13 Ağustos 2022 Cumartesi

Geçen sezon da, Fofana'nın bireysel çabasına bakılmıyor muydu?


Altay için üzgünüm. Transfer tahtaları kapalı ve son derece kısıtlı şartlarla yollarına devam edecekler. Haliyle de, Samsunspor için bu maçın ölçü olacağını düşünmüyorum. Ligin ilk maçı oluşu, sıcak hava ve Samsunspor'un da yeni bir takım olması gibi handikaplar var da, bu maçta zorlanılmaması gerekiyordu. Ben ise, Samsunspor'un zorlandığını düşünüyorum. Samsunspor ne kadar yenilense de, iş döndü dolaştı ve Fofana'nın ayağına baktı.

Geçen sezon da böyle değil miydi. Hücum planından söz edemezken, Fofana'nın bireysel çabasına bakıldı. Altay karşısında da durum buydu. Fofana'nin ayağına baktı Samsunspor ve o da takımı sürükledi. Laura ve Harris'le birlikte, ön alanda çok hızlı bir 3'lü oluştu. Samsunspor hücumu da tam anlamıyla bir koş koştu. Topa sahip olmayı hiç düşünmeden, geriden uzun vuralım, bu isimler de açık alanları değerlendirmeye çalışsın.

Altay savunması ağır ve hataya müsaitti. O alanı da verdi. Bu isimler alanı doldurdu, rakip kale önüne kadar rahatlıkla inildi. Orada büyük bir laubalilik var. Düşük bitiricilik, tercih hataları izledik. Anlamadığım bir konu da, Boldrin gibi bir 10 numaran varken, bu koş koş oyunu niye? Boldrin'in bu oyun yapısında katkı verme şansı yok ki. Osman Çelik / Celil Yüksel orta sahasında da, pas yapabilme şansın yok. Bu takım şampiyonluğa oynayacak diye biliyorum. Bu oyun yapısı tek maçlık mıydı, genele mi yayılacak?

Bayram Bektaş'a güvenmediğimi söylemiştim ve hala o noktadayım. Altay maçı kıstas olmayacak, daha dişli bir rakip karşısında izleyelim. 2. golde, Ahmet Sağat'ın bitirişi muazzamdı. Benim için, geleceğe dönük en iyi mesajdı. Tanque gibi bir forvet alındı, ondan da beklenti yüksek. Yine de, Sağat'ın bu bitiricilikle, takımın 12. adamı olması olası. Laura ne kadar fizik güçlü, hızlı olursa olsun. İş bitiriciliğe baktığında sorun olacak gibi.

2 yorum:

  1. Ben uzun yıllardır alt ligi takip ediyorum. Samsun için bu yıl tek bir tehlike var. Aşırı kaliteli ve geniş bir kadro kuruldu. Oynamayan bazı oyuncular huzursuzluk yaratabilir. Mesela sonradan oyuna giren ahmet sağat geçen yıl bu ligde gol kralıydı. İlk 11 oynamazsa sorun çıkaracaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağat'ın bunu yapabilecek büyüklükte olacağını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir