21 Ağustos 2022 Pazar

Maç eksiğini gidermek adına, günlük bir platform gibi bakıyorum


Rezerv Lig'in amacı yok. Maçların rekabet düzeyi, oynandığı şartları kötü. Adı madem rezerv lig ve sana bazı haklar veriyor, bunu kullanacaksın. Kadronda düşündüğün ama çok fazla şans veremediğin bazı futbolcular adına şans. Sakatlık olur, maç eksiğini gidermek adına oynatırsın. Genç olur, maç oynaması lazımdır, şans verirsin. U19 ağırlıklı kadroyla da yoluna bakarsın. Rezerv Lig'in yükseltebileceği bir futbolcu olmaz ama. Maç eksiğini gidermek adına, günlük bir platform gibi bakıyorum.

Barış Alper Yılmaz, Ümraniyespor ile oynanan Rezerv Lig maçında yer almak istemiş. Bunu da maç günü Okan Hoca'ya iletmiş. Bazı futbolcu, Rezerv Lig'i küçümsüyor ve orada yer almak istemiyor. Barış Alper Yılmaz'ın yaptığı güzel hareket. Maç eksiğini gidermeye, kendini geliştirmeye çalışıyor. Ümraniyespor'u yendiğimiz maçta da belki az süre aldı ama fena iş çıkarmamıştı. Potansiyeli var, üstüne gitmek istiyor. Saygı duyuyorum.

Rezerv Lig maçını 9-0 kazandık. Emin Bayram ve Hamza Akman gibi gençler de bu maçta oynadı. Hamza Akman, maç oynaması lazım olan bir genç. Emin Bayram ise sakatlıktan döndü ve hazırlık kampındaki iyi haline dönmek istiyor. Galatasaray'ın, stoper transferini yavaşlattığı söyleniyordu. Luyindama da elden çıkmadı. Emin Bayram ve Metehan Baltacı gibi de 2 iyi gencimiz var. Bu isimlere güveniliyor gibi.

Atalay Babacan da, bütün Rezerv Lig maçlarında 11'de ve 10 numaranın sahibi. 22 yaşında ama öyle bir görüntü içine girdi ki, sanki 32 yaşında. Fizik olarak hala zerre ilerleme yok. Ne kadar yetenekli olursan ol, bu kadar gelişememeyi futbol kaldırmaz. Yerinde saymasını geçtim, her geçen dönem düşüyor. 1. Lig'e kiralanıyor, orada da şans bulamıyor. Potansiyelini yansıtmasını geçtim artık, keşke rotasyonun ucundan kıyısından yakalayabilse.

11 yorum:

  1. Luyindama'da oynasa keşke. Belki biraz toparlanır. İyi kötüac tecrübesi kazanır

    YanıtlaSil
  2. Rezerv lig futbolculara maç kondisyonu sağlaması konusunda önemli. İdmanlarda ne kadar oynarsa oynasın takım olarak maç yapmak farklı bir durum.Emin ,Hamza,Metehan ve Barış gibi gençler burada kendilerini gösterebilir.Barış biraz daha form tutarsa Kerem'i yedeğe iletilecek potansiyelde bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin bir anlamı yok da, en azından bu tarafta işe yarayabilir.

      Sil
  3. Bende size katılıyorum maç eksiğini gidermek için güzel şans ama gelecek görmediğin (Atalay) gibi oyuncular yerine potansiyeli yüksek oyuncuları değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda geleceği olmayan ismi ben de oynatmazdım.

      Sil
  4. ben Atalay'ın yerinde olsam halâ paf takimında oynamaya utanırım ya. gider 3.lig takimında yedek beklerim ama yine de altyapı takımıyla maça çıkmam. 22 yaşındasın artık ya hiç mi zoruna gitmiyor !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir gelişim de yok. Çok üzülüyorum.

      Sil
    2. 22 yaşında olup hala bir şey göstermemiş adamı takımda niye tutuyorsun ki. Satılsın gitsin.

      Sil
  5. bu rezerv ligi güncel liglerin içine koymalı mesela 3. ligden başlamalı veya 2. lig ordan yükselmeli 1. lige kadar as takım 1. lige düşerse rezerv takımda bir alt lige
    sanırım hollanda ve ya almanyada buna benzer birşey var, yani gidipte niğde spor kulübünü (ki şuanda kimse takmıyıor yönetimde zannımca) almaya gerek yok
    bu şekilde olursa ekstra kiralamada gerekmez, belki ilk 18e giremeyeni burda kullanamzsın ama yerli-yabancı genç futbolcunu burda değerlendirisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyarsın da, o liglerde bulunan takımlar istemiyor bunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir