31 Ağustos 2022 Çarşamba

Jordan Amavi & Galatasaray, akşam pazarına hoş geldik


Haberi Fanatik'in Twitter hesabında gördüm, kaynak Lequipe diyordu. Lequipe'de ise böyle bir haber göremedik. En azından, ben bu yazıyı yazdığım sırada yoktu. Jordan Amavi'nin Olympiakos'a gitme durumu vardı, bu gerçekleşmeyince, Galatasaray için bir ihtimal mi dedim. Marsilya'nın yolları ayırmak istediği isimlerden. Bu da "akşam pazarı" dediğimiz transfer günleri adına, olası ihtimallerden biri oluyor.

Galatasaray'ın sol bek transferine kesin gözüyle bakıyorum. 21 yaş altı bir scout iş mi yoksa bu tarz fırsat hamlesi mi olur bilmiyorum. Fırsat hamlesinden ziyade, menajer önerisi diyelim. Bugünlerde "menajer önerileri" konuşulacak. Aanholt'la yolları ayırmadan, sol bek hamlesi zor görünse de, opsiyon oluşturulabilir. Aanholt'la alakalı da düşüncelerimi yazmıştım. Okan Hoca'nın bek kullanım tarzını değiştireceğini düşünmüyorum. Değiştirse dahi, Aanholt'un yükselebileceğine yönelik inancımı yitirdim.

Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Nice'a kiralanmıştı ve sezonu iyi geçmedi. Marsilya'da ise bir süredir gözden düşmüş halde. Bir önceki sezon sakatlandığı bir dönem vardı ve sonrasında geri dönüşü beklenilen gibi olmadı. Şu an piyasası olabildiğince düştü. Kiralanması halinde, maaşının bir bölümünü Marsilya'nın karşılaması da olası. 28 yaşında, toparlanabileceğini düşündüğüm futbolculardan. En azından oyun tarzı, Okan Hoca'ya uyuyor diyelim.

Hızlı, teknik özelliği yüksek, tempolu bir sol bek. Orta kalitesi iyi, sürekli hücumu düşünen, bir bek için de fizik kalitesi güçlü. Okan Hoca, beklerinin çizgide oynamasını istiyor. Bekinin, orada gidip gelmesi ve hücum kalitesi göstermesi değerli. Amavi ayağa kalkar mı bilmiyorum da, başarılabilirse de aranan tarz diyebilirim. Şu gün, daha garanti ve iyi bir bek adına zaman geçti. Daha iyi isimler kapışıldı. Fırsat diye bakıldığında da, bu tarz isimler konuşulacak.

4 yorum:

  1. Amavi uzun süredir iyi durumda değil. Scout transferlerini bıraktık gibi, biraz çarkı döndürecek oyunculara yönelmemiz lazım ama.

    YanıtlaSil
  2. Bence ölüyü diriltmeye çalışmanın lüzumu yok. Bu saatten sonra afaki bir bedel ödemedikçe kimse elindeki iyi sol beki vermez. Hocanın istediği stile uygun bir scout hamlesi yapılsın bence. En azından tutarsa para kazanacak bir oyuncu daha olur, tutmazsa az zarar yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölü de diyemem, oynar oynamasına :) Fırsat gibi de bakılabilir, akşam pazarı diye de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir