30 Ağustos 2022 Salı

Galatasaray'ın en zayıf kalkası


Galatasaray'ın en zayıf kalkası. Maalesef bu durum böyle ve kalan 10 günde, sol bek transferi zorunluluk edasında. Okan Buruk'un sol bek kullanım tarzını değiştireceğini düşünmesem de, van Aanholt'un da toparlayabileceğine inancım bitti. Hadi onu biraz daha içe attı, Torrent'in kullandığı gibi kullanmaya başladı diyelim. Yine de toparlayabileceğine inanmıyorum. Her anlamda geri gitmiş. 5 metreye pas atamaz halde. Hangi organizasyonun içine girebileceğini düşünebiliriz?

Trabzonspor karşısında da gördük. Galatasaray birçok açık alan buldu ve van Aanholt da böyle imkanları değerlendirebilen bir isimdi. Orayı dolduramıyor, sürekli pas hatası, orta kalitesi yerlerde. Çizgiye kaç kez indi, kaç kez imkan buldu. Tüm paslar hatalı. Asıl beklenti hücum tarafında olduğu için, burası üstünden yürüyorum. Boey'in de hücumda fark yaratabildiğini söyleyemem ama, mücadelesi ve temposuyla ön planda.

van Aanholt'ta bunlar da yok. Fatih Hoca dönemi de çok iyi oynadığını söyleyemesem de, orayı en azından dolduruyordu. Torrent dönemi ise, kullanım tarzı doğrultusunda ciddi şekilde yükselmişti. Sol kanatta iyi bir hücum organizasyonu vardı. van Aanholt içeri giriyor, Kerem Aktürkoğlu ile aralarında çok iyi bir uyum oluşuyordu. Oradaki pas üçgenleriyle de, kötü Galatasaray içince iyi bir yan oluşuyordu.

Okan Hoca ise, bekleri çizgiye bassın istiyor. Boey bu işi yapıyor, o sayede tekrar ayaklandı. Dubois dönünce de o işi yapar ve hücumda da farkını ortaya koyar. Solda ise van Aanholt'un, bu oyunla katkı vermesi zor. Bu yüzden de sol bek alıp, orada da kaliteyi yüksek tutmalıyız. Çizgiye inecek, atlet ve tempolu bir bek almak gerekiyor. Topla ilişkisi de fena düzeyde olmamalı ki, hücum kalitesi yükselsin. van Aanholt, her geçen zaman eksi yazacak gibi.

18 yorum:

  1. Geçen sene devre arasında lazio istiyor demişlerdi çok heyecanlanmıştım. Terim zamanında da ömer bayrama forma verdi bu adam. Sene başında iyi gibiydi geçen seneye göre ama keremle kavga haberinden sonra sürekli geri gitmeye başladı. Belki halen soğukluk vardır keremle saha içinde bilemiyorum çünkü çok uyumlu görünmüyorlar. Ama son maçlarda bomboş ortaları bile atamadı. Taraftar ömer bayrama tepkili orta açamıyor diye ama pva daha beter. Konya maçında bitici nin muhammete attırdığı golü istemiyoruz da en aZından bizim adama atsın ortayı. Geçen sene fener maçında çizgiye inip altıpasta topu 2 kişi varken kim min jae ye atmıştı. Bu sene belki yeni gelenlerin maaşını da dert ediyor olabilir ama gitmez onunla bu lig. Kazımcan da çok ışık yok gibi sadece yedek olur zorlayamaz pva yı. Keşke zorlasada oyuncu kazansak ama transfer şart gibi. Bu saatten sonra pva gitmez başka takıma elde patlar. Bir scout hamlesi olsa ne güzel olurdu şöyle genç çizgiye inebilen, orta kesebilen pas verebilen. Hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Ligi performansı iyiydi. Torrent sonrası lig performansı da yükseldi. Kötü geçmedi geçen sezonu da, bu sezon felaket halde.

      Sil
  2. Idman yeterliligi konusunda suphelerim var en tempolu isimler kamp gormemis Torreira, Boey ve Mertens 2 mactir. Yarim sezonda PVA nasil bu kadar geriler? Pas secimlerinin birden bu kadar kotulemesinin kondusyon eksikligi disinda bir aciklamasi var mi? Fener ve BJK fiziksel olarak daha iyi durumda bizden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın fizik durumunu ben kötü bulmuyorum. Kondisyon eksik değil. Maçların 70. dakikasından sonra, ayakta kalan sensin. Geçen sezonlara oranlad aha iyisin bu anlamda. Fenerbahçe senden iyi durumda falan değil. Beşiktaş ise kafayı fiziğe, tempoya takmış bir hocayla çalışıyor. Takımları da son derece atlet isimlerden oluşuyor. Yapın farklı.

      Sil
  3. Oyuncuya uygun görevi verirsen oynar, PVA'nin gecen seneki Avrupa maclarini hatirlayin haksizlik etmeyelim kötû oyuncu degil sadece Okan Hoca'nin oynatmak istedigi sisteme uymayan oyuncu, ayni sekilde Emre Akbaba, Kerem ve Yunus hepsi cok zorlaniyor bu oyuncularin, bu sistemdeki sorunu hocanin cözmesi lazim, her yere oyuncu alarak problemi cözemezsin o zaman Torrent'in ne sucu vardi diyorum, koca 4 hafta gecti hoca dokunusu göremedik hatta Boey'in 2 kere kampa götürulmeyip as oyuncu olmasiyla biten planlama hatalari da var, Okan Hocayi seviyorum ama kredisi azaliyor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uygun görev, senin oynatmak istediğin oyuna uymayabilir. Burada hata, hocanın sol bek işine daha erken uyanması gerekirdi. Hocanın kredisi gayet fazla.

      Sil
  4. Bize gelmeden önce de böyle bir oyuncu muydu diye merak ediyorum. Düzgün yaptığı herhangi bir şey yok. Bizim genel takım olarak dağınık, plansız, sistemsiz yapımızdan kaynaklı mı böyle yoksa hep mi böyleydi? Hep mi sıfıra kadar inip olabilecek en kötü pası attı? Yani bir futbolcu kaza ile yanlışlıkla bazen doğru pası verir. Bu arkadaş sanki and içmişçesine taraftarı nasıl delirtirim nasıl çıldırım da o pası gene kendi arkadaşıma atmam diyor... Böylesine bir yeteneksizlik az görülmüştür. 9-10 sene premier lig diyorsun, hollanda milli takımı diyorsun: Geçen sene, Sol bek için o kadar araştırma yapıldı beklendi en iyisi arandı. 2 milyon € maaş ödendi. Ala ala bunu mu aldık gerçekten? PVA, Kerem, Berkan, gibi oyuncularla doğru düzgün bir set yapamazsınız. Bir takım bunlardan en fazla birini kaldırır aynı anda. Acilen sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize gelmeden önce de, hücumda karar vermesinde sorunlar vardı da, hızlı ve atletti. Çok da bitiriciydi.

      Sil
  5. (Emre)
    Sadece formsuz su an. Sakatlik yasamamis. Su an bøyle diye butun sezon bøyle olacak degil. Yeni transferlere zaman diyoruz, eski oyunculara da formsuz olmasina musade edelim, hemen umudu kesmek nedir abi?
    Muslera her formsuz oldugunda umudu kesip gønderseydik bugun kaleci ariyorduk yine. Sarrachi cok sakatlik yasiyor diye tutmadik, iyi performansi yeterli olmadi kalmasi icin. Van Anholt alindi, adam koca bir sezonda sadece tek bir mac kacirdi Coronavirus yuzunden. Kerem'de formsuz, toparlamaz bundan sonra demek dogru mu? burda ønemli olan iyi bir yedegi olmasi, ve adaletli davranip formsuz olduklarinda yedege cekmek. En buyuk sikintimiz bu. Kadro icinde forma savasi verilmemesi. Formsuz olan surekli oynuyor. Gecen senede bu senede gøruyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette değil, toparlayabilir. Ama şu an en zayıf halka da o. Oyuna uymuyor.

      Sil
  6. Ts maçında kanatlar çigiye bastı bekler değil bekler biraz içte konumlandı, bekleri sadece giresun maçında bastır dı okan hoca teknik seviyesi düşük orta açmayı bilmeyen bu beklerle bu hatadan hemen döndü ve geçen sene torrerianın sürekli yaptığı bekleri içte konumlandırma oyununa döndü. Asıl sıkıntı bu düzende parlayan anholt kerem hattı şu anda rezalet işte bunu inanın çözemedim çok ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey de çizgideydi gayet. Aanholt biraz daha savunmayı 3ledi diyebiliriz. Savunma performansını da iyi bulmuştum ama karşısındaki rakipleri kötüydü.

      Sil
  7. Kazımcan'ı oynatsak keşke. Tüm sezon ona güvenilmez ama transfer gelene kadar o oynasın, belki takımla uyum falan derken gelişim gösterir, ilk 11'e bir yerli daha yazarız. 10 günde takıma uyacak ve kalite katacak sol bek bulmak zor, scout işi olursa bilemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir o da. +3 zorlarken de mecbur kalınabilir.

      Sil
  8. PVA Trabzon maçında savunmada hatasız oynadı, hücumda etkili olamadı. Sol bek ve stoper transferleri olmadan da idare edebiliriz, hatta illa iki bölgeden birine transfer yapılacaksa stoper daha mantıklı bir tercih bile olabilir, Abdülkerim ve Nellsson hiç maç kaçırmayacak diye bir şey yok sonuçta, geçen sene ligi Marcao'nun 8 maç ceza aldığı dönemde kaybetmiştik. Yine de bu sene Emin ve Metehan'a güvenilebilir, bütçe belirleyici olacaktır. Esas İhtiyacımız olan oyuncu hem ofansif hem defansif katkı sağlayabilecek yetenekli bir 8 numara, Evander 2 yıldır konuşulan bir oyuncu olduğuna göre scout ekibi bu oyuncuya güveniyor olmalı. Bonservis pazarlıgında 1-2 milyon euroluk bir fark olduğu yazılıyordu, bence gerekirse sol bek ve stoper transferlerinden vazgeçilip Evander transfer edilmeli. Mertens'i bu rolde sürekli olarak kullanamayız ya da kullanmaya çalışırsak ona yazık ederiz. PVA çizgiye inebiliyor ama orta isabet yüzdesi düşük, bu sorunun çaresi belki Yunus'u sol kanatta kullanmak olabilir, Emre Kılınçta kaldığına göre alternatif olabilir. PVA Dubois ikilisini henüz birlikte izlemedik, Dubois istikrarlı bir katkı sağlayabilirse kenar oyuncularının çizgiye basmalarını sağlayabiliriz, Mertens ise joker oyuncu olarak hücümda nerede ihtiyiyaç varsa orada hamle oyuncusu olarak kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pva her zaman savunması iyi ama hücumu özellikle final pasları çok kötü birisiydi bu premier ligdede böyleydi ama premier lig top 6 dışı takımlar çoğunlukla bek beklentisi tempo ve defansif aksiyonlar öyle defanstan çıkarken bek şunu yapsın pas opsiyonu olsun vs değil bu adam böyleydi ve bizde bunu bilerek aldık sadece başka bir yorumdada belirttim torreria ile parlayan sol kanat aynı düzende bu sene 2 maçtada çok kötü hadi kerem kötü başladı diyelim anholt savunmada yine iyi işallah toparlarlar. Özellikle ofansif yönü güçlü teknik sol bek bulmak cidden zor özellikle transfer aezonu sonunda

      Sil
    2. Beklenti hücum olunca da, kötü anılıyor. Çünkü takımın sorunu hücum. Beklerden hücum katkısı alınamıyor.

      Sil
  9. Normalde hep beğeniyorum Van aanholt'u fakat son üç maçtır çıldırtıyor. Hücumda çok az olumlu işi var. Sanki futbolcu değil gibi oynuyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir