24 Ağustos 2022 Çarşamba

Sergio Reguilón & Galatasaray, Eylül ayını bir görelim de


Sol bek konusunda, ihtiyaç olup olmadığını konuşmuştuk. Bu konuda herkesin bir fikri var da, önemli olan hocanın ne düşündüğü. Ya oynatmak istediği oyundaki sol bek kullanımını, ya da sol bekini değiştirecek. Şu an görülen, sol bekin değişeceği yönünde. Milan'lı Ballo-Toure'nin kiralanma ihtimalini konuşuyorduk. Bir anda seviye, Tottenham'lı Reguilon'a geldi. Torreira öncesi konuştuğumuz 6 numaraları ve sonrasında gündeme giren Torreira'yı düşünün. Aynı ayarda hareket.

Bugünler de fırsat, Eylül ayı ise ülkemiz adına çok daha büyük bir fırsat. Eylül olduğunda, o ilk hafta içinde, takımından ayrılmak isteyen futbolcuların çok fazla opsiyonu kalmayacak. Tam da o zaman, Reguilon'u da alabiliriz diyeceğiz. Şu an zor görüyorum. Üst seviye bir sol bek çünkü. Hemen hemen her büyük takım transferini tamamlamak üzere de, aralarında fırsat görenler olacak. Sabırlı olmak ve beklemek gerekecek.

Tottenham onu 30 milyon avro'ya, 2 yıl önce aldı. Kariyerinde Sevilla ve Real Madrid var. Yaşı da henüz 25. İspanya Milli Takım havuzunda olsa da, oradaki yerini kaybetti. Burada yükselir de, Dünya Kupası için şansını zorlar mı diye düşünsem, o da zor. Oynamak isteyecektir tabii. Bu sezon henüz maça çıkmadı ve takımda düşünülmüyor. Geçen sezon ise oynayan bir isim olsa da, sezonu sakat tamamlamıştı. O süre de, gözden düşmesine sebep.

Ciddi ve büyük bir piyasası var. Bonservisiyle düşünsen, bizi aşar. Torreira da zordu diyebilirsiniz de, bu daha büyük bir iş. Ayrıca zaman kalmadı, ne ara bonservis pazarlığı yapıp, şartları istediğiniz ölçüye taşıyacaksınız? Tempolu, hızlı, teknik özelliği yüksek, komple bir bek. Hoca, bekinin çizgiye inmesini isterken, Ballo-Toure ile bunu sağlardı da, oyun aklı tarafında sorun yaşardı. Reguilon hem çizgiye inecek, hem geriden iyi oyun kuracak. Hem de oyun aklıyla farkını ortaya koyacak.

6 yorum:

  1. (Emre)
    Abi olacagini zanetmiyorum ama merakimdan soruyorum. bosta olan Marcelo'ya nederdin? Mertens'de oldugu gibi 1+1 ve belki ayni ucret?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcelo sol bekte olmaz artık. Bek, o kadar ağırlığı kaldıramaz. Çok ağırlaştı, savunma sıfırın da altına indi. Ben olsam, o teknik ile, 10 numara gibi oynamaya başlardım :)

      Sil
  2. Burak Elmas dönemini hatırlayınca. Her konuştuğumuz oyuncunun 2 gömlek altına gidiyorduk. Ama şu anda Erden Timur öyle bir strateji yapıyor ki inanılmaz. Dediğin gibi bu tarz fırsatlar Eylül ayında daha iştah kabartacak. Ligin üzerinde bir oyuncu olarak düşünüyorum. Bu adamın bir maçını izlerken ‘gereksiz bindirmelerine anlam veremiyorum’ dediğim anda bir anda yanılmıyorsam Moura bir anda oyunun kanadını değiştirip adamı asiste itmişti. Saha içerisinde çok çalışkan bir oyuncu diyebilirim. Kendisi sürekli bindirme yaparak bulunduğu kanadı da sürekli kendiyle meşgul eden bir oyuncu. Zaten şu 3 maçta beklerimiz şu dediğimi yapabilse gol sayımız daha fazla olurdu. Dubois ile sağ tarafı çözeriz. Ama sol taraf için PVA uygun bir oyun değil. Sistem dışarı itiyor kendisini zaten kendisi 3-5-2 kanadıdır PVA nın. Dörtlü savunmaya geçtiğimizde çizgi kullanımını yapamıyor, yapmıyor! Israr etmemek lazım. Bekleri oyuna dahil etmeden üretmek zor oluyor. Ortasaha dikine gidemiyor eleştirileri de burda peydah oluyor. Rakiplerin bekleri bile ortasaha oyuncularımızı karşılayabiliyor. Kerem ve Yunus performansı da artacak ideal bek oyuncuları ile oynadığımızda. Son maçı açıp izleyelim Kerem bir kere stoperle eşleşmedi yada Yunus. Hep bekler karşıladı kendilerini sebep gayet ortada. Bekler oraları doldurup pas opsiyonu oluşturmazsa hücümü da çok sağlıklı yapamayız. Boey gelişime açık olur mu olabilir gelişir öğrenir. Aynı dili konuştuğu bir ağabeyine rotasyon olacak. Ve formayı da isteyecektir Buda onu yukarı iter. Pes etmeyi seçse kadro dışı kaldığı gün bitirirdi kafasında. Ama PVA tarafı için aynı şeyleri söylemek zor. Arkasında oyuncu yok gibi. Kazımcan hiç denenmiyor. Kaldı ki kendisi sol açık oynamışlığı da var. Hatta oradan beke devşirildi diye biliyorum yanılıyorsam düzeltin. Çizgiyi çok iyi kullanabilirdik kendisiyle. Ümraniye maçı oyuna bile dahil olamadı. Bu noktalarda hocayı eleştiririm. Boey 6 aydır doğru düzgün maçı yok adam nasıl oluyor da PVA nın önünde. Bu yüzden bu adamı alıp direkt 11 yazarak devam etmek gerekiyor. Pva dan çıkmak sanki şu saatte zor duruyor. Moralsiz bir Trabzon karşısında umarım herkes kendini toplamış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncular iyi, kovalanan fırsatlar da doğru. Geç başlanıldı üstelik, bu handikap oluşturdu.

      Sil
  3. Oyun kurucu sol bek... Topla çıkışlarda sol kanattan yaşadığımız sorunları büyük oranda çözecektir. Olmasını çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim ama çok zor transfer. Eylül ayına sarkmazsa da bu iş olmaz gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir