23 Ağustos 2022 Salı

Taylan Antalyalı'nın ayrılığını beklerken, Berkan Kutlu için izin vermem


Taylan Antalyalı'nın ayrılığını bekliyoruz da, Berkan Kutlu için böyle bir ihtimal olacağını sanmıyorum. Çıkan bir habere göre, yedek kalmak istemediği ve bu yüzden ayrılmak istediği yazılmış. Bu isteğe karşı da, bazı takımlarla adı anılmış bile. Türkiye'den herhangi bir takımın, Berkan Kutlu için istenecek bonservisi verebileceğini düşünmüyorum. Galatasaray, Berkan Kutlu için ciddi bir yatırım yaptı ve kolay vazgeçmeyecektir. Vazgeçmemelidir de.

Yerli kalitesi noktasında, uçup kaçıyoruz diyemem. Yerli kalitesini arttırmak gerekirken, Berkan Kutlu'dan bu kadar kolay vazgeçilmez. Emre Akbaba'ya verdiğimiz şansı, Berkan Kutlu'ya verseydik, Oliveira'yı biraz daha öne kaydırır, bence daha güçlü bir yapı oluştururduk. İlk 11 adına +3 yerli tarafında, an gelecek ve Berkan Kutlu'yu kullanman gerekecek. Ondan vazgeçersen, bu tarzda, yerine yazabileceğin hangi yerli var?

İlk 11'de orta sahayı yenilemek doğru da, alternatifleri de sıfırlamamak gerekiyor. Cicaldau da gidebilir deniyor. Taylan Antalyalı gidecek gibi, Berkan Kutlu da gidecekse, kim alternatif? Bu isimler gittiğinde, alternatif tarafında da transfer konuşacaksın. Eldekini kazanmak, dışarıdakini almaktan daha maliyetsizdir. Bu dengeyi iyi sağlamak lazım. Ayrılması gerekenler ayrılır da, her gitmek isteyenin de yolu açılmaz. Tabii gerçekten gitmek istiyorsa.

Berkan Kutlu'yu, değerli bir alternatif olarak görüyorum. İyi bir düzen içerisinde, işleyecek parçadır. Orta sahanın hayalet tadında gezdiği ortamda, sorumluluk aldığı için tepki görüyordu. O da hayalet gibi gezebilirdi mesela, tercih etmedi. Enerjisini, temposunu doğru kullanamadık. Futbolunu da bence gerilettik. Genç oyuncu, üstüne gitmek lazım. Geçen sezon öyle bir sezondu ki, özgüven kayboldu. Taraftar da her fırsatta tepkiye odaklı.

14 yorum:

  1. Taylan, Berkan ve Cica'yi gönderip yerine yenilerini alacak kadar ne zaman zengin olduk? Artık herkesi göndermek yerine biraz da kazanmaya çalışsak. Bunun sakatlığı var, formsuzlugu var, kart cezasi var.

    Taylan mesela hem 6 numarayi hem 8 numarayi yedekleyecek hem de yerli kontenjanindan bir adam. Artik içersen adam kazanarak transfer zamani, bkz Bjk Salih.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifleri içeriden üretmek lazım. Satalım tamam da, altı boş ve alternatif için yine mi transfer konuşacağız?

      Sil
    2. Ben de aynı şeyi ifade etmek istedim, yanlış mı anlaşıldım? Elimizdeki oyuncularin seviyesini yükseltmeyi basarmamiz lazım.

      Sil
    3. Tamam, farklı bir şey demedim ki. Katılıyorum işte. Genele soru sordum ben, sen üstüne alma :)

      Sil
  2. Gedson'la yan yana izlemek istedim olmadı. Bari Torreira, Midtsjo ile izleyelim.
    Geçen sene Barça maçında Gomis'e ve bilhassa Kerem'e; içerdeki FB maçında Diagne'ye, Kadıköy'de yine Kerem'e verdiği 100% gollük pasların videosuyla oynayip yeni transfer olacak oyuncu diye servis etsen taraftar ayılıp bayılır bizim çöpler rüyasında atamaz bunları diye. Halbuki attı hem de en vitrin olacak maçlarda. Goller kaçıp tabelaya yazılmasında taraftar hiç görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu, benim tuttuğum yerlilerden biri. Bu kadar kolay vazgeçmemek gerekiyor.

      Sil
  3. Bence Berkay özcan ile takas yapılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı ile takas tamam da, Berkan Kutlu ile asla.

      Sil
  4. her yedek kalan ayrılmak isterse ohoo.. kaç para verdik yok öyle hemen bedava gitmek.

    YanıtlaSil
  5. Okan Hoca Torreira,Berkan ve Sergio üçlüsünü deneyebilir.Berkan , Torreira ve Sergio yanında faklı bir seviyeye çıkabilir.Ayrıca burası Galatasaray.Yedek kalamam diyeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Orta sahamiz uyum sağladıkca bu oyuncuların da performansı yükselecek yanında Torreira Midtsjö gibi oyuncularla oynadığında performanslarını çok daha ileriye taşırlar. Oyuncu gidince bu sefer yerine yeni oyuncu bakacağız mecburen. O da yok zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifleri bu kadar rahat gözden çıkartmamak gerektiğini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir