1 Ağustos 2022 Pazartesi

Galatasaray'daki en büyük sıkıntılardan biri rotasyon olacak


Galatasaray'daki en büyük sıkıntılardan biri "rotasyon" olacak. En azından mevcut kadro içerisinde. Yarın için bahsedilen o 5-6 transfer gelse, rotasyon da değişmiş olacak. Eksikler var. Forvet, kanat, forvet arkası, orta saha, sağ bek için alternatif gerekliliği doğuyor. Evander ya da x gelir, Emre Akbaba alternatif olur ve orası kapanır. Orta saha için de, Midtsjö harici 1 isim daha bekliyoruz. Orta saha kısmı da böylelikle kapanmış olur.

Kanat işini de çözmek gerekiyor. Son zamanlarda pek konuşulmuyor da, güvenilir bir alternatif lazım. İş sadece ilk 11 değil. Kulübeden, maça etki edebilecek hücumcular lazım. Emre Kılınç ve Oğulcan Çağlayan değil o isimler. Özellikle de Emre Kılınç, çok kötü maçlar çıkardı. Birçok mevkide denense de, hazırlık dönemini iyi geçmedi. Barış Alper Yılmaz ise tek başına yetersiz olacaktır. Fiorentina karşısında, hücum hattı değiştiğindeki kalite düşüklüğünü gördük.

Gomis için de, son 15 - 20 dakikalar adına etkili olur diye düşünüyordum. Seferovic geleli, bu şekilde kullanılmaya başlansa da, etkili değil. Hareketsiz kalıyor, bu da seni güçsüz bırakıyor. Ali Akman transfer edilse dahi, Seferovic tarzında oynayacak bir alternatife ihtiyaç olacak. Oyun değişiyor çünkü. Ali Akman biraz daha 2. forvet ya da kanatlara kayabilecek isim. Hücum adına güçlü alternatif olacağını düşünsem bile, forvet ihtiyacı baki.

Beni asıl korkutan isim Omar. Maalesef ki değişmeyecek gibi görünüyor. 11'e sağ bek aldık, bence alternatifi de lazım. O isim Omar değil. Lüks kaldığı kadar, oynadığı anlarda da daha iyi olmayacak gibi. Hücuma etkisi sıfırladı, savunmada da yeterince iyi göremiyor gibi. Çok fazla ıskası var. Mücadele ve iyi niyetine lafım yok. Antalyaspor karşısında Dubois olmazsa, Omar ile bizi zor anlar bekler. 

11 yorum:

  1. Altınordunun sagbeki Furkan Metin gelse rotasyon için idare eder

    YanıtlaSil
  2. mariano, lines, şener, omar, boey son olarak dubous. başka varsa bilmiyorum. 5 senedir bu kadar sağ bek geldi gitti. hala sağ bek lazım diyoruz. bu nasıl iştir anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. Boey tekrar rotasyona dahil edilemez mi. Tam olarak durum nedir acaba.

    YanıtlaSil
  4. Denayeri alsak keşke evet maliyetli ama olası nelson satışına hazırlık olur ayrıca sağ bekide yedekler malesef alacağımız stoper sağ bek oynayabilen proaktif bir stoper olmalı yani hamleli şuanda öyle bir stoper eksiğimiz var denayer hem o role uygun hemde milli takomda bile sağ bek oynamışlığı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında maliyeti giderek düşüyor. İmza atmadığı her dakika fiyatını indiriyor.

      Sil
    2. eylüle kadar bir yere gitmezse makul bir fiyata denayer bence en güzeli olur. hem sağ beki hem stoperi yedekler.

      Sil
  5. Yerli rotasyonu anlamında problem yaşama ihtimalimiz var. kerem ve yunus dışında ilk 11'de bir de Abdülkerim var. Akbaba hadi Berkan dışında dışardan 11'i zorlayacak kimse yok. Mesela Efecan Karaca^yı alabilsek çok güzel olurdu. Şahane bir rotasyon oyuncusu kanatları da yedekler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir