu sacmaladi artik. Seyircisiz oynamak daha avantajli olmaya basladi.

      Sil
    2. Şampiyonluk için final niteliği taşıyan Başakşehir maçı geliyor aklıma. Yenik duruma düştüğümüzde de, Onyekuru'nun iki golü ofsayt gerekçesi ile iptal edildiğinde de, hiç şüpheye düşmemiştim. Zira o kadar inanmış muhteşem bir taraftar vardı ki, Başakşehir'in o gün oradan çıkması mümkün değildi. Demek ki taraftar isterse köstek değil, destek olabiliyor. Arabesk şarkılarla milleti uyutan, maç ile zerre alası olmadan sırtı dönük halde laylaylom yapan sözüm ona Ultra (!) tribün gruplarında bitiyor iş. Dün maçtan o kadar kopuklardı ki, son dakikada Torreira'ya yapılan penaltı da bile arabesk şarkılarına ara verip bağırmak akıllarına gelmedi.

      Sil
    3. Taraftar maalesef çok sabırsız, beklemek istemiyor, herkes bir anda etkili olsun istiyor. Bu da handikap.

      Sil
  2. Taraftarın bu kadar yükseldiği, beklentilerin arşa çıktığı bir maçta gol geciktikçe homurdanmaların artacağı zaten belliydi. Sorumluluk alan ender oyunculardan gencecik Hamza bile orta açmadığı için ıslıklandı. Taraftar yapımız malesef böyle. Okan hocanın da bunun bilincinde olup skoru ilk yarıdan almaya çalışması gerekirdi kanımca. Örneğin eğer çift forvet oynayacaksa bunu ilk yarı da denemesi, ikinci yarıda gerekirse yorulan Gomis'i oyundan çıkarması gibi. Veya maç kondisyonu yoksa Mertens'i ilk yarıda oynatması.Zira ikinci yarıdaki o panik ortamında Mertens'ten verim alabilme ihtimalin düşüyor.Taraftar coşkulu, oyuncular istekli, oynat ilk yarıda o coşkuyla skoru almaya çalış, sonra gerekirse formasyon değiştir. Yeni oyuncular neden illa son 20 dakika oyuna girmek zorunda, bunu bir türlü anlayamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belliydi de, hoca da buna kapıldı. Haliyle yanlış yaptı. Sakin olmalı.

      Sil
  3. pedro'yu kaçırdığımıza çok ah vah edecez gibi. şu an en ihtiyacımız olan oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pedro da cok dinamik degil onun sadece şutlari etkili olabilirdi dün onda da imkan vermediler pek, hoca skoru almayi uzattikca onlara yaradi.

      Sil
    2. Mertens'i aldın, elinde çok daha iyisi var.

      Sil
  4. Yine kilit acacak oyuncu eksikligine geldik, Oliviera birkac kez Selcuk vari denedi soldan ama PVA ve Kerem degerlendiremedi paslari saniyorum Evander'i zorlamak gerekecek zira halen sert takimlara karsi bir cozümün yok ne sut atabildin ne ortadan gidebildin üretemiyorsun, forvetlerin cok yavas oyuncu da kaciramiyorsun bu tarz maclarda ayni sorun devam eder cok net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilidi Mertens de açar. Elinde imkan var da, 11'de oynayan isimler formdan uzak.

      Sil
  5. Torreira, Midstjo ve Sergio Oliveria üçlüsüyle 2.yarıya çıksak bu maç bizimdi.Sergio Oliveria 10 numarada oynayabiliyor.Gomis çok yaşlı ve son 15-20 dakika hariç kullanmamak gerek.Ortasaha boşalınca sıkıntı başladı.Okan Hoca'nın iyi bir ders aldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş kısa zaman sonra bence oraya dönecek ve 4-3-3 ile devam edilecek.

      Sil
  6. Sorun panik halde hareket edip etmemek değil sorun yıllardır bu takımın özellikle kendi sahasında rakibi domine edecek bir oyun ortaya koyamamasi. Kapanan rakiplere karşı fatih terim dönemi torrent dönemi ve şimdi okan hoca döneminde bir çözüm bulunamamış olması. Tabii ki de futbol da hatalar olacaktır mağlubiyetler olacaktır ancak yıllardır sahada rakibi boğan bir takımı izleyemiyoruz. Topa daha fazla sahip olmak iyi oynamak anlamına gelmiyor ki keza pek çok maçta topa sahip olma oranlarimiz çok yüksek ama bunlar efektif sahiplik değil. Yan paslar geri paslar kaleciyle oynamalar... ileriye araya oynayan o oynanan toplara koşan oyuncularımız yok bulamadık ta bir türlü. Akıllı oynayan ve oynatan yaratıcı oyuncu eksiğimiz çok ve bu da kapanan takımların bize karşı maçı kilitlemesini sağlıyor. Giresun maçında rakip orta alanı kapattı oyunu kanatlara yaymaya zorladı ancak hem bekler hem kanatlar oyuna dahil olamadı. Aanholt u hücumcu bir bek olarak biliyor ve görüyoruz ancak bu kadar etkisiz orta yapan hücum beki mi olur? Boey için söyleyecek bir şey yok zaten adam beyin olarak burada değil. Bedeni burada beyni transfer olmuş bile. Hadi boey oranın asıl oyuncusu değil leo gelecek diyebiliriz de daha 2 maç sonra sakatlanan adam soru işareti ve oranın alternatifi ise omar! Orta saha sadece oliviera ile yetmiyor ki sanki başka oliviera transfer etmişiz. Bizim daha önce izlediğimiz oliviera bu değildi! Yine de kendisi ile ilgili beklentim yüksek hala kredisi var. Ancak dünya kupası arasınabkadar seri galibiyetler gelmezse başta okan hoca olmak üzere takımın başına kara bulutlar toplanmaya başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domine etsen de kaliten yok, gecen sene Avrupa'da oynadigimiz taktik gibi durumlara karsi ne yapacaksin, domine etsen de ne ortadan ne yandan net anlamda gelemiyorsun, Trabzon yapiyor bunu mesela sende o kalite yok, bunu yapabilecek oyuncun Yunus ve Mertens onlar da hazir degil, yunus'a önlem almak da bu düzende kolay.

      Sil
    2. Farklı bir şey söylemiyorum. Domine edemiyorsun çünkü oyuncu kaliten buna elvermiyordu. Oyuncu kaliten elverse taktik gereği domine edemiyorsun. Sorun kapanan takimlara karşı çözüm üretemeyen teknik kadro problemi. Trabzon yapıyor çünkü hem kaliteli oyuncu hem teknik direktör dokunuşu açısından ciddi avantajları var. Kenar alternatifleri çok fazla. Bugün bile kenardan getirebilecegimiz alternatif oyuncular Taylan Berkan seviyesinde... E bu adamların kalitesi belli. Burada önemli olan teknik direktör dokunuşu dolayısıyla teknik direktör büyük takımın başında olduğunu fark edip panik hamleleri yapmamalı.

      Sil
    3. Okan Hoca dönemi, illa topa sahip olayım gibi bir düşünce yok. Aksine, direkt oyun da denendi. Bu gelişmeli tabii.

      Sil
  7. Bence 10 numara eksigimiz var, Emre Akbaba ile iki macta da olmadi, beklerde de tek etkili ortayı Kazımcan açtı. Bek rotasyonunda Dubois dışında iyi orta açan tek isim, bakalim en azindan erkenden eksikleri görmus olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara eksiğin yok, Oliveira da Mertens de oraya kayabilir.

      Sil
    2. Muhalefet olsun diye yazmiyorum zira gecen de belirttim yorumlarin degerli ancak Serdar Kelleci.de mactan sonra Evander gibi bir oyuncu en buyuk eksik seklinde gorunuyor dedi.
      Elbette al al bu isin sonu yok esas demek istedigim Emre Akbaba ile baslamamak gerektigi resmen koca bir devreyi heba ettik, Oliviera form tutana kadar belki de 10 oynamali daha faydali olabilir bence de.

      Sil
    3. Evander olmuyorsa Belhanda su haliyle gelse bayağı karşılar bu rolü. Oliveira tam ritmini bulamadı gibi henüz

      Sil
    4. Oliveira var, o rolü karşılayacak zaten.

      Sil
  8. Herhangi bir hata olsa neyse de bu devirde biri yaşlanmış Gomis olmak üzere iki santrfordan medet ummak, işlemediğini göre göre 45 dakika tahammül etmek benim kafamda soru işaretleri oluşturdu hocayla ilgili, hiç çalışılmış set organizasyonlari göremedik, bu kadar çizgiye indirip beklerden medet umulacaksa bu beklerle olmaz. Ne kötü transfer dönemi geçirmişiz geçen sene ya PVA'dan da ilk fırsatta çıkmak lazım.

    YanıtlaSil
  9. Fatih Terim bir maçta bundan sonuç alınca skor gelmeyen her maçta denemeye başlamışti ve ciddi puan kaybı yaşamıştık. Okan Hoca ilk denemesinde sonuç alamadi umarım tekrar etmez. Bir musibet bin nasihatten iyidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve birçok maçta denemiş, tutturamamıştı. Aynısını görmek üzdü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir