27 Eylül 2022 Salı

Beknaz Almazbekov'u ıskalamamak lazım


Yusuf Demir gündemine odaklıyken, Beknaz Almazbekov'u ıskalamamak lazım. Kırgızistan Milli Takım'ına çağrılmaya başlayan bir futbolcu ve 1 kez de formayı giydi. Ülkesi adına mı oynamak istiyor, onu da bilmiyorum. Kendisiyle profesyonel sözleşme yapılmaması da, yabancı sayılacak olmasından dolayı. A ve U21 Milli Takım formasını, toplamda en az 3 defa giymeli. U20 Milli Takım'ı ile maçları var da, henüz bu şartı karşılamıyor görünüyor. Ya da U21, U20 işi nasıl oluyor, benim kafam karıştı.

Milli Takım şartı karşılandığı an, U21 kapsamına girecek ve Ross, Yusuf Demir'in ardından 3. yabancı olacak. Şu an profesyonel sözleşme bu yüzden vermiyorlar. Yoksa direkt 14 yabancıdan biri olacaktı. Türk Milli Takım'ı adına da şansı bitmedi. Kırgızistan Milli Takım formasını 4 kez giymediği sürece, tercih hakkı olacak. Görünen o ki, Kırgızistan için oynamak istiyor. Türkiye'nin bu işi ıskalayacağını çok düşünmüyorum. Herkesin gözünün önünde sonuçta. Galatasaray da bunu isterdi.

Beknaz'ın potansiyelini uzun zamandır konuşuyoruz. U19'da çok iyi iş çıkartıyordu. Rezerv Takım maçlarında da fazlasıyla ön plandaydı. A takımda ise, Okan Hoca döneminde, hazırlık maçlarında da olsa izlemeye başladık. İstanbulspor karşısında, 2. 45 dakikanın hemen başında oyuna girmesi değerli. Bizde son dönem, genç futbolcuları, bu tarz maçlarda dahi en fazla 5 - 10 dakika görürdük. Şimdi ise 11 başlayanı, direkt olarak 2. yarıda oyuna gireni var.

Hareketli, oyun aklı yüksek, teknik kapasitesiyle ön planda. Eksikleri olacak tabii. Fizik durumu sorun, kilolu görünüyor. Bazı futbolcuların fizyonomisi farklı da, Beknaz'da bu görüntü şaşırtıcı. Akıl ise yüksek, aldırdığı penaltıyı izledik. Hareketli, sorumluluktan kaçmıyor, sık sık merkeze kayıp, pas organizasyonun da içinde. Rezerv Lig maçlarında, bitiriciliğiyle de öne çıkıyordu. Henüz 17 yaşında, değerlendirilmesi gereken bir yetenek. Umarım şu "yabancı" sayılma durumu aşılır.

6 yorum:

  1. Beknaz'in tipi öyle , gürbüz yanaklı ,kilo haddi olduğundan değil bence :)

    YanıtlaSil
  2. Hasan Şaş a benzetiyorum oyun olarak. Umarım beklenen çıkışı yapar

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrafa bakınca vücudu fit duruyor, yüzü öyle olabilir, ırk ile alakalı bir durum bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir vücut yapısı var da, yakından tanıyanlar da aynı şeyi diyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir