14 Ağustos 2022 Pazar

Galatasaray'ın en önemli sorunu da, bekleri diye düşünüyorum


"İkinci yarıda 2 forvetle oynamak istedik, gelecek ortaları iyi kullanalım diye. Ama ortalar kalitesizdi. Beklerimizin hücum performansı iyi değildi." Okan Hoca'nın maç sonunda yaptığı yorumlardan biri. Katılıyorum, beklerin hücum performansı kötüydü. Hatta Galatasaray'ın en önemli sorunu da, bekleri diye düşünüyorum. Antalyaspor karşısında da bu durum böyleydi. Hücum tarafında istediğimizi alamıyoruz.

Orta kaliteleri, tercihleri kötü. Boey için fena oynamadı deriz, oysa maksimumu budur. Aanholt ise daha büyük hayal kırıklığı. Soldan içeri topu çıkarıyorsun, çok müsait ortam var ama 3-4 kez yanlış yere çeviriyorsun. Bu kötü orta kalitesinde, Seferovic gibi bir forvetin etkili olması imkansız. Bu adamın olaylarından biri, rakip ceza sahası içindeki hava hakimiyeti. Sadece 1 iyi orta alabildi, onda da vuruş etkili. Ortayı kesen de Kazımcan Karataş.

Dubois geldiğinde sağ tarafı çözersin. Giresunspor karşısında sahada olsa, oyunu açardı da, Solda ise problem var. Sadece beklere kesemezsin ihaleyi, Kerem Aktürkoğlu da felaket mesela. Aanholt ile birlikte sol kanatta, etkisiz kalıyorlar. Gerekirse solu Kazımcan Karataş ile geç, 11 için +1 yabancı hakkı yaz. Bu noktaya da gelinebilir. Bek işinin nasıl çözüleceğini ben de merak ediyorum. Trabzonspor, oynadığı 2 maçı bekleri ile kazandı. Özellikle de Eren Elmalı ile.

Organizasyonunun olmaması ve merkezden üretememen, işi kenar beklerinin ortalarına bırakıyor. Plandan ziyade, mecburiyet diye düşünüyorum. 45'de Gomis'in girişi de, kenar ortaları neticesinde, rakip ceza sahasında 1 fazla kalmaktı. Ortalar kötü gelince, forvet hamlesinin anlamı olmadı ve merkezi de boşaltmış oldun. Sonra da oyunu kaybediyorsun. Panik hamlesiydi. Antalyaspor maçında olduğu gibi, son anlarda yapılabilecek bir hamleydi.

17 yorum:

  1. Yabancı kısıtı saçmalığı umarım sezon içerisinde çözülür çünkü kaliteli yerli oyuncu maalesef yetişmiyor ki kaldırdiklari sistem yabanci serbetisi değil yerli zorunluluğuydu. Onu da sulandirip para cezası ile gecistirip sonranda hu saçma sistemi getirdiler. Neyse sorun bekler ve bekler kadar da kanatlar. Aanholt u alternatifsizlikten oynatiyorduk çünkü arkasında bir tek Ömer bayram vardı ama şimdi kazimcan var ve Aanholt un formayı kaybedebilecegini görmesi için kazimcan oynamalı bir kaç maç. Hatta bence kaleye de muslera yerine okan kocuk ta gecmeli ki muslera sonrasına hazır olmaya başlayalım. Böylece +2 yerli ile orta saha ve hücum hattı için 2 yabanci hakkı açmış olabiliriz. Ve umarım leo da da böyle sakatlık sorunlarını sık yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli işi herkesi zorluyor maalesef. Kaliteden ödün veriliyor.

      Sil
  2. PVA hep böyleydi geçen sene de böyleydi takımın geneli kötü olunca çoğu kişi görmedi görmek istemedi. Yetenekli adam aslında ama öyle kötü tercih hataları yapıyor ki bütün oynanılan iyi oyunu gölgeliyor ve işin kötüsü sürekli yapıyor her maç yapıyor. Bu yaştan sonra da düzeleceğini sanmıyorum tez elden sözleşmesinden çıkabilsek keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon gösterdiği performans bence iyiydi. Özellikle de Torrent döneminde.

      Sil
  3. Kazımcan daha çok süre almalı.Çok büyük potansiyeli var ve girdikten sonra iyi görüntü verdi. 3 yabancı sağ bek var ama orta açamıyoruz.Umarım Dubois iyi döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümraniyespor maçında, Kazımcan 11 oynar diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Maçların zorluk derecesine göre kalede Okan ve solbek Kazımcan ile başlamak büyük avantaj sağlar. Okan iyi bir kaleci olduğunu geçen sezon gösterdi.Artıl Muslera olmadan oynamaya alışmalıyız.

      Sil
    3. Bunlar da kullanılacak diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Eren Elmalı alsak çok iyi olacaktı. Ama Okan Hoca'nin da bile bile ladesleri üzdü. Yani olabilecek en kötü değişiklikleri yaptı Hakan Keleş yapsa anca bu kadar olurdu. Hatalar devam ederse önumüzdeki haftalarda da organize hücum göremezsek o zaman yönetim de hoca konusunu konuşmaya başlar, henüz erken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Elmalı işi zamansız oldu. Başkan seçildi, 2-3 gün sonra Trabzonspor'a gitti o. Hocamız da yoktu o ara.

      Sil
  5. Oyunda gördüğüm iki kanat içerde bekler kanatta. Peki sol tarafi PVA içerde Kerem kanatta sağ tarafı ise De Bouis kanatta Yunus içerde nasıl olur?

    YanıtlaSil
  6. Hayallerimiz vardı solda eren elmalı sağda Bünyamin Balcı maalesef olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda Bünyamin Balcı gibi bir hayal kurmadım ben :(

      Sil
    2. Genel anlamda dedim sizi kast etmedim

      Sil
  7. Sen Galatasaraysan yabancı sınırlamasından gocunmadan alabileceğin en kaliteli yerli oyuncuyu almalısın.bu illa yerli stoper olmak zorunda değil yerli sağ&sol bekte olabilir.forvet transferi de olabilir.bakalım 9eylüle kadar neler olacak.bu sistemde 20 üzeri milli olmuş her yerli stoper&bek.bitiriciliği istatistiksel olarak kanıtlanmış her yerli forvet bizim transfer listemizdir.bu arada yabancı bir stoper&forvet varsa halihazırda al tabiki.hele bo servisi elindeyse kaçırma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kim mesela, şu an öyle bir isim görünmüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir