1 Ağustos 2022 Pazartesi

Asist sayısı da 10'un altına düşmeyecek gibi


Gol sayısı noktasında beklentim yüksek de, asist sayısı da 10'un altına düşmeyecek gibi. Fiorentina karşısında 2 asisti vardı. Bir forvet gol atmadan, hücumu ne kadar yönlendirebilirse, Seferovic de bunu yaptı. Seferovic'e yakın oynayacak hücumcuların büyümesini zaten bekliyorduk. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün bundan faydalanacak. Emre Akbaba da bu maçta Seferovic'e yaklaştı ve golü buldu. Hücumda kaliteli bir 4'lümüz vardı.

Emre Akbaba'nın hazırlık maçlarındaki görüntüsü iyi. 4-2-3-1 gibi oynuyoruz ve Emre Akbaba da en iyi olduğu pozisyonda. Seferovic gibi bir forvetin olunca, Emre Akbaba'nın 2. forvet etkisi daha net ön planda olacak. Galatasaray, 10 numara alacak gibi görünüyor, o isim de 2. forvet özelliği gösterip, gol ile yaşaması lazım. Evander de bu profile uyacak. 8 - 10 numara gibi, 2. forvet etkisini çok bilmiyorum. Tek bildiğim, gol sayısının yüksek oluşu.

Aslında Cicaldau da o pozisyonda etkili olur ama Fiorentina karşısında düşünülmedi bile. Oynadığı maçlarda da orta sahanın merkezindeydi. Alternatifsiz değiliz de, bazı isimleri düşünmüyor gibiyiz. Transfer de gelince, Cicaldau tam anlamıyla devreden çıkar. Emre Akbaba ise iyi alternatif olacaktır. Hatta Ali Akman transfer edilirse, o da 2. forvet gibi düşünülecek. O noktada elimiz güçleniyor. Seferovic'e de alternatif üretebilirsek müthiş olacak.

Seferovic sayesinde, topa sahip olduğun ya da geçiş oyununda etkin var. Gerekirse uzun at, indirdiği toplarla boş alanları değerlendir. Topa sahip olduğun oyunda da, rakip yarı sahada pas istasyonlarından biri olsun. Topa dokunduğu an, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi isimleri iyi görüyor. Hareketli ve kat eden kanatlar. Ana odakları da gol olunca, Seferovic'in rakip stoperleri üzerine çekmesi, onlara boşluk oluşturuyor.

6 yorum:

  1. Asist yönünden bu kadar verimli olacağını hiç tahmin etmemiştim Seferovic'in. Şimdiden kesin hükümlere varmak doğru değil elbette ama çok güzel şeyler hayal ettirdi hazırlık maçları performansı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ediyordum. Geçmişinde bu var çünkü. Etrafındaki hücumcuları daima büyüttü.

      Sil
    2. Burak seferıviç için büyük konuşan 1-2 kişiden biriydi naçizane bende en başından yazdım arkadaşlar üst seviye bir santrafor aldık. 3 sezon oynasın 2’si şampiyon oluruz ve gol asist toplamı 30 seviyesinde olur her sezon o kadar iddalıyım tabiki burada kadro kaliteside önemli ama süper ligde santrafor şampiyon yapar

      Sil
    3. Seferovic için büyük konuşulur :)

      Sil
  2. Her şey iyi güzel ama Seferovic'e muhakkak alternatif üretmemiz lazım. Belki bu kalitede olmaz ama aynı tarza yakın birilerini bulmamız lazım, bu adam sakatlığı, cezası, formsuzluğu olacaktır illaki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz katılıyorum. Kulübede böyle bir isme ihtiyaç var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir