17 Eylül 2022 Cumartesi

7 maçın 6'sında, Okan Hoca'nın kenardan yapmış olduğu hamleler kıymetli


Oynadığımız 7 maçın 6'sında, Okan Hoca'nın kenardan yapmış olduğu hamleler kıymetli. Oynadığımız tüm ilk yarılar berabere bitti ve çoğunda da, maçın son bölümünde galibiyete uzandık. Bazı ezber eleştiriler vardı. Takımın futbolu iyi olmayabilir mesela da, her kötü oyun, kötü kondisyon ve fizik kaliteye mi işarettir? Eleştiri yapmak isteyen, bu klişeye düşüyordu. Neyse ki son dönemde, fizik kalitenin hakkını vermeye başladık.

Boey, uçuyor mesela. Belki A takımla çalışmadı da, rezerv takımla kamp gördü. Boey, özellik itibarıyla hızlı, dinamik ve atlet bir futbolcu. Onun fizik olarak geleceği seviye ile, x'in geleceği seviye bir olmaz. Boey üstünden de, takımın geneline bir çıkarım yapılamaz. Takımın geneline yapılacak çıkarımlar, maçların görüntüsü üstünden gerçekleşir. Konyaspor maçı 9 dakika uzadı, top sendeydi ve fizik olarak ayakta kaldın. Geçen sezonların üstünde değil, çok daha üstündesin bu anlamda.

Hocanın, fizik anlamda bu takıma dokunduğu net. İyi seviyedeyiz ve bazı futbolcuların yaş haddi yukarıda olmasına rağmen bunu yapıyoruz. Ön alanda 2 tane, 35 yaş civarında isim var. Hocanın artısının olduğu diğer nokta da, hamleleri. Şu an kulübesi zengin ve bunu iyi kullandığını 2 haftadır görüyoruz. Geçen haftanın öncesinde kulübe bu kadar kaliteli olmasa da, hamleleri yine iyiydi. Bir tek Giresunspor maçında sorun oldu.

Orada da ilk iç saha maçı, heyecan derken, iş kazası oldu diyelim. Kalan tüm maçlara bakın, geri dönüşler ya da son anlarda golü bulduğumuz anlarda, kenar hamlelerinin payı var. Konyaspor maçına bakalım. Mertens / Gomis düşmüşken, Yusuf Demir / Icardi ile hareketliliği arttırdı. Aanholt / Dubois değişikliğiyle de, sol tarafı da kullanabiliyor olduk ve gol oradan geldi. Skoru alınca da, Berkan Kutlu / Midtsjö ile 4-3-3'e döndü ve merkezi kapattı. Rakip de geçiş imkanını bulamadı. Bu sayede, 2-1 sonrası sorun yaşamadın.

25 yorum:

  1. Dün oynanan futbol tatmin etmedi diyoruz ama ona rağmen Galatasaray gol beklentisinde ve diğer çoğu istatistikte maçı önde tamamladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir rakibe karşı, kilit nokta galibiyetti.

      Sil
  2. Bence değişikliklerde gecikti, 1.yarı sonu değişiklik gerekiyordu çünkü oyunu vermiştik. 60a doğru yusuf icardi girdi 45-60 arası top konydaydı, berkan misatjö ise yine atılan gol sonrası biraz gecikti. Ayrıca 2-1 sonrası rakipte kaleci yok 2 pozisypn verdik o zamanı daha iyi oynamalıydık ama ne olursa olsun oturmamış takımla gol yemeyen konyayı yendik mi yendik ve hakederek önemli olan bu bize özel ayarlanmış fikstürle çok çok iyi durumdayız 2.yarı oturmuş takımla çoğu maçı iç sahada oynayarak sürklase ederiz tek rakibimizi hakemler olarak görüyorum. En az 4-5 kez daha çok bariz işler yapacaklar puan kaybı içün öngörüm bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geciktiğini düşünmüyorum ben, zamanlaması iyiydi. Geri dönüş de zaten, hocayı haklı çıkarır.

      Sil
    2. Değişiklikler yanlıştı demedim zaten geciktiğini yazdım ilk değişiklikler için 60ı beklemek ve öne geçince berkan midstjö iklisini hiç vakit kaybetmeden almak lazımdı yine geç yapıldı

      Sil
    3. Abi zaten öne geçtin, hamleler geldi. Kaybedilen vakit yok.

      Sil
  3. Dünkü macta 10 kisi kalmis kalecisi olmayan takima atak yapamadik, hamlelerde gec kaldik son yarim saat Konya bariz yoruldu o anda Rashica kesin girmeliydi, Kerem yerine Baris Alper gibi fizik gücü olan oyuncu son bölümde fark yaratabilirdi hoca bunlari yapmadi.
    Emin Bayram hamlesi zaten yanlisti, 2 kere cok net gollük hata yapti, sadece iyi oyuncular kalite ve şans ile kazandik takimin cok defosu ortaya cikti dün gece. Mesela Jesus gibi bir hoca olsa kesin cezalandirirdi Konya'nin kalitesi yetmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atak yapamadık mı, yoksa zorlamadık mı. Açık alanda rakibi yakaladık yine. Tercih hataları sorun burada.

      Sil
    2. Orasina tam emin olamiyorum iste belki de zorlamadik gecen senenin ruh hali jalen üzerimizde ama en azindan şut deneyebilirdik kale boş gibiydi. Ama hep dedigim gibi fikir yurutmek icin buraya yaziyorum cok da guzel cevaplar geliyor, guzel yorum.

      Sil
  4. Oyunu övüyorsunuz ama ciddi anlamda sıkıntılar var ve haftalardır da devam ediyor. En önemli sorun maçı koparacak skoru uretememek. İkincisi ise defansif sorunların hala devam ediyor olması. Bunları çözemedikçe sürekli ikinci yarı sonlarında skor üretmek maçı kazanmak için takım sürekli koşmaya devam etmek ve yorulmak zorunda kalacak. Oyuncu değişiklikleri de geç geliyor ayrıca. Kerem sürekli aksadı yine bu maçta da ikinci yarıya barış alper le başlamak daha iyi olabilirdi. Kerem iyi güzel yetenekli oyuncu kabul ama 5 hafta bir şey oynamadı geçen hafta 2 gol attı bu hafta yine yoklari oynuyor. Burada barış Alper gibi bir opsiyon olduğu halde formasının kesilmiyor olması forma adaleti konusunda şüphe düşürür oyuncuların kafasına. Ayrıca takım içinde rekabet olması iyidir. Hak eden oynar mesajını vermesi gerekiyor hocanın bir an önce ve kerem uzun zamandır o hak eden değil ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçı kopartamamak elbette sorun ama böyle bir rakibe karşı da doğal karşılıyorum. Oyuncu değişiklikleri konusunda hocanın tartışılacak bir yanı yok. O konuyu tartışan, kusura bakmayın ama düz bir algıya kapılıp, klişe eleştiri kovalıyor demektir. Fizik sorunu var demek 1 ise, bu da 2.

      Sil
  5. Psikolojik olarak rakipleri de zorda bırakan bir durum maçın son dakikalarında öne geçiyor olmamız. Ayrıca fiziksel olarak da iyi olduğumuzu gösterir.

    YanıtlaSil
  6. Sezon ortası acil olarak seferovic i gönderip yerine pivot santrfor oynanabilecek birini almak gerekiyor çünkü seferovic ten katkı alınamadı ne yazık ki. Seferovic iyi oynayasa içeri kat eden iki kanat için ve arkasında oynayan oliviera mertens gibi adamlar için gol pozisyonu hazırlayabilirdi ama ne yazık ki hayal kırıklığı oldu kendisi. İcardi yi besleyecek oyunu kuramazsaniz sag sol kanatlar sürekli içeriye girmeye çalışan oyuncular ise tek çareniz pivot forvettir. Öyle bir oyuncu bulmak gerekir ki deyim yerindeyse rakip stoperi bile sırtında taşıyıp o gol pozisyonunu yaratabilecek bir oyuncu olmalı. Fırsat bulunca da gol atabilecek kadar düzgün bir ayağı olmalı. Örnek olarak cornelius verilebilir mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis zaten o işi görür, pivota hiç gerek yok. Seferovic o zaman neden gidiyor. Ben forvet almam. Alacaksam da, hızlı bir isimle orayı tamamlardım.

      Sil
  7. Ben yönetimin yerinde olsam acil olarak Tugay kerimoglunu sportif direktörlüğe getiririm. Okan hoca ile olan arkadaşlığı. İngiltere de yıllarca oynamış olması ile bugün bile hala oynadığı takımın taraftarları tarafından saygı gören görüyor olması ile bu görevi çoktan hak etti. Oyuncularla üst düzey ilişki kurabilecek biri kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben getirmem. Zamanında denendi oralarda, başarılı olmadı.

      Sil
    2. Herkes ikinci şansi hakeder abi bence Tugay da kendini geliştirdi eskiye nazaran mutlaka artilari vardir sadece şu anki ekip ile yurumez bu kadar iş Mancini, Torrent gibi adamlarin yarisi kadar Okan Hocanin ekip şu an, burasi Galatasaray Basaksehir degil.

      Sil
    3. Abi neyin 2. şansı. Adam milyon yıldır yorumculuk yapıyor. Yorum yaparken mı kendini geliştirdi :) Ne anlatıyorsun :)

      Sil
  8. Okan hoca alt ligde Göztepeyi çalıştırırken ve Başakşehirdeyken de oyunu okuması ve kenardan hamleleri harikaydı. Başakşehirin avrupa ligi maçlarında kenardan hamleyle mucizeler yaratıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönem potansiyeldi, ışığı yüksekti.

      Sil
    2. Faturasını ödemezse ışığını keserler hacı.

      Sil
    3. Boş yapmışsın mümin kardeşim :)

      Sil
  9. Trabzon maçında bir tanesini atsak bambaşka bir havada olurduk umaeim o maçı aramayiz ileride,şimdilik hücum organziasyonlaei idare eder ama defans iyi görünüyor diger yandan emin bayram ve abdül bana güven vermiyor umarım sınır kalkar da yabancı alınır oraya

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir