26 Ağustos 2022 Cuma

Suso & Galatasaray, oyun kurucu kanat isteği?


Galatasaray'ın kanat transferi gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu hamle alternatif olarak mı, yoksa direkt 11'e mi olacak göreceğiz. Hazard ya da Cengiz Ünder gibi isimler de konuşuldu. Gerekli mi, gereksiz mi konusuna girmiyorum. Orada da fırsat kovalanıyor gibi. Getirilmek istenen isimlerin de "ağırlığı" oldukça büyük. Sevilla forması giyen, Suso ismi de geçmişti. Sevilla'nın elden çıkartmak istediği ve şu ana kadar maç kadrosuna dahi almadığı bir futbolcu.

Geçen sezona bakınca da, sakatlık yüzünden şans bulamadığını görebiliriz. Bu sezona girerken de, gözden düşmüş oldu. Sürekli tekrar ediyorum. Bazı transferlerin "fırsat" kıvamına gelmesi, biraz da böyle etmenler sayesinde oluyor. Suso'yu da fırsat kılan, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık ve devamında şans bulamayışı. 28 yaşında ve bence iddialı bir isim. Biraz özünü hatırladığında, katacağı kalite çok ciddi.

Milan'dan Sevilla'ya transferi, 21 milyon avro karşılığındaydı. Milan'daki dönemini pek yakalayamadı. Oyun kurucu özellikli bir sağ kanat. 10 numara gibi de oynayabilen, yeteneği ve teknik özelliği üst düzey. Hızlı ve hareketli de bir futbolcu. Bir kanadın kat edip, gole yakınken, diğer kanadınla oyun kurmayı, topa sahip olabilmeyi düşünüyorsan, doğru profil. Serie A günlerine dönünce, tabelası da güçlüydü. 10 gol 10 asist bandını zorlayabilecek isim diyelim.

Şutu güçlü, rakip eksiltir, oyununa akıl katar. O "ilk dokunuş" eksikliği diyoruz ya, Suso o konuda en iyilerden biri. Hücumda, topu dahi kontrol edebilmekte zorlanıyoruz. En basit işler oysa. Suso için soru, alternatif bir isim mi alacağımız yoksa direkt 11 için mi düşündüğümüz. +3 yerli kuralını düşünürsek, 11 oluşturmak da zor. Şu an fırsatlar kovalanıyor ve birçok isim önümüze düşüyor. Yerli olmasıyla da, Cengiz Ünder transferini keşke gerçekleştirebilsek diyorum.

6 yorum:

  1. Yunus Akgün varken gerek yok. Onun gelişimine engel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suso merkeze de kayabilir :)

      Sil
    2. Çok tekdüze bir oyuncu. İlk anda çok şey vadediyor gibi görünüyor ama degil. sol kanattan topla içeri kat etmeye çalışmak dışında bir şey yapmıyor. Türkiye'de kapalı savunmalara çarpıp çarpıp geri döner

      Sil
    3. Tekdüze olduğunu düşünmüyorum, aksine yeteneği üst düzey bir isim. 10 numara özelliği var, sadece kat ederek nasıl o pozisyonda oynadı uzun süre.

      Sil
  2. Suso'nun gelmesini cok isterim de Taylan ile Berkan da ayrilmak istiyormus, Abdulkerim'den de memnun degiliz bu 3 yerli kim olacak onu merak ediyorum, saniyorum Muslera bazi maclarda yedek oturacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim'den ben memnunum, memnuniyetsizliğim yok. Her gitmek isteyen de gidemez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir