14 Ağustos 2022 Pazar

Futbol hatalar oyunudur, henüz 2. haftadayız, olur bunlar


Abdülkerim Bardakcı için beğenmemezlik vardı. Yaptığı hatanın ardından, sesler daha da yükselecek. Maç devam ederken, tribünlerin "futbolcu" için tepki göstermesini anlamadım, anlamayacağım da. Hem de 2. haftadan. Bu tarz bireysel hatalara girersek, geçmişten birçok örnek gösteririm. Kötü başlamıştır, sonrasında toparlamıştır. Yine söylüyorum, lig sınırları içerisindeki en iyi yerli stoper. Özelliği itibarıyla da, büyük takım stoperi. Sol stoper olması da diğer avantaj.

Hatadır, olabilir. Futbol hata oyunu. Baskı yok bir şey yok, ters ayağı ile geri pası ben de anlamam. Saçma bir iş yaptı. O hata sonrası da dağıldı zaten, sahada yoktu. Tribünlerin tepkisi de onu bitiren etmenlerden. Bir hata yaptı, hemen bundan olmaz demek kadar peşin hüküm yok. Yarın çok büyük stoper aldın diyelim, benzer hata yaptı. Hata sonrası o da mı gidecek? Bu işin sonu olabilir mi? 

Nelsson, 2 haftadır kötü oynuyor, o niye konuşulmuyor? Geçen sezonki o atlayan, zıplayan, tekmeye kafa atan adam var mı? Kafası transferde de, dağıldı gibi yorumlara girmiyorum. Performansı, geçen sezonun gerisinde. Abdülkerim Bardakcı ile de henüz uyum sağlayamadı. Bu uyumsuzluk da bir nokada hataları getiriyor. Abdülkerim Bardakcı'nın o pas hatasının "uyum" ile alakası yok da, genele göre yorum yapıyorum.

Abdülkerim Bardakcı, +3 yerli adına olmazsa olmaz. Oynamaya da devam edecektir. Kesileceğini, muadili olacağını düşünmüyorum. Hataya kadar gayet iyi de oynuyordu. İlk yarıda yüzde 100 pas isabetiydi. Oyun içinde büyüyen stoperlerden. Konyaspor dönemini hatırlayın, topla çıkışları, hücuma verdiği destekler ile 3 tane asist yaptı. Bunları yapmazsa da, ondan geriye bir şey kalmıyor. Peşin hükümler verip, kestirip atıyoruz. Çok yanlış.

23 yorum:

  1. Hemen hüküm vermek yanlış olur. Henüz ligin 2.haftasındayız.Abdülkerim iyi oyuncu.Maalesef Fenerbahçe gibi sürekli transfer diyerek elimizdeki oyuncuları değersizleştirmeye başladık. Yerli kuralında kaleci ve bekleri yerli kullanmak avantaj sağlar.Kazımcan iyi oyuncu ve değerlendirilebilir.Kalede de Okan oynayabilir. Birçok takım yerli kaleciye dönmüşken bizim sürekli yabancı kaleci ile oynamamız anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmediğimiz bir isim olsa tamam da, bildiğimiz, iyi bir futbolcu.

      Sil
  2. Dünkü tek hatası maç kaybettirdi ama genel olarak iyiydi. Tribünde ki anlamsız homurdanma çok cok erken . Şimdiden çöp muamelesi yapmak çok yanlış. Ayrıca tek hata diyoruz ama burada Muslera'yı da eleştirmek lazım yine bir iki pozisyon da anlamsız kaleyi boşaltması var . Şu yerli kuralın da en azından iç saha maçlarında kalecimiz yerli olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. haftadan bu işlere girersek, sezon gerçekten bitmez.

      Sil
  3. Abdülkerim toparlar, Nelson geçen senede yıl sonu gibi form tutmuştu. Hücum organizasyonu ve pozisyon zenginliğini cozersek savunma dubois de formayı alması ile oturur. Toreira ve midsjo orta sahayi tutar. Önemli sorun hücum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes toparlar, iyi isimler için zaman vermek gerekiyor.

      Sil
  4. Gölde yaptığı hataya kadar iyi gidiyordu. Golden sonra seyirci tepkisi ile daha tedirgin oynamaya başladı. Kendi oyuncumuzu aşağı cekmemeliyiz. Ayrıca daha iyi bir yerli stoper de yok transfer edilecek. Şunu da eklemek gerekir ki bu yenilgiyi tek bir hataya indirgemek en büyük yanlış olur.

    YanıtlaSil
  5. Hemen olmaz diyen arkadaşlara soruyorum 3 türk kuramında abdülkerim yerine kimi koyacaklar 11e söylesinler merak ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Kusura bakmayın ama hazırlık maçlarında iki defa bu hatayı yapan bir adamın bunu yapmasına hiç şaşırmadım. Bu adamla sezon bitmez. Yerli zorunluluğu olmasa ilk 18 e giremeyecek bir adamı oynatıyoruz. Bu yaşına gelmiş tek sezon hariç hiçbir şey yapmamış bir adam. Klas değil form oyuncusu. Sezonluk çıkış yapıp elde patlayan tiplerden. Bana Ali Turan ı hatırlattı. Bunun sonu Çamdal gibi olur bir hata daha yaparsa. Çevre kontrolü yok ve hangi akla hizmet sağ ayağıyla kaleye geri pas veriyor kalecinin o kadar yakın olduğunu nereden biliyor? Futbol zekası olmayınca oluyor işte böyle şeyler ama burası Konya değil. Yuhladılar ve işin kötüsü Abdülkerim vasat bir oyuncu ve bu hatayı yapmasa da takım Giresun u evinde yenemeyecek kadar dağınık ve üretkenlikten uzak oynadı. Orta sahada top yapan adam yok. Bu gidişat kötü. Takım müthiş temposuz baskı kuruyor gibi görünüp hiçbir şey oynamıyor, gölge pres gibi yalandan bir oyun var. tıpkı 2010 daki gibi. Kerem olmadan oldum havalarına girmiş. Yedeği olmaması da onu iyice rahatlamış belli ki. Bir de yeni transferler niye yedek başladı? Boey ve midstjö dışında umut veren bir şey yok. Seferoviç çok ağır adam ve koca 45 dakika kendinden daha temposuz gomis ile oynadı. Akbaba bize geldikten sonra sakatlandı sonra bitti tamemen. Artık anca yedek olur. Haftaya da galibiyet gelmezse mırıldanma başlar ve daha d akötüye gider. Umarım bu erken tokat as stoper yedek kanat alınması gerektiğini ifade etmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçı derken, o maçta, Abdülkerim'e o açıda pası verene yaz. Fenerbahçe'de de var stoper, her topu dağa taşa vuruyor. Böylesi mi lazım. Ali Turan'ı hatırlatması da müthiş. Bana da Marcao başlangıcını hatırlattı. Böyle kötü başlayıp, abuk hatalar yapıp, sonrasında büyüyen tonla örnek sayarım sana. Peşin hüküm bunlar.

      Sil
  7. Abdülkerimde abdülkerim..dakika olmuş 76..giresun gibi takımı sahanda beşleyememişsin.kilidini açamadığın kapıyı kırıp girememişsin.yok çevre kontrolü yokmuş,yok gs nin stoperi değilmiş.bunlar saçma sapan bahaneler.takım ya yorgun yada kondisyon&fizik gücü yetersiz.ilk 15dakikadaki baskıyı 65dakika yapacaksın kardeşim.pilin bitmeyecek.ozaman giresun değil trabzon da tutunamaz karşında,3lük 5lik olur.mesele tempoyu&gücü maçın geneline yayamamak,şarjı 15dakika dayanan iphone14gibiyiz.mesele seferovic,abdülkerim,boey,arnoltt,oliveira,muslera filan değil.hele muslera hiç değil,çocuk keşke ceza alanı dışında da elle oynayabilsemde orta saha oyuncusu olup gol atsam sevdasında.hepsi iyi çocuklar.sadece iyi çalışmıyorlar yada çalıştırılmıyorlar.trabzon maçı çok belirleyici olacak kaybedersek havlu atarız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hata gelmese, belki sonrasında baskıyı kırabilirdin. Olmadı tabii. Kötü oynadık, bence kaybetmeyi de hak ettik. Hakeme rağmen.

      Sil
    2. Kötü oynamadık mı? Herhangi bir oyin gördün mü sahada? Giresunspor topu verdi bize al dolaştır istediğin gibi dedi ve kapandı. Kontralarla gol aradı ki zaten bizle oynadıkları her maçta taktikleri buydu. Ayrıca şu yan pas geri pas hastalığı sadece beni mi bıktırdı yoksa suz buna topa sahip olma pas oyunu mu diyorsunuz? Futbol hatalar oyunu olabilir de böyle kör gözüm parmağa hatası olmaz. Abdülkerim 28 yaşında sadece geçen sezon parlamiş ama bir anda büyük takım stoperi bu adma diye diye kendisi de buna inanmış. Bu adam büyük takım stoperi değil olamaz da. Böyle bir hata olmaz adamı kaçırırsın penaltı yaptirirsin falan anlarım da bu hata falan değil çünkü adam zaten bu kadar olabilecek bir adam.

      Sil
    3. En zayif halkan kadar güclüsün, Abdülkerim bir Marcao degil bunu kabul etmek gerek.

      Sil
    4. Kötü oynadık işte, onu diyorum. Abdülkerim Bardakcı en zayıf halkan değil. Maç başından bu yana olmayan isimler senin zayıf halkan. Hataya kadar müthiş maç çıkarıyordu Abdülkerim. Hatalar olacak. Tonla örneğini sayarım.

      Sil
  8. Abdulkerim'in ayagi düzgün ama oynadigi yer itibariyle önceligi o degil yani esas görevini düzgün yapmayip ileriye ciksa ya da cok iyi ileriye oynasa bile o hatayi yaptiktan sonra hic anlami kalmiyor. Luyindama bile o hatayi yapmaz, sonucta bütün gazimiz öyle sacma bir hatadan dolayi kacti ve pozisyon bilgisine dayandi olay maalesef Abdulkerim'in kredisi ligin ilk ic saha macinda bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenin oturursa, o çıkışlar senin olmazsa olmazın olur. Marcao da savunma özelliğinden ziyade, topla yaptıklarıyla ön plandaydı.

      Sil
    2. Ama geri pas hatasi yapmiyordu abi :)

      Sil
    3. Geri pas hatası yapmaz, başka hata yapar. Gol yedirmenin tek yolu bu değil. Bunun tonla örneği var.

      Sil
  9. Yorum yazına sonuna kadar katılıyorum. Abdülkerimin arkasındayım senij dediğin gibi zamanla toparlayacak ben canlı şekilde bir çok defa izledim ve inanın en iyi yerli stoper biraz piştikten sonra Galatasaray'da emekli olacak kadar iyi oynayacak (Alp

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir