4 Ağustos 2022 Perşembe

Mostafa Mohamed'in kiralanma şartları ne kadar kötüyse, Morutan'ın o kadar iyi


Mostafa Mohamed'in kiralanma şartları ne kadar kötüyse, Morutan'ın o kadar iyi. 150 bin avro kiralama bedeline takılmayın. Morutan'ın en az 25 maçta 45 dakika forma giymesi ve Pisa'nın Serie A'ya çıkması halinde, 5.5 milyon avro'luk zorunlu satın alma opsiyonu var. Serie A'ya yükselememeleri halinde de, 1 Haziran 2023'e kadar 5.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonları olacak. Morutan'ın, Galatasaray'daki geleceği kapanıyor gibi görünüyor.

Pisa, geçtiğimiz sezon, Serie A için direkten dönmüştü. Bu yıl da iddialı bir takımları var. Morutan'ın şu maç şartını rahatlıkla yerine getireceğine inanıyorum. Çok sayıda maç oynuyorlar, mutlaka forma giyecek. Morutan'ın Serie B'ye gidişi kabul etmesi de, ısrarlı Avrupa isteğinden kaynaklı. Türkiye'de kalmayı asla istemedi. Sivasspor ve Kasımpaşa, bu transferi oldukça istiyordu. Futbolcunun menajeri de, Morutan'ı buralarda tutmak istemedi. Potansiyelinin köreltiğine inanıyor.

Morutan'ı olduramadık maalesef. Kendisinden çok, teknik adamların hatasıdır o da. Transferine çok sevinmiştim. Potansiyeline inandığım bir isimdi. Geldi, ayağının tozuyla müthiş işler yaptı. Orta sahanın merkezine kayınca da, asıl potansiyeli burada dedim. Sonra kesildi, istikrarını kaybetti. Oysa oynadığı maç sayısına göre, tabelası güçlüydü. Torrent geldikten sonra da, Morutan ile olan ilişkiyi tamamen kesti.

Bu kamp döneminde de gördük ki, Morutan'ın burada şansı az. Şans bulamayacaktı. Kiralık gitmesi ve öz güveni törpülemesi gerekiyordu. Umarım Pisa'da o şartlar karşılanır ve zorunlu satın alma opsiyonu devreye girer. Geri dönüşünde dahi, yeni bir Bruma hikayesini yazmak mümkün. Toparlayacağını ve gelişim göstereceğine inanıyorum. Kiralanma şartlarını oldukça beğendim. Kendisi ve bizler adına hayırlı olmasını dilerim.

4 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Morutan çok büyük potansiyel ve oradan yüksek bonservis ile transfer yapabilir.Sonraki satıştan pay maddesi varsa iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Gelişimi adına ikinci ligde oynamayi göze almış olması takdir edilecek bir durum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir