25 Ağustos 2022 Perşembe

Nou Camp'a, İsmail Çipe ile çıkmak gibi bir hayal vardı sanırım


Sosyal medyada, "orta saha alabilecekken, gidip Pena'yı aldık" gibi alakasız bir yorum gördüm. Nedeni de, Barcelona'nın Manchester City ile oynadığı hazırlık maçında, Pena'nın yediği hatalı bir gol kaynaklı. Geçen sezonu yaşamamış olsam hak vereceğim de, çok alakasız bir yorumdu bu. Nou Camp'a, İsmail Çipe ile çıkmak gibi bir hayal vardı sanırım. Barnebeu'ya Eray İşcan ile çıkmıştık, bir benzerini de yaşamak istiyor gibiler.

Onu da geçelim. O an ateş çemberinin içindesin. Ciddi ciddi düşme durumu konuşuluyor. Kimi "Galatasaray düşer mi" diyor da, Göztepe ve Rizespor maçlarını geçemesen, bu ihtimali çok daha ciddi anlamda konuşacaktın. Arada da Barcelona serisi, Beşiktaş maçı var. Tüm bu maçlardan alnının akıyla çıkarken, Pena'nın katkısı büyük olmuştu. Muslera'nın arkasını İsmail Çipe ile doldurmaya çalışmak ne kadar akıl tutulmasıysa, Pena hamlesi o kadar doğruydu.

Torrent döneminin, belki de tek doğrusu hatta. Torrent'i beğenmiyor, eleştiriyorum. O dönem yazdıklarım da ortada. Yine de, Barcelona bağlantıları sayesinde, Pena gibi bir kaleciyi kiralayabilmek iyi işti. O sayede günü kurtardık ve amaç da buydu. Pena yerine orta saha almış olsan, emin ol ki değişen bir şey olmayacaktı. Pulgar'ı aldın, ne değişti? O an alabileceğin orta saha, yine böyle bir transfer olacaktı. 

Kaleci durumu o günler adına, bence çoğu şeyin önündeydi. Pena da o günleri atlatmamızda iyi iş çıkardı. Muslera dönünce de kenara geldi zaten. Ligi de bir şekilde, hedefsiz olarak tamamladın. Barcelona serisindeki görüntü de yanına kar kaldı. Keşke Pena ile, çok daha uzun bir geleceğimiz olsa demiştim hatta. Şu an Barcelona'da 2. kaleciliğe yükseldi. Neto'yu bu uğurda yolladılar, Pena'ya güvenerek.

2 yorum:

  1. Pena'nin o net pasları ile bir ara defanstan pasla çıkma sorununu yüksek oranda çözmüştük. Ayakları çok iyi kaleciligi de iyiydi. Devre arasında yapılan en iyi hamle Pena idi. Sonrasında Muslera kaleye geçince defanstan pasla cikamama sorunu da tekrardan başladı ve halen daha da devam ediyor. Tabii ki bu sadece Muslera'dan kaynaklı bir problem değil. Ayrıca teknik direktörleri de anlıyorum. Galatasaray'da Muslera sözleşmeli futbolcu ise kalede Muslera oynar bu durum böyle. Kolay değil Muslera'yi yedek bekletmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi kaleci. Şu eleştirildiği maçta da iyi oynamış :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir