21 Ağustos 2022 Pazar

Yeni takımız, bir yandan yenilenmeye devam ediyoruz ve henüz 3. hafta geride kaldı


Antalyaspor'un, Trabzonspor karşısında oynadığı oyunu görünce, o deplasmandan 3 puanla çıkabilmek büyük işti. Giresunspor mağlubiyeti ise avantajı kaybettirdi. Yine de yol kazası demek istiyorum. Yeni bir takımız, zamana ihtiyacımız var. Okan Hoca, o gün heyecanına yenik düştü gibi. Sabırlı hareket etse ve Ümraniyespor maçında yaptığı gibi, önce Mertens, sonra Gomis dese o maçı da çevirirdi. Şu an 3'de 3'ü konuşuyorduk.

İlk 3 haftada oynanan oyuna bakınca da, elbette kimse tatmin değil. Antalyaspor maçını bir kenara bırakıyorum, ilk hafta için, yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Giresunspor ve Ümraniyespor maçlarındaki görüntü ise iyi değil. Özellikle de Ümraniyespor maçının ilk yarısı felaket. Çok basit pas hataları, topu kontrol edememeler. 45 - 60. dakikalar arası ise oldukça umut verdi. Torreira ve Mertens, tam anlamıyla hazır olduğunda kalite başka bir noktaya gelecek.

Bazısı yangın arıyor. İlk 3 haftadan, gereksiz bir yükselme. Eleştiriler olacak, biz de eleştiriyoruz. Bile bile ladesler de, noksanlar da var. Hocanın bazen heyecana kapılması ya da bazı ısrarları yanlış. Hücum seti henüz göremedik, çok fazla basit hata var. Zor gol atıyoruz, kazandığımız 2 maçta, Gomis bizi ipten almak zorunda kaldı. Biraz da iyi oyun görmek istiyoruz. Yine de yeni takımız ve henüz 3. hafta geride kaldı. Sabretmek, zaman tanımak gerekiyor.

İyi yanlar da var. 3 maçta yediğin gol sayısı sadece 1. O da bireysel hata ile geldi. İyi savunuyor, gol yemiyorsun. Pozisyon verdiğin, rakibin geçiş içinde geldiği oluyor. Riskli oynuyoruz bazen, skor aramak durumunda kalıyoruz. Galatasaray, amansız pres yapmak istiyor da, bunu dengesiz yapıyor. Bekler önde basarken, arkayı boşaltıyorlar. Ya da rakibe 2-3 kişi pres yaparken, bunu kontrolsüz şekilde yapıyor ve arkadaki adamı boş bırakıyoruz.

Bu da zamanla oturacak bir özellik. Okan Hoca, Galatasaray'ın felsefesini ve dinamiklerini iyi biliyor. Oynatmak istediği oyun da buna göre. Transferler geldi, geliyor. Sakatlar da dönecek. Bazı formsuzluklar can sıksa da, zamanla her şey düzelebilir. Trabzonspor deplasmanında istediğimizi alabilirsek de, ivme yakalayacağımızı ve önümüzün açılacağını düşünüyorum. Umutsuz olmak için sebep yok.

17 yorum:

  1. Tabii ki kesin hükme varmak için erken, ama şu kadar masraf yaptığımız, eksikliklerine rağmen gayet lig için iddialı olan kadro, şampiyonluk yarışından koparsa, is işten geçer. Sadece set oynama konusunda değil fizik kondisyon ve oyuna müdahale konusunda da biraz şüpheye düşürdü Okan Hoca benim gibi kendine inananları bile. Antalyaspor'un toplamı Torreira maliyetine kadroyla oynadığı oyun ortada. Oyunun iyiye gittiğini görse taraftar da daha sabırlı olur, TS maçı belirleyici olacak bu açıdan. Tek bir karara indirgemek istemiyorum ama bir zahmet Akbaba oynamasın bir de artık, savunulacak hiçbir yanı yok.

    YanıtlaSil
  2. Olumlu sinyaller var mesela stoperlerin eskiye göre en fazla pas yapan oyuncularin degil artik orta sahaya geciyor bu pas yogunlukla ama yine de kilit acamiyorsun. Esas korktugum sey gol yeyince tepki veremeyecek olmamiz su an halen onu göremiyorum, eski Galatasaray gol de yese arkamiza yaslanir atariz derdik ve atardik da, senelerdir o oyun geri gelmedi.
    Trabzon macinda en az beraberlik almamiz lazim, kayberdersek her sey tepetaklak olur zira Fenerbahce Adana'yi yenerse lider oluyor psikolojik üstunlugu ele gecirirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de erken golü bulup, öyle izleyelim. O zaman da bambaşka bir şey izleyebiliriz.

      Sil
  3. Florian Grillitsch, Belotti ve Janujaj'ı alıp kadromuzu zenginleştirmemiz lazım. Halil ve sol bek transferleri de son güne kadar kovalanabilir. Sonrası zamanla oturur, zaten hücumda oyun ezberinin oturmayışıyla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bireysel olarak değerlendirildiğinde Akbaba ve Emre Kılinç hariç herkes rolünün asgari beklentilerini karşıladı, Cicaldau ve Mertens'in de varlığıyla 10 numara alternatifleri de mevcut kadronun içinden karşılanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grillitsch, şu ortama lüks artık. Nerede oynayacak. O hamle işi lüksleştirmekten başka bir işe yaramaz.

      Sil
    2. Grillitsch/Torreira/Oliveira bence ideal üçlümüz olur; Midstjo ve Hamza da ciddi süreler bulabilirler. Bu rotasyon bize taktik esneklik sağlar, zira Grillitsch-Torreira ve Midstjo hem çok yönlü hem de birbirlerinden farklı özellikleri olan oyuncular. Üstelik bonservisi elinde 26 yaşında, üst düzey tecrübeli bir futbolcu transferi her zaman bulunmayacak bir fırsattır. Belotti için de aynı şey geçerli tabii ama o biraz daha zor bir transfer ve onunla uğraşırken başka fırsatları kaçırma riskimiz var. Grillitsch ve Ballo Toure transferleri bence etkisini hemen gösterebilecek transferler olur, hem geriden oyun kurulumunda, hem atak sürekliği hem de atak sonlandırmada yaşadığımız güçlüklerin üstesinden gelmemizi sağlayabjer.

      Sil
    3. Grilltsch artık ideal isim olmaz. Torreira üstüne saçma ve lüks hamle olur. Midtsjö için boşuna mı bonservis verdin. İhtiyaç, yeni bir durağan isim değil :)

      Sil
  4. Giresun maçı için alternatifsizlik bizi aşağı çekti. Her yazında Kereme değiniyorum bunda da değineceğim. Emre Kılınç giriyor kerem çıkıyorsa Keremin kendine gelmesi lazım. Oldum havaları onu dibe çekiyor. Geçen yıl idman videoları paylaşırdı şimdi gittiği davetlerden yediği yemeklerden. Direkten dönen toplarından biri gol olsa kerem daha da dibe vuracaktı. Çünkü onda olan o tavırlar Mertens yada Torreira da yok. Gerekirse sol açık için Mertens kullanılmalı. Hep Emre Akbaba diyoruz da. Kimse kerem demiyor kendi görevini yapıyor mu? Bence yapmıyor. Onun bu hali PVA yı da dibe çekiyor gibi geliyor bana. Okan hocayı seviyorum lakin gereksiz bir panik var kendisinde Giresun maçında statta gözlemlediğimle konuşuyorum. Panik anı aslında 35. Dakikadan başladı. Üretememek bir kanser türü oldu Galatasaray için. Geçen yıl da yaşadık bunu. Sergio Oliviera getirdik biz. Prime Selçuk İnan diyorum kendisine. Takım oturduğu ideal 11 i bulduğu. Beklerin de oyuna katıldığında Sergio fark yaratacak. Beklerden aldığımız katkı 0 desem linç yerim. Ama artık beklerin dahil olmadığı bir düzen yok. Bekler ciddi bir katkı. E sen bu katkıyı alamazsan nereye kadar gidersin. İddia ediyorum tabi ki kimseyi kötülemek değil amacım hepimizin isteği aynı iyi bir Galatasaray yenilsek bile Galatasaray gibi yenilmek istiyorum. Geçen yıl beklerimizin yetersizliği bizi çok daha kötü yaptı. Bu sene de değişen birşey olmadı bindirmeyen bekler ile nereye kadar geride 4 adam bıraktığımızda rakip ilerde 4 adam bırakmıyor. Oyuna daha çok dahil oldukları zaman herkes kendi gösterecek. Sergio eleştiren arkadaşlar var yahu mübarekler adam topu ayağına aldığında pas alternatifi yahut ona alan açan bekler yok ne yazık ki. Bekler 90’dakika içerisinde 40 dakikasını bindirme için kullansın inanın 40 dakikada 2 gol buluruz Emre Akbaba diyoruz ya sürekli adam kalabalık defans arasında boğuluyor. Seferoviç desen aynı sorun. Çünkü adamların bekleri bile stoper hattına destek verebiliyor. Takım uyumu değil asıl mesele bazı mevkiler görevlerini yapmıyor. Umalım en iyisi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Beklerdeki problem çözüldüğünde orta saha daha üretken olabilir. Rakip takım oyunu kilitleyebiliyor. Geçen yıl 3. Bölgeye gidemiyorduk şimdi sürekli oradayız. Üretememe sebebimiz de bekler olduğunu düşünüyorum. 3. Bölgeye oyunu getirip orada oyunu tutamama sebebimiz belli. Orta alanda kimse eleştirilemez. Kesinlikle kabul etmiyorum. Adamlar görevini yerine getiriyor maç içerisinde en çok topla buluşan adamlar. Geçen yıl Berkan 20 kez topa dokunmadan maç bitirmişti. Taylan hiç ikili mücadele kazanamadan maç bitirmişti. Bunlar göz önünde bulundurularak yorum yapılmalı.

      Sil
    2. Galatasaray'ın, özellikle kanat rotasyonunu güçlendirmesi, bek tarafında da değişmesi lazım. Sağ taraf değişecek de, sol için de transfer bekliyoruz.

      Sil
  5. Takımın ortasaha ve hücum bölgesi Kerem dışında yeni oyunculardan kurulu. Yavaş yavaş alışıyorlar. Sabır gerek. Emre Akbaba maalesef aksıyor. O kadar şans verilmesine rağmen baskıyı kaldıramadığından iyi görüntü vermiyor. Alanyada ki rahatlık burada olmaz. Emre Akbaba yinede iyi bir alternatif. Yedek güç olarak değerlendirilmesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net uyum, uyum adına da zaman lazım. Bu kaçınılmaz olan.

      Sil
  6. Top ayagimizdayken defanstan topla çıkarken de rakip ceza sahasının etrafında iken de hiçbir organizasyon yok. Bu takımın yeni olmasından kaynaklanıyor olabilir bu yüzden biraz sabretmek gerekiyor. Ancak haftadan haftaya bir ilerleme bir gelişme de görememek üzücü olan nokta.

    YanıtlaSil
  7. Burak bey kardeşim benim Türkiye liglerinde gözlemlediğim bir şey var. Nedense transfer isabeti yüksek olan başkan ve teknik adamlar.ilk hatalarında sosyal medya yaygarasıyla alaşağı edilmek isteniyor. Ben bunda bir tuzak seziyorum. Oyuncu pazarlayan menajerler kendi menfaatleri için sosyal medyayı galeyana getiriyor. Bu benim kendi teorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka, doğrudur söylediğiniz. Sosyal medyayı nereye çekersen oraya gelir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir