13 Eylül 2022 Salı

Bu forma rekabeti, üst düzey kalite getirir


Kasımpaşa maçının, Kerem Aktürkoğlu adına son şans olduğunu yazarken, ilk haftalardaki kötü futbolu ve alternatiflerin artışı adına söylemiştim. Silip atmak değil bu. Silip atmayı başkaları yapıyor. O kadar saçma yorumlar okuduk ki. "Kötü takım içinde büyüdü, sıradan futbolcu" gibi alakasız yorumlar okuduk. Bunlar eleştiri değil, zırva. Futbolcunun yeteneği ve potansiyelini biliyoruz. Kötü başladı, kötü oynadıkça da kendini zorladı. Kendini zorlaması, hatayı beraberinde getirdi. Bir an önce kendisini kanıtlamak istemesi iyi olmadı. Kendini kanıtlamasına ihtiyacı yok, zaten onu biliyoruz.

Biraz daha rahat olup, futbolunu oynayacaktı. Tabii gelişim adına da rekabet şart. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi isimler alternatifsiz bırakmak da iyi değil. Sen o kaliteyi sağla, herkes gelişir. Kerem Aktürkoğlu da bir anda vitesi yükseltti. Attığı gol ile kabuğu kırıp, 2. golüyle yeteneğini en üst noktadan gösterdi. İyi takımın içinde, daha da büyüyecek. Yeter ki o baskıyı atsın. Attığı goller, baskıyı kurmasına sebep olacak.

Rekabet de kıymetli. Yusuf Demir ve Rashica gibi isimler kenarda bekliyor. Bu forma rekabeti, üst düzey kalite getirir. Kerem Aktürkoğlu'nun avantajı Türk oluşu. +3'de de, öncelik mutlaka onda. Sallanırken, böyle bir yükseliş onun adına kıymetli. Bu istikrarla devam ederse de, kim gelirse gelsin, forma onda kalmaya devam eder. Kanatların skor yapmalı, gole yakın olmalı. Kerem Aktürkoğlu da geçen sezon bunu yapıyordu. Devam edecek.

O baskı, karar alma noktasında da bu futbolcuları etkiliyor. Gole bir an önce yaklaşayım derken, çok fazla pozisyon heba olabiliyor. Bu, Yunus Akgün için de geçerli. Golü atayım derken, pas atılması gereken noktayı kaçırabiliyoruz. Bu kadar kasmadan, en doğru açıyı görmek, golü de beraberinde getirir. Yunus Akgün, iyi oynuyordu. Kerem Aktürkoğlu da bu hafta ona katıldı. Bu birliktelik de, geçen sezon özelindeki en büyük hayalimizdi.

12 yorum:

  1. Kerem kafasını rahatlatırsa rolünü benimserse geçen seneden bile daha iyi olabilir. Geçen sene aldığı sorumluluklari almadan sadece kendi futboluna odaklanma şansı var çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir takım içinde, pas alıp, sorumluluğu paylaşırken, bence de daha iyisini verebilir.

      Sil
  2. Kafası rahat oynasın bakalım bir hafta o zaman görün siz Kerem kimmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafası rahatlıyor, çok daha iyisini verecek.

      Sil
  3. Kerem takımın değişilmezi olma yolunda ilerleyişine başladı. Sadece Türk olduğu için değil iyi bir oyuncu olduğu için ısrar edildi kendisinde. Kalitesi ortada. Yeteneği gözler önünde. Ne yazık ki bizdeki beklenti her maça çıksın en az 1 gol atsın. Onu yapabilmesi için önce takım oyununu oynamamız lazım. Buna doğru da ilerliyoruz. 2. Attığı golü kaç oyuncu atabilir. Vurdu girdi diye de birşey yok hep yaptığı gollerden biri. Yunus için de aynı yükselişi bekliyorum. Tam anlamıyla uyum sağlayabilmiş değil isimler üzerinden değil takım olarak hazır değiliz. Çok daha iyi olacağız. Kalite her gün daha yukarıya çıkacak. Oliviera için mesela eleştiriler yapıldı boyna. Ritme ayak uydurdukça orkestra şefi olacak. Yeri gelecek ritmi belirleyecek. Son olarak Torreira neymiş kardeşim bir tane adam bir 6 numara oyunu bu kadar etkileyebilir mi. Takımı bu denli yukarı çekebilir mi. Çekiyormuş. Daha %70’lerde tüm oyuncular. 1 2 hafta sonra ne denli dişli bir ekip olduğumuzu göstereceğiz anlamıyla. Şampiyonluk için Türkiye şartları için fazlasıyla yeterli bir kadro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir takım içinde, daha iyisini verir. Çünkü yükü azalıp, sorumluluğu paylaşacak.

      Sil
  4. Keremin aslında bu sene kafası rahat olması lazım geçen sene gibi sürekli şapkadan tavşan çıkarmasına gerek yok maçı kurtaracak isimler arttı artık onlara ayak uydurması yeterli olacaktır :) Mertens tam örnek alması gereken futbolcu o açıdan da çok iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Mevcut haliyle de rotasyonun önemli bir parçası , ama bir de Okan Hocayla oyununu biraz daha çeşitlendirse bir seviye daha atlayıp büyük transfer yapabilir. Öğrenmeye meraklı ve hırslı benim umudum var.

    YanıtlaSil
  6. Kerem birkaç maçtır gereksiz stres yaşıyordu. Gol atayım kendimi göstereyim derdine düşmüştü. Attı rahatladı sonra sonra daha takım oyununa uygun oynadı. Aslında yapabilir birebirde adam geçip kaleye gitmeyi, driplingi vs ama arkanda oliviera mertens gibi adamlar varken onyekuru gibi aralara koşu atmak daha kolay onun için ve yararlı. Biraz şüphelenmiştim açıkçası yabancılarla anlaşamıyormu acaba diye ama gollerden sonra gördükki öyle bişey de yok. Bence hazırlık maçlarında denendiği gibi kanat değilde sahte 9 yada ikinci forvet gibi ortalarda olması yer yer daha faydalı olabilir. Cepheden güzel şutları var. Ani sprint ile kaleye yönelebiliyor. Geçen sene lokomotif deplasmanı gibi bazı sıkışan maçlarda ağır defanslara karşı çok iş görebilir. Kendini kasmasın gol atacağım diye kolay olanı yapsın yeter. Ayrıca maç sonu görüntülerden ve röpörtajdan anladığımız üzere gomis mertens takımda sürekli motivasyon kaynağı. İyi değerlendirmesi lazım genç oyuncuların bu fırsatı.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini kanıtlama çabası, doğaldır bu. Eleştirilerden de etkilenmiş. Sakin olması gerekir tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir