24 Ağustos 2022 Çarşamba

Efecan Karaca'yı sadece bugün değil, uzun zamandır konuşuyoruz


Efecan Karaca'yı sadece bugün değil, uzun zamandır konuşuyoruz. Bu transfer döneminde de, her fırsatta yazmaya çalışıyorum. Yaşının 32 olduğuna takılmadan, bu ligin belki de en önemli bug'u olduğunu düşünüyorum. Anadolu'dan gelen futbolcular için "acaba büyük takımlarda yapabilir mi" sorusu doğuyor ya, Efecan Karaca için bunu sormam. Temeli zaten Galatasaray. Yıllardır gösterdiği istikrarla da, en iyi noktaya gelmeyi hak ediyor. Milli Takım'a gelmişti, sıra büyük takımlarda.

O da umarım Galatasaray olur. Çünkü kim alırsa alsın iyi transfer olacak. Geçtiğimiz Ocak ayında, Fenerbahçe bu transfer için çok agresifti. Trabzonspor'un da her dönem talebi oluyor. Galatasaray da bu dönem oldukça istekli. Çünkü rotasyonunda, iyi yerlilere ihtiyacı var. Kanat rotasyonu zayıf olduğu kadar, genel yerli rotasyonu da çok güçlü sayılmaz. Bazı ayrılıkları da konuşurken, yerli rotasyonunu zayıf kılmamak lazım.

İlk 11 adına +3 yerli durumu sorun. Yazabileceğin isimler belli. Kenardan oyuncu getirme tarafında ise, kanat rotasyonu genel anlamda sıkıntılı. Emre Kılınç deneniyor mesela, olmuyor maalesef. Barış Alper Yılmaz, zaman içinde süre alabilir. Yine de daha garanti, direkt katkı verecek isimler gerekiyor. Efecan Karaca'nın, sağ kanatta top taşıması ve isabetli orta kesebilmesine dahi tav olabilirim. Çok tempolu, lokomotif gibi kanat.

Sağ kanadı sürükler, topu taşır, tabelasını yapar, oyunun 2 yönünde de vardır. Orta saha ya da sağ bek gibi de yer yer kullanabilirsin. Elini her anlamda güçlendiriyor. Yaşı 32 olsa da, bu seviyeleri hak ediyor. Bu çalışkanlığıyla da, 2-3 sezon daha, bu rotasyonun içinde net şekilde yer alır. Alanyaspor da beklentisini düşürdü gibi. Efecan Karaca, Alanyaspor için büyük fedakarlıklar yaptı. Artık futbolcunun önünü açmak gerekiyor. Oradaki misyon tamamlanalı çok oluyor.

6 yorum:

  1. Sürekli yabancı kanat oyuncusu isimleri geçiyor. Onların yerine Efecan gelse daha iyi. Ama yine de Barış Alper'in süresinden almamalı Efecan transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif ararken ve yerli de lazımken, en net isim.

      Sil
  2. Taylan yada oğulcan ile takas üstüne 300-500 olursa iyi olur

    YanıtlaSil
  3. Mesela son maç kerem çıkmamalı ama çıktı diyelim at abi barışı sol kanada Emre'nin vereceği belli barış ise potansiyel.. torrent e de değinmek gerek babelle bitirecegine morutan barışla birşeyler deneyebilirdi ama kendini düşündü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o dönem, birçok ismi körelttik ve şans vermedik. Öz güven kazandıramadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir