Seferovic'in iyi başlamadığı bir gerçek. Hatta "hayal kırıklığı" tadında diyebiliriz. Yine de 4. haftadayız henüz. Bazısı asıp kesiyor, futbolcunun sözleşme detaylarını paylaşır olmuş. Bugünü eleştirirken, böyle devam edecekmiş gibi düşünmemek lazım. Eleştiri tamam olsa da, asıp kesmek gibi huylarımız var. Erken hükümler verip, kendi işimize baktığı gibi görüyoruz. Seferovic'in ilerleyen haftalarda toparlamasını umuyorum.
Şu an iyi olmadığı bir gerçek. Oyun tarzı ve lig dinamiklerini düşününce, buraların santraforuydu. Hazırlık maçlarını da iyi oynuyordu. Fizik olarak diriydi, ön alanda çalışıyor ve arkadaşlarına duvar oluyor, gol atabiliyordu. Ligdeki görüntüsü ise, şu ana kadar, Mitroglou'ndan farksız. Fizik olarak felaket halde, çok güçsüz görüntüsü. Oyun içi katkıdan söz etmemiz imkansız ve tek tük bulduğu pozisyonlarda da golden uzak.
Kötü bitiriciliğini az çok biliyorduk da, mücadelesinden ödün veriyor. Gomis'in 15 - 20 dakikası görüntüsü, Seferovic'e oranla çok daha güçlü. Yunus Akgün, Seferovic'i duvar olarak kullanmaya çalışıyor mesela, oralı olamıyor. Önde kalamıyorsun, hava toplarını alamıyor. Bir anlamda forvetsiz oynuyoruz. Icardi ya da farklı forvet transferi ihtimalleri mi onu düşürdü bilmiyorum. Sıkıntı olduğu kesin de, sebebini bilmiyorum.
Uyum sağlayamadı diyelim. İlk 4 hafta oynandı, erken hükümler vermek istemiyorum. Zaman içinde toparlamasını bekliyorum. Yeni isimlerden oluşuyoruz, teknik adamımız da yeni. Hücum şu an organizasyon arıyor. Seferovic de beklediğimiz oyunu belki de bu yüzden sergileyemedi. Yine de eleştireceğiz, beklentimiz var çünkü. 2 golde kalırken, Seferovic etkisizliği de mutlaka bunda etmen. Zaman içinde toparlayacaktır.
Israr etmek yerine toparlayan kadar Mertens'i en uçta da değerlendirebiliriz Napolide genelde oynadığı gibi
YanıtlaSilDeğerlendirilir de, Okan Hoca pek bu tarz oyunları oynatmıyor.
SilO da dogru senin deyiminle hocanin kalemi santrfor degil Mertens :)
SilBizim taraftar tam cellat gibi son yıllarda. 3 ay önce Keremin Barcelona maçındaki çalım videolarını editleyen adamlar bugün topçu değil gitsin defolsun modunda. Formsuz olmak, biraz kötü dönem geçirmek sporun doğasında yok sanki. 3 maç kötü oynayan çöp oluyor, transfer kazığı oluyor, GS topçusu değil oluyor.
YanıtlaSilTaraftar sabırsız, çabuk tüketir halde. Yıllardır da bu durum böyle.
SilTransfer pazarlığı yaparkende o formsuzlugu gösteriyorlar mı diye merak ediyorum.
YanıtlaSilFormsuzluğa taktın da, herkesin böyle dönemleri olur. Şartlanmışlıkların bu blogda yeri yok, eleştirinin var.
SilYatırım yaptıysak sabretmek zorundayız. Takım genel olarak gol sıkıntısı çekiyor tek tek futbolculara odaklanmak yerine bunun toptan bir hücum organizasyonu eksikliği olduğunu kabul etmek zorundayiz. Bu şekilde olmaz.
YanıtlaSil1 gol atar, sonrasında açılır belki de. Bekleyeceğiz, sabredeceğiz. Seferovic, kaliteli isim.
SilBen Seferoviç'in probleminin takımla ilgili olduğuna inanıyorum. Sağında solunda asla futbolu bilmeyen oyuncularla oynamaktan bence umudunu kaybetti. Acilen kanat oyuncusu alınmalı. Kerem kesinlikle yedeğe çekilmeli. Bu kadar top kaybı yapan, al veri bilmeyen, pas yapamayan bir takımda Seferoviç etkisiz kalır pasifize olur. Seferoviç çok klas bir oyuncu. Topu bilen bir oyuncu. Böylesine sistemsiz, düzensiz, ne oynadığı belli olmayan bir takımda Seferoviç gibi klas bir golcüye kimse haksızlık yapmamalı.
YanıtlaSilBeşiktaş'a bakıyorsun her iki bek deli gibi bindiriyor, yerden havadan isabetli paslarla santroforu besliyorlar. Kanatlar hareketli, sıfıra iniyor, al vere giriyorlar. O zaman golcü de onları oynatıyor kendi de oynuyor. Bizde kanat ve bek 4 kişi hücumda yoklar. Böyle bir saçmalık olur mu?
Futbolu asla bilmeyen futbolcular da ağır yorum.
Sil