21 Ağustos 2022 Pazar

Fodé Ballo-Touré & Galatasaray, sol bek gündemini açtık


Okan Buruk'un Clichy'den aldığı katkıyı düşününce, van Aanholt adına da umutluydum. van Aanholt, Fatih Hoca dönemi de eleştiriliyor olsa da, bence fena iş çıkarmıyordu. Torrent dönemi ise ciddi ivme kazanmıştı. van Aanholt / Kerem Aktürkoğlu kanadı, takımın en güçlü tarafıydı. Şu an ise zayıf karnı gibi. Torrent'in kullanım tarzı ile, Okan Hoca'nın tarzı bambaşka. Torrent, van Aanholt'u biraz daha içeri sokuyor, orta sahalaştırıyordu. Okan Hoca ise çizgide kullanıyor.

van Aanholt devam edecekse, Okan Hoca'nın onu kullanım tarzını değiştirmesi lazım. Ya da oynamak istediği oyunla devam edecekse, van Aanholt ile yollar ayrılacak. Galatasaray, ciddi anlamda bek sorunu yaşıyor. Dubois döndüğünde, sağ taraf çözülür de, sol problem. Galatasaray'ın, ciddi anlamda sol bek gündemi içine girdiği söyleniyor ve bazı futbolcuların adı geçmeye başladı. Sol bek adına fırsat kovalanıyordur. O pozisyona transfer bekliyorum.

Okan Hoca, bekini çizgide kullanıp, temposundan faydalanmaya devam edecek gibi. Milan forması giyen, Ballo-Toure'nin adı Galatasaray'la anılmaya başladı. Tam da bu tarz işte. Temposu ve atletizmiyle öne çıkacak, orta kalitesi de fena düzeyde olmayan bir sol bek. Lille ve Monaco performansıyla ön planda olsa da, Milan günleri rotasyonun dibinde diyelim. Alternatif desem de, çok fazla şans bulamıyor. Yine de yerini doldurmadan ayrılığına izin verirler mi bilmiyorum.

Temposuyla öne çıkar, çizgiyi iyi kullanır, pas ve orta kalitesi fena düzeyde değildir. "Oyun kurucu" özelliği beklememek lazım. Seni hücuma taşıyacak, oynamak istediğin pres oyununa katkı sağlayacak bek. Geriden oyun kurmakta zorlanırken, bek sorunu da bunda etken. Pas ve teknik özelliği önde, oyun kurucu özelliği olan bir bek görmek isterdim. Dubois'den bu beklense de, o da bir Mariano değil. Bekler ise presi ve tempoyu planlayacağız gibi.

4 yorum:

  1. Sag taraf eğer leo dönebilirse yada böyle sürekli sakatlanmazsa ancak çözülür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ tarafta sorunlu diyorum yani. Leo gelir gelmez sakatlandı. Eğer sürekli böyle sakatlanirsa ve dönüşü de böyle uzayacaksa orası da sorunlu.

      Sil
    2. Niye sürekli sakatlansın ki? Bir kere sakatlanan, artık sürekli mi sakat?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir