3 Ağustos 2022 Çarşamba

Mertens, yüksek kalitedir


Mertens için haberler ciddileşti. Bu tarz haberlerde "dış basın" benim önceliğim. Orada da konuşulmaya başlandığına göre, daha detaylı üzerinde durmak lazım. Futbolcuya 3.5 milyon avro yıllık maaş ve 1 yıllık sözleşme önerdiğimiz yazılıyor. Mertens'in beklentisi ise, 5 milyon avro yıllık ücretten 2 yıllık sözleşme. Beklediği teklifi Avrupa'dan bulabilmesi imkansız. Galatasaray'ın teklifi de aslında olabildiğince yüksek. 

2 tane görüş var. Futbolcu 35 yaşında olduğundan, maliyeti de kaynaklı bu transfere karşı olanlar. Mantıksız düşünmüyorlar elbette. Evander gibi bir isim b planına geçince, 35 yaşındaki bir futbolcu için yatırım yapılmasına karşılar. Bir görüş de, Mertens'in büyük futbolcu olduğunu ve şampiyonluk yolunda fark yaratacağını söylüyor. Bu da mantıksız değil. Hamsik ve Nwakaeme gibi isimlerin, yüksek yaş haddi ile Trabzonspor'a verdiklerini düşününce.

Torreira transferi ihtimal olduktan sonra, planların değiştiğine inanıyorum. Torreira, yüksek bir bonservis bedeline gelecek. 2. bir futbolcu için, yüksek bonservis bedeli ödemeyeceklerdir. Ayrıca Torreira sonrası, 4-2-3-1 değil de 4-4-2'ye yaklaşacak gibiyiz. 10 numara diye düşünülen isim de, 2. forvet olacaktır. O futbolcu için "bonservis bedeli" ödememek fırsattır diye düşünüyorlardır. Direkt kaliteye yönelip, gerekirse yüksek yıllık ücreti gözden çıkararak.

Mertens ile alakalı konuşacağım son şey "yaş" olur. 35 yaşına takılmam, çünkü büyük profesyonel. Önümüz Dünya Kupası olduğu için de, hedefi olacaktır. Geçen sezon, Serie A gibi bir ligde 13 golü vardı. Napoli'de neredeyse bayrak adam olacak, çok sevilen bir futbolcu. 2. forvet ararken de, tam olarak aradığın tarz. Forvetin arkası ve kanatlar adına kaliten oldukça yükselecek, lider bir karakterin olacak. Ben bu transfere soğuk bakamam. Mertens, yüksek kalitedir.

14 yorum:

  1. Mertens'in kalitesi bu yaşında bile tartışılmaz. Ama Torreira, Yunus, Kerem, Midtsjö, PvA, Dubois ve gelirse Mertens ile takımda 7 kişinin 1.80'in altında olması duran toplarda başımızı çok ağrıtır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pota altına 2.10 luk bir pivot alırsak dönen topları alma konusundaki sorunu çözebiliriz. :)) basketbol mu oynayacağız futbol mu? Bu boy konusundaki takintiyi anlamıyorum.

      Sil
    2. Boy takıntısı değil, duran top savunmamız zaten dökülüyorken bunun risk olduğu belli. Napoli Mertens ve Insigne'nin boy dezavantajını sıfırlamak için yıllarca boy ortalaması 1.85 üstü olan Ghoulam, Koulibaly, Maksimovic-Manolas, Hysaj-Di Lorenzo dörtlüsüyle oynadı. Bizde ise 1.85'i geçen tek oyuncu Seferovic.

      Sil
    3. 2000 yılında çok mu uzundu takım. Şu anki takımdan daha da kısaydı. Duran top savunması artık yerleşim ile çözülebilir, onu da hoca düşünecek :)

      Sil
    4. Abi o zamanki kadroyla futbolla bu bir mi gözünü seveyim :) 20 cm boy farkı olunca yerleşim çöpe gider. Mertens yaş + maliyet + fizik + Avrupa'da olmamamız açısından bence mantıklı bir transfer olmaz. Bunu Mertens'i çok seven Sarriball hastası birisi olarak söylüyorum.

      Sil
    5. Bir değil de, bazı şeyler temel. Sen oyununu güçlü kıl, duran top zafiyetin eksik kalsın :)

      Sil
  2. Alakasız olacak belki ama, kanatlarda derinlik çok zayıf kaldı. Kerem ve Yunus sonrası tek isim B.A.Y. o da hala tam olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden de, bu pozisyon için mutlaka iyi bir transfer yapılmalı diye her fırsatta yazıyorum.

      Sil
  3. bu sezon gs muhabirleri kendi çıkarlarına göre haber yapıyor dikkat etmek lazım.

    Ali Naci - Okan hoca evander değil Berkay istiyor diyor

    Nevzat - Berkay listede yok diyor

    Haluk yürekli - carvalho'yu transfer ettirmek istiyor mertens için taraftar baskı yapsın diyor.

    Bu transfer döneminde muhabirler erden timur,cenk ergün,Ahmet bulut taraflarına göre haber yapıyor aman dikkat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri habere ilk ulaşamayınca, o haberi kötüleme peşine düşüyor.

      Sil
  4. Oyuncunun istediği para zaten yüksek bizim önerdiğimiz de yüksek tek olumlu taraf bir yıllık sözleşme önermiş olmamız. Seferovic Mertens ikilisi bu ligin içinden geçebilir fakat garantisi de yok... Bu paralara değer mi bilemedim.

    YanıtlaSil
  5. 1+1 sözleşme, ilk yıl 3,5 ikinci yıl 2,5 milyon eurodan gelecekse buyursun gelsin. +1 yıl, gol veya maç sayısına bağlı olsun. Büyük isim, profesyonel futbolcu, kalite ama bizim takımın boşa atacak tek kuruşu yok. Çünkü bahsi geçen maliyetlere daha uzun yıllar hizmet edecek, satarken para kazandıracak futbolculara yatırım yapabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir