26 Eylül 2022 Pazartesi

Böyle bir grupta, lider çıktık masalları mı?


Lüksemburg ve Faröer Adaları karşısında yaşanan rezaletin ardından, büyük çıkarımlar yapamayacağım. O büyük çıkarımları, çok uzun zamandır konuşuyoruz zaten. Değişen bir şey yok, çünkü temel diye bir şey yok. Herhangi bir akılla yönetilmiyoruz. Dayatmalar, verilen emirler ve onları uygulayanlar var. Son 2 maçta yaşanan rezalete gelirsek, herhangi bir mazeret söz konusu olamaz. Sahada kim olursa olsun, ya da şartlar diyelim. Rahatlıkla kazanman gereken maçlar ama sen yaşadığın rezaletlerle birlikte tarihe geçtin.

Şu kadar oyuncu eksikmiş, bu böyleymiş. Ne fark ediyor. Çağlar Söyüncü oynamıyor, Ozan Kabak sahada. Fenerbahçe'nin 5. forveti 11 olsa ne olur. U19 forveti dahi sahada olsa, rakiplerinin senin kalitene yaklaşması imkansız. Oynadığın futbol da yok zaten, rezaleti hak ediyorsun. Gidip de şu gruptan lider çıkmak bir hedef, başarı dayanağı değil. Burada olmaman gerekiyordu. Burada olman senin suçun değil de, çıkartmış olman da başarı yazmayacak.

Lüksemburg'dan 3 gol yiyerek berabere kalmak, Faroer Adaları'na kaybetmek ise hanende rezalet olarak yerine alacak. Türkiye tarihine de bu işledi. Kuntz Hoca da nereye giderse gitsin, bu rezaleti peşinden götürecek. Futbolcular da hocayı yemiş olabilir, umurumda değil. Olay sadece oynanan oyun değil, kadro tercihlerinde başlıyor. 11 için garip denemeler, gurbetçi ağırlıkları. Başarısızlık büyük, kalemi kıracaksın.

Sadece o da değil, Hamit Altıntop da gidecek. Herhangi bir futbol aklı göremiyorum. Ne çok güveniyorduk değil mi? Tolunay Kafkas ile yolları ayıramıyorsun, bu mu futbol aklın? Dayatma ile iş görüyor, bunu sineye çekiyorsan zaten kendine saygın yok. Senin aklına niye güvenelim? Futbolcu Hamit Altıntop'un söylemleri ile, şu icraatlar bir mi? Hak eden kimse görevde değil. Liyakat diye bir şey kalmadı ve uzun yıllardır böyle. Bunlar da sorunun temeli. Düzelir mi derseniz, ülkede değişmesi gerekenler değiştikten sonra belki bir ihtimal.

8 yorum:

  1. Kuntz'dan çok Hamit Altıntop büyük hayal kırıklığı. Düzenin içinde kara koyun olmasını beklerdim, düzenin bir numaralı adamı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun da o zaten. Farklı dururken, herkesten çok, bu ülkenin adamlarına benzedi.

      Sil
  2. Beni en cok üzen sey mac sonunda Kuntz'un Milli Takimin gercegi bu kapasitesi bu gibi laflar etmesi ve buna kimsenin bir cevap vermemesiydi.
    Yani bizim oyuncular 48bin nufuslu bir yerin saglikci vs hobi gibi futbol oyayan takimindan iyi degil mi gercekten yoksa bir sistem ve taktik.eksikligi mi var, zira ilkine beni kimse inandiramaz.
    Kimse gelemiosa Yilmaz Vural gelsin abi 10 tane Kuntz eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişim her anlamda 0. Onun da, Hamit Altıntop'un da.

      Sil
  3. memlekette idare değişikliği olmadan hangi teknik direktörü getirirseniz getirin bir şey değişmez. sistem baştan çürüdüğü için olay artık yapısal boyutlarda. Bu da ancak zihniyet ve iktidar değişikliği ile mümkün. Şu an eleştirdiğimiz her şey sonuçlarla ilgili. Sebeplere indiğimizde çok daha derinde olduğunu görüyoruz. Hamit - Kuntz gitsin, başkası gelsin gene aynısı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle, çok haklısın. Yine de, Faroer ve Lüksemburg facialarını, bu tablo üstünden okumam.

      Sil
    2. Bu maçlar için de futbolculara kabahat bulurum. Ne olursa bu maçları almak zorundalardı

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir