30 Ağustos 2022 Salı

Lucas Moura & Galatasaray, 1 Eylül'ü beklerken


Transferde 1 Eylül bekleniyor. 2 gün sonra, listede olup da, henüz transfer yapamamış futbolcular adına hamle yapılacak. 1 - 8 Eylül arası, en önemli opsiyon olarak Türkiye kalıyor. Galatasaray'ın da Avrupa mücadelesi olmadığı için, son saliseye kadar zamanı var. Transferin ilk günü de, bu işin son dakikaya kadar süreceğini yazmıştık. Bu hep böyle olmuştur. Hele ki bu sezonki gibi, ciddi anlamda değişim aranan sezonlar için, kaçınılmaz olanı yaşıyoruz.

3 transfer denilse de, fırsatına göre başka hamleler de olabilir. En alt limit 3'dür, bu sayı 5'i de görebilir. Bu isimler arasında da, mutlaka kanat vardır. Galatasaray'ın kanatlara mutlaka hamle yapması gerekiyor. Oradaki kalite ve rekabeti arttırmak lazım. Yabancı gelirse, +3 yerli durumu nasıl olur konusunu ben de bilmiyorum. Ne düşünülüyor, onunla da alakalı fikrim yok. Tottenham forması giyen, Lucas Moura'nın listede olabileceği söyleniyor.

Fazlasıyla iddialı bir iş. Tottenham rotasyonunun derinliklerine düşse de, geniş kadro içinde hala yeri vardır. Geçen sezonuna bakınca, rotasyonun en önemli isimlerinden biriydi. Toplamda 45 maçta da, 6 gol 8 asisti vardı. Zaten bonservisini alamayız da, kiralama bir ihtimal olabilir mi? İhtimal olması için, Tottenham'ın takımdan göndermek adına olmazsa olmazlarından olmalı. Beşiktaş'ın Delle Alli hamlesi gibi diyelim.

Lucas Moura, Premier Lig temposu içinde, fazlasıyla kaliteli bir sağ kanat. İstikrarı üst düzeyde, hızlı, topla ilişkisi çok iyi ve dripling tarafında da en iyilerden. Kanadı için çok çalışkan bir futbolcu. Efecan Karaca'yı hatırlayın, mevcut yeteneğiyle dahi, ligimizde nasıl fark yaratabiliyor. O tar adına, Lucas Moura en iyilerden biri. Göstereceği etkiye bu açıdan bakabiliriz. Ciddi de bir tabela özelliği var. Gole ve asiste çok yakın. PSG ve Tottenham günlerindeki tabela rakamı olabildiğince iyi.

7 yorum:

  1. Kimsenin itiraz edemeyeceği bir topçu. Sağ kanatta yunusu kesecekse ve halihazırda üç yerli oynayacaksak okan kazım veya berkan dan biri oyuna dahil olmalı. Geçen seneki transferleri eleştirdik çoğu zaman belki bir 2 orta saha ile birlikte daha iyi olacaktı ama yapılmadı.oyuncu ücretleri belli seviyede idi. Bu sene aldığımız oyuncular geçen seneye göre daha iyi ama verdiğimiz ücretler maaş ortalamasını yukarılara çıkardı. Bence yerliler ve bazı yabancılar maaşlarda iyileştirme isteyecektir. Yüksek maaşlı oyuncu kontenjanı 3 ü geçmemeli. Onların da kalitesi tartışılmamalı. Hagi 4m alıyorken kimse o neden o kadar alıyor diyemiyordu. Şimdi mertens belki torrea o paraları hakediyordur bu paraları ayrıca muslera var yüksek alan etti sana 3 oyuncu. Bunlara ilave oliviera seferıviç gelirse icardi bir de moura olursa takım dengeleri darmaduman olur. Sonra kerem Yunus emre neden oynamadı kendini oyuna neden vermiyor diye konuşup dururuz. 3 yerli devam edecekse kesinlikle efecan umut bozok alınmalı. Hem ikisi de galatasaraylı hem yedek kalınca çok sorun çıkarmazlar. Alınacak 5 oyuncu varsa ikisi de scout transferi olmalı ki geleceğe yatırım yapılsın. Yoksa bu sene aldığın oyuncuların çoğu başka takıma gidemez son önemli sözleşmesine imza attı. O yüzden scout hamlesi lazım bize. Gelecek sene satacak oyuncumuz yok nelson yunus kerem dışında. Yerli olayı devam edecekse keremle yunus ta satılmaz. Konya fener maçında konyanın attığı golü attıracak kanat ya da bek oyuncusu lazım bize ayrıca. Tek adam var ceza sahasında ve onun kafasına adrese teslim orta geliyor. Hakan şükür arif ikilisinden sonra şöyle gol görmedi bu takım. Pva yerden bile pas veremiyor bırak ortayı. Kazımcan yedeği ama o da farklı değil orta konusunda. Kerem yunus alıp içeri giren topçular. Çok konuştum ama hücumun artık bir düzene girmesi şart. Bekler mi kanat oyuncuları mı forvet mi bilmiyorum ama bişey yapılması lazım. Hocanın pek karıştığını düşünmüyorum hücuma. Kafanıza göre oynayın taktiği bir yer kadar götürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus'u kesmez de, yerini kaydırır diyelim. Lucas Moura, kalite olarak yüksek, kanatta çok çalışkan bir futbolcu.

      Sil
    2. Hoca da hücuma karışıyordur, kafanıza göre oynayın diye bir taktik yok. Zamanla oturacak her şey.

      Sil
  2. Yunus ortaya mertens en uca kanatlar Kerem Moura olarak denenebilir bazı maçlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bunlar denenebilir. Transfer olsun da :)

      Sil
  3. Hücumdaki dağınıklık, uyumsuzluk, basit pas ve tercih hataları çok sıkıcı. Yıllardır bir plan dahilinde oynayamıyoruz. Ya çok teknik ama temposuz statik bir takım oluyoruz ya da çok tempolu koşan ama kalitesiz... İkisini bir araya bir türlü getiremedik. Ben artık ciddi ciddi meselenin hoca olduğuna inanmaya başladım. Sorunun kaynağı Fatih Hocaydı gitti. ama yerine gelen Okan hoca da sanki olmayacak gibi. Bir Beşiktaş'a bakıyorsun, bizim istediğimizin oyununun ta kendisini oynuyor. Biz böyle bir baskı balata oyununu 5 dk bile görmeye hasret kaldık.
    5 kişi daha alalım almasına da ne zaman bu takım top oynayacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top kontrolleri dahi hatalı. Temel konular. Bu takım top oynar ama, umutluyum. Şimdiden olmayacak demeler için erken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir