3 Ağustos 2022 Çarşamba

Başarısızlığın faturası neden Berkan Kutlu'da?


Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı üzerinden, Berkay Özcan ile takas ihtimalleri konuşuluyor. Berkay Özcan'ın transferi farklı bir konu da, bazı isimler çabuk harcanıyor ve çok değersiz görülüyor. Özellikle Berkan Kutlu için aynı noktadayım. Hadi Taylan Antalyalı için kafa olarak buradan koptu diyelim. İmkan doğdu da, Berkay Özcan ile takas ettiniz. Berkan Kutlu'dan bu kadar erken vazgeçileceğini düşünmüyorum. Profesyonel anlamda henüz 2. sezonuydu. Bu durum da atlanıyor.

Geçen sezon hangi futbolcu ileri gitti de, Berkan Kutlu'nun koşmasını bekledik. Herkes gibi o da düştü. Alanyaspor'da gösterdikleri ya da Galatasaray'da ilk günlerinde yaptıkları başkaydı. Yanlış bir orta saha kurgusu oluştu ve o kurgu içinde de, sorumluluk almaya çalışan isim Berkan Kutlu olunca, hatalı görüldü. O ise Cicaldau gibi hayalet gibi gezmedi, sorumluluk almaya devam etti. Berkan Kutlu, savaşçı ve asker bir futbolcu. Orta sahada kimsenin sorumluluk almadığı ortamda, 10 numara gibi işler yapmaya çalıştı.

Berkan Kutlu, mücadelesinden asla ödün vermedi. Bugün adına da net alternatif. Sen orta saha kurgunu güçlü kurarsan, Berkan Kutlu da orası için net alternatif olur. Savaşacak, mücadele edecek isim. Kenardan getirirsin enerji katar, tempoyu yükseltir. Bazı maçlar 11 oynar, orta sahadaki o "ara taşı" olur ve savaşacak unsuru oluşturursun. Topla ilişkisini minimuma indir, iyi olduğu özellikleri ön plana çıkar. 

Geçen sezon 4 milyon avro'ya al, sonrasında hemen vazgeç. Üstelik Türk futbolcu, pasaport avantajı var. Yerine alacağın herhangi bir yerli daha ucuza olmayacağı için, elindeki isimden bu kadar kolay vazgeçme. Kendisi için gösterilen ağır tepkilere asla katılmıyorum. Bu adam size bir kötülük yapmadı. Başarısızlığın faturası neden Berkan Kutlu'da? Onun öncesinde konuşulacak tonla futbolcu sayabilecekken üstelik.

18 yorum:

  1. üretken değil ,
    korkarak oynuyor ,
    kararsız dolayısıyla vakit kaybediyor,
    burası GALATASARAY olunca ve bir sezon boyunca ilerleme kaydedemiyorsan eleştirilirsin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkarak oynasa sorumluluk almaz. O ise bundan kaçmıyor. Kastım eleştirilmesi değil, başka şeyler.

      Buranın Galatasaray olduğunun bir tek sen farkındasın sanırım. Büyük harflerle yazınca daha mı anlaşılır olduğunu zannediyorsun :)

      Sil
    2. Tabi ki tek ben farkında değilim burda çok değerli arkadaşlar var ve onları keyifle okuyorum... Ben mümkün olduğu kadar nerde olursa olsun '' GALATASARAY '' büyük harflerle yazarım..

      Sil
  2. 1 sezon daha rotasyonda denenmeli ancak asla ama asla Hamza'nın önünü tıkamasına izin verilmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza Akman ve Berkan Kutlu, birbiri ile kel alaka olan 2 isim.

      Sil
    2. Hamza daha teknik, daha dikine oynayan bir oyuncu ama 3.5 milyon euro verdik, boşa gitmesin diye kurgu Berkan'a göre kurulur bizim ülkede. Çöp değil ama ilk 11 için yetersiz kalma ihtimali var. Rotasyon için, sonradan oyuna girip yorulan rakibi dahada yormak için harika bir oyuncu yoksa.

      Sil
    3. Berkan Kutlu savunma özelliği ile ön planda, Hamza Akman hücum. Ne alakaları var, çok alakasız kıyas :)

      Sil
  3. Iyi niyetli ve kendisini geliştiren bir oyuncu.Çabuk vazgeçmemiz gerek.Ayrıca çok iyi bir Galatasaraylı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç de. Çabuk vazgeçilmesine karşıyım.

      Sil
    2. Iyi niyetli elbette ama Kendisini nasil gelistirmis onu anlayamadim, su güne kadar hemen hemen Galatasaray'da bütün oynadigi maclari izlemisimdir (hazirlik vs dahil) inan güzel bir şutunu ya da hareketini hatirlamiyorum, yine son hazirlik maclarinda kale agzindan 2 kere topa vuramadi, bir tanesinde de sacma sapan bir vurus yapti, gercekten Galasataray seviyesi bu mu olmali sizce Berkan Trabzon'da kadroya girebilir mi mesela?
      Cok iyi kosuyor diye kulüplerden atletleri alalim oynatalim abi orta sahada o zaman ne gerek var Torreira icin 7 milyon Avro arti maas vermeye.

      Sil
    3. Galatasaray'da iyi başladı, sonrasında herkes giib o da düştü. 1 yılda mı vazgeçiliyor. Trabzonspor'da o yapıda kadroya girer, müthiş de iş çıkarırdı. Orta sahada net tempo, ciğer çünkü. Aradıkları adam.

      Sil
  4. Berkan kutlu takım oyuncusudur teknik meziyetleri sınırlı olabilir ama savaşan ve karakterli biridir büzgünüz kadar kolay vazgeçilmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşleyen düzende de fayda sağlayacak futbolcu.

      Sil
  5. sorumluluk almak suç olmuş. deneyen adam pozisyonu zorlayan adam hata yapar. en iyisi cicaldau gibi saklanacaksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse sorumluluk almayınca, yapmaması gereken işler ona kaldı ve bundan da kaçmadı. Bu bence takdir görmeli.

      Sil
  6. Berkan alternatif olarak bence de kadroda kalmalı. Günah keçisi olarak adlandırılması bence de haksızlık. En azından Cica gibi hayalet modune bürünmedi. Ya da Taylan gibi komple dağılmadı. O çok kötü takım içinde bir şeyler yapmak için çırpındı. Seneye geniş kadroda olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda kalmasa, o alternatif üretmek için başka transfer yapacaksın. Gereksiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir