3 Ağustos 2022 Çarşamba

Cicaldau da, Fiorentina karşısında şans bulamayan isimlerden


Cicaldau da, Fiorentina karşısında şans bulamayan isimlerden. Rotasyonda yeri olur diye düşünürken, olası orta saha transferlerinin ardından tam anlamıyla gözden düşecek gibi. Okan Hoca'nın da, Cicaldau'yu yeni sezon planlamasına almadığı söyleniyor. Rotasyonda yeri olur, hatta kazanılabilir diye bekliyordum. Yeteneksiz, kötü bir isim olduğuna da asla inanmıyorum. Zaten şu aşamada "satılık" olarak elden çıkarmak, zarar yazacak.

Sezon ortasında, Sampdoria gibi talipler yazılıyordu ve milyon avro'lar havada uçuyordu. Bugün ise talip çıksa, maksimum kaç milyon avro verir bilemiyorum. Galatasaray adına büyük bir yatırımdı. Şu an o geri dönüşü alamazsınız. Kendiniz de kullanmıyorsanız, tek yol "kiralama" olur. Gideceği takımda toparlamasını ve piyasa yapmasını bekleyeceksiniz. Fenerbahçeli Zajc da bunu yaşadı. Serie A'da geçirdiği kiralık günleri onu ayağa kaldırdı. Geri döndüğünde de, takımına faydası büyük oldu.

Cicaldau için de bu geçerli. Doğru bir kiralama yapılırsa, en kötü yatırımı karşılar. Geri dönüşünde katkı da sağlayabilir. Yine de takımda tutulabilir miydi diye düşünüyorum. 8 değil de, neden forvetin arkasında düşünülmedi? Emre Akbaba'nın oynadığı pozisyon, Cicaldau'nun en iyi olduğu yer. Okan Hoca da Cicaldau'yu orada kullanmadı. 8 olmak kafasına o kadar işlemiş ki, yaklaşmıyor oraya. Hatta şu aşamada neredeyse 6 numara gibi kullanılacaktı.

Midstjö geldi. Bir 6-8 / 10 numara hamleleri de düşünülüyor. 2 orta saha daha gelecek yani. Doğal olarak da, Cicaldau'ya yer kalmıyor. Geçen sezonun ilk yarısını iyi geçip, covid geçirdiği dönemin ardından o kadar keskin düştü ki, hayalet kıvamına erişti. O kıvamdan da bir türlü çıkamadı. Toptan kaçan, sorumlulukla işi olmayan bir orta saha olmaz. Hazırlık maçlarında da beklediğimiz etkiden uzaktı. 

8 yorum:

  1. Bu kadar tek yönlü, farklı formasyon ve stratejileri oynayamayan oyuncunun şampiyonluğa oynayan ve daha acil eksikleri olan takıma alınması, özellikle bu bonservisle çok büyük hataydı, şu aşamadan sonra zararı minimize etmek gerek, kimse bizim verdiğimiz paraları vermez. Misal Zajc çok daha çok yönlü, hatta bizde olsa bayağı şans bulurdu. Ayrıca çok daha makul bonservisle geldi İtalya olmasına rağmen CVde. (Farklı profiller farkındayım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata değildi, yeteneksiz isim değil. Yanlış kullanıldı, hala da orada devam ediyor.

      Sil
  2. Yaşı daha 25 gidip oynarak kendine gelmesi lazım yurtdışında bir takımı geçtim türkiyede bile bir takıma kiralık verilebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışı, Morutan usulü bir kiralama olursa güzel olacak.

      Sil
  3. ne 6 ne 8 ne 10. ne olduğu belli değil. sadece bir tek pozisyonda oynayabiliyor. fiziksel olarak cılız ve güçsüz. Romanya gibi rekabetçi olmayan bir ligden aldık. 6,5 verdik. diyecek bir şey yok. umarım ders olur. Morutan konusunda ben de yanıldım. Çok daha başka şeyler umduk ondan ama Cicaldau gelmezden önce de böyle olacağını biliyordum ve belliydi. Bu na bu parayı vereceğimize az daha üstüne koyup hakiki 8 olan Gedson'u neden almadık anlayamıyorum. Berkan + Cica, 10 milyondan fazla. İkisi Gedson'un sol bacağı etmezler bence. Bu tarz hataları bir daha yapmamazı umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında 10 da, orada oynatılmadığı için bir türlü, gösteremiyor etkisini. Forvet özellikli 10 numaraydı.

      Sil
  4. Emre Akbaba gibi kiraya verip kendine gelmesini beklemek daha mantıklı.Çok iyi bir oyuncu ama takımın ortasahası kötü olunca o da etkilendi.Geçen sezonun ilk yarısında çok iyi performans göstermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan usulü bir kiralamaya daha sıcağım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir