5 Ağustos 2022 Cuma

Lucas Torreira Galatasaray'da


Bu sezon özelinde sadece Galatasaray'ın değil, Süper Lig'de gerçekleşmiş en büyük transfer. 26 yaşındaki Torreira'yı bonservisiyle getirebilmek çok büyük iştir. Rakamları da gördüğüm kadarıyla, böyle bir transfer için en makul şartlar. Arsenal, kendisini düşünmüyor olsa da, düşüşte bir futbolcu değildi. Geçtiğimiz sezon, Fiorentina performansını tutuyordum. Orada devam etmemesi de, kulüp ve futbolcu arasındaki sorunlarla alakalıydı. Opsiyonu bu yüzden kullanılmadı.

Futbolcunun, daha doğrusu Arsenal'in talepleri vardı. Şu an yeniden üst seviyeye çıkabilmek için bir basamağa ihtiyacı var. Valencia gibi takımların adı geçse de, Arsenal'in istediği bonservisi ödemeye yanaşmadılar. Torreira'nın da ilk tercihi, Serie A, La Liga ya da Premier Lig'di. Şartlarına yaklaşan biz olduk ve futbolcu da iddia arıyor olabilir. Bu liglerde, daha orta sıralarda yer almaktansa, Galatasaray ile şampiyonluğa oynayıp, belki sonraki sezonda Avrupa'da yapacakları ile yeniden üst seviyeye çıkmak.

26 yaşında Torreira alıyorsun. Net etiketli futbolcu. 2 sezon içerisinde göstereceği iyi performans, onu yeniden iddialı takımlarda görmemize sebep. Maaşın yüksekliğine de bakmazlar, bu futbolcunun etiketi büyük. Takımına müthiş bir kalite kattığın kadar, yatırım da yapmış oluyorsun. Torreira'nın futbol kalitesinin yanında, ateşini de düşününce, Galatasaray'la bütünleşmesi oldukça olası. Taraftar onu bekliyor, o da bu ateşi seviyor.

Saha içiyle alakalı konuşulacak her şey konuşuldu. Bildiğimiz, tanıdığımız isim. 6 numara konusu, yılların kanayan yarası. Bir türlü doldurulamayan pozisyon. Bu transferle birlikte, olabilecek en iyi şekilde doldurulmuş oluyor. Torreira'dan daha kaliteli ve iyi bir isim alabileceğimizi sanmıyorum. Temposu, sertliği, inatçılığı kıymetli. Topun kıymetini bilir, basit oynar, net bir takım oyuncusudur. Orta sahayı 2'li, 3'lü tutarsın, fark etmez. Senin, her türlü oyun formasyonuna geçişine de zemin hazırlayacak.

En önemlisi de, etrafındaki tüm isimleri yükseltecek. Bu transfere eminim ki en çok Sergio Oliveira sevinmiştir. Eksik parçasıydı çünkü. Arkayı Torreira süpürünce, Oliveira'nın da hücum odağı artıyor. Öyle bir parça ki, takımda eksik gördüğüm o senkron da ayarlanmış oluyor. Bekledik ama değdi. Böyle bir isim için de, gerekirse transferin son gününe kadar beklerdin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

31 yorum:

  1. Bir an önce takıma katılıp oynamaya başlar umarım. İsmi geçen hiçbir oyuncu tam anlamıyla tatmin etmiyordu. Torreira çok müthiş bir hamle oldu

    YanıtlaSil
  2. Çıkan isimlerden birini seçme şansı versek oliviera da özellikleri yüzünden torreriayı seçerdi :) Hoş geldin Küçük Pitbull :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net hem de. Tam anlamıyla, Oliveira'yı yükseltecek isim.

      Sil
  3. Bu sezon yapılmış en içime sinen transfer. Nihayet orta sahaya melo dan sonra ısıran koparan savaşan bir oyuncu geldi. Eksik kalan yaratıcı inceci orta sahada gelirse bu sene bir şeyler değişebilir. Yine de teknik direktör konusunda emin değilim hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve 26 yaşında, bonservisiyle bu ismi alıyoruz. Okan Buruk da gelebilecek en iyi td'ydi.

      Sil
  4. Hayırlı olsun.Transferler geç oldu ama hepsi çok etkili ve kaliteli oyuncular. Taylan ,Berkan ve Cicaldau 'nun alternatif olmak için çok çalışmaları gerek.

    YanıtlaSil
  5. Sadece gs tribünlerine has takım veya futbolcu çok mücadele ederse trübünler yıkılır bu fb beşiktaşta böyle değildir. Torreria rakibi ısırıp inatçı davrandığı pozisyonlar sami yenin halini düşünemiyorum çok çok büyük futbolcu kazandık bu yaşta bu kadar prime futbolcunun geldiğini hatırlamıyorum hemde düşüş vs değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira da ateş ile oynayan bir futbolcu. O ateşi burada yakacağız :)

      Sil
  6. Müthiş bir transfer. Transferler gecikmese çok daha iyi olacak ama maalesef rakamlar ve döviz kurları nedeniyle bundan sonra da böyle olacak gibi. 10 numara, alternatif santrofor yada hücuma dönük bir 8 daha gelirse iyi bir takım olma yolundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle iddialı isimler ha demeye olmaz. Beklersin gerekirse.

      Sil
  7. Bu adamın röportajını okumuştum. Arsenal de ilk dönemi müthiş geçmişti ama sonra düşmeye başladı. İngiltere ye uyum saglayamadigini söylemişti hava sürekli kapalı hiç güneş göremiyorum burada gibi bir şeyler söylemişti. İtalya nisbeten ona iyi gelmiş sonuçta Akdeniz ülkesi ama orada da oynadığı mevki ve üstlendiği görev itibariyle sorunlar yaşadığını söylemişti. Ha bu arada ispanya da oynarken annesini covid den kaybediyor o ara futbolu bırakmayı bile düşünüyor. Duygusal bir adam dil İngiltere ve İtalya da sorun oluyor ispanyada dil problemi yok ama annesinin ölümü çok kötü etkiliyor onu futbolu bırakma noktasına geliyor işte. Neyse gel torreira sevgilimiz muslera burada güneşimiz var havamız sıcak İstanbul güzel insanımız sıcakkanlı. Sen sahada elinden geleni yap biz de seni kulübün efsanei yapalım. Hosgeldin iki gözümün çiçeği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da ateşle oynuyor. Serie A'da bunu yakalamıştı. Türkiye'de de kesinlikle yakalar. Muslera da şansı.

      Sil
  8. Bu adam mevkisinde dünyanın 3 5 en iyi oyuncudan biri. Laf edilebilecek eleştirilecek bir transfer değil kesinlikle. Müthiş bir transfer başarısıdır bu bakın. Roma fiorentina istiyordu bu adamı ama çok duygusal bir oyuncu. Yedek kalmak bile sorun bu adam için. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi atmosfer şartları oynamamak dil sorunu hep problem bu adam için ama eminim ki gelmesinin en büyük nedenlerinden biri muslera. Kaptan a saygılar sunarım bunun için. Dil sorunu olmayacak çünkü milli takım arkadaşı burada eee hava şartları da zaten sorun değil ülkenin pek çoğunun iklimi Uruguay la aynı adam arsenal de oynadığı ilk dönem gibi oynarsa taraftar başının üstünde taşır ayağını yere degdirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 5 demeyeyim de, en iyi 10 isimden biridir.

      Sil
    2. Valla bize geldiyse benim için mevkisinin en iyisidir 😉 1 numaraya yazarım gerisini tanımam bile.

      Sil
    3. Galatasaray forması giyecek olması yeter :)

      Sil
  9. hem ısıran koparan bi oyuncu hem de ayağı iyi tekniği filan var. yani bundan iyisini almamız da imkansız gibi bişey diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Arsenal bunu ilk aldığı zamanlarda ki 30 milyon gibi bir rakama transfer etmişlerdi. Her neyse Arsenal e ilk geldiği zamanlarda sampdoria yı kazıkladik diyordu Arsenal taraftarı. Eger melo pitbull sa torreira sivas kangal dır. Tuttuğunu bırakmaz.forveti santraforu topu aldığına pişman eder. İnatçıdır aman vermez ısırır koparır. Çok top kapar rakip anlamaz bile ayağındaki top nereye gitti diye. Melo melo diye hasret kalmıştık orta sahada kuduran oyuncuya. Ahh melo ahh. Fener maçlarında rakibi nasıl delirttigini özlemiştim şimdi onlar düşünsün. Galatasaray orta sahasına torreira geldi. Hosgeldin savaşçı. Sen mücadele et biz tribünden boğazımız yırtılana kadar arkanda oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsenal adına da büyük işti. İlk sezonu da o performansı verdi ama uyum olmadı maalesef. Bazen olmaz.

      Sil
  11. Merhaba Galatasaray.. Nihayet Galatasaray izleyebiileceğimizde rakiplerin endişesi güzel olacak gibi harika hamle.

    YanıtlaSil
  12. Lütfen mertenside alsınlar,türkiyedeki ilk gol+asist kralı olur.türkiye lig tarihinde böyle bir örnek yok,sadece alex yaklaştı 3asistle kaçırdı.

    YanıtlaSil
  13. Şimdi bunun yedeğini almak lazım. :D Takımda alternatifi olmayan tek futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldekiler bir şekilde alternatif olacak :)

      Sil
    2. Alternatifler "attan inip yayan yürümek" gibi oluyor. :D

      Sil
  14. Yeni Melo olmaya büyük aday gerçekten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir