14 Eylül 2022 Çarşamba

Bana sorarsanız, sol bek için söylüyor


Takımdan birçok yerli futbolcu ayrıldı. Bu isimler konuşulurken, Berkan Kutlu'nun da, daha fazla oynamak için ayrılmak istediği konuşuluyordu. Okan Hoca'nın izin vermediği söylendi ve haber doğruysa, doğru hareket. 11'deki +3 yerli tarafında önemi var. Kenardan getirebileceğin, iyi yerlilerin olması gerekiyor. 11 için yabancı ayarlaması yaparken, orta sahaya enerji getirme noktasında, Berkan Kutlu çok değerli.

Aldığı süreyi de iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Onun da futbolu büyüyor. İyi bir takım içinde çünkü, top ile ekstra sorumluluklar içine girmesine gerek yok. Zaten eleştiriyi de, kimsenin sorumluluk almadığı ortamda, sorumluluk aldığı için alıyordu. Şimdi o işi yapanlar var ve Berkan Kutlu da kenardan gelerek, ortaya müthiş bir enerji koyuyor. Midtsjö ve Berkan Kutlu, orta sahamız adına çok kıymetli 2 alternatif.

Yalnız bir detay daha var. Okan Hoca'ya Berkan Kutlu sorulduğunda, onun her yerde oynayabileceğini düşündüğünü söyledi. Bana sorarsanız, sol bek için söylüyor. Berkan Kutlu'nun, +3 yerli ayarlamasında, sol bek oynayabileceğini düşünüyorum. Bunu geçen sezon da yazmıştım. Milli Takım'la Portekiz deplasmanı onu sol tarafta görmüştük. Tabii o biraz daha 3'lü savunmanın sol kanadı gibiydi. Burada 4'lü savunma olacak, ne verir bilmiyorum.

Hızı, enerjisi iyi. Bek için teknik yeterliliği de, orta saha özelliği kaynaklı var diye düşünüyorum. En azından alternatif olacaktır. Okan Hoca, Kazımcan Karataş öncesinde orada Berkan Kutlu'yu düşünecek gibi. Tabii Kerem Aktürkoğlu forma girdi, formayı kaptıracağını da bu aralar düşünmüyorum. van Aanholt, bu yüzden oynamaya devam edecektir. 1 yerli daha oynatmak gerektiğinde ise, kesilen yabancı sol bekte olur. O zaman da Berkan Kutlu'yu görürüz. Tutunabilirse de, kariyeri bambaşka bir ivme kazanabilir.

6 yorum:

  1. Nasıl ki geçen yazında Okan hocayı '' Stoper Emin yerine orta sahadan bir oyuncuyu oynatmadı, herkes yerinde oynamalı. '' diye övdüysen ki doğru olan da buyduysa, Berkan da sol bek oynamamalı. Kazımcan neden alındı o zaman? Öyle silinip atılacak bir potansiyel de değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, ben de Kazımcan'ı sol bek için almışken, ilk etapta Berkan Kutlu'yu orada denemem. Hocanın dediği oraya gidiyor, ben bunu anlatmaya çalıştım.

      Sil
  2. Yerlide sayısında sorun olursa ilk olarak kalede Okan ile başlamalıyız. Elinde çok iyi bir 2.kaleci var ve yerli.Solbek tercihinden çok kalede bunu kullanmak mantıklı.

    YanıtlaSil
  3. Berkan Kutlu'yu severim. Yanında ayağı iyi olan oyuncular oynarsa temposu ve hareketliliği çok kıymetli olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir