3 Eylül 2022 Cumartesi

Denayer'in, şu yaş ve etikete, boşta kalmış olması büyük olay


An itibarıyla boşta olan iddialı futbolculara bakınca, Denayer dışında alınabilecek bir isim görmüyorum. Biraz da Galatasaray'ım ihtiyaçlarına bakarak. Galatasaray'ın stoper ihtiyacını çok acil görmesem de, istek var gibi. Stoper alırken de, savunma jokeri olmasına bakıyorlar. 1 ismin, 2-3 pozisyonu daha yedekleyebilme ihtimali düşünülüyor. Denayer de bu profile uyuyordu ama yaz boyu, çok yüksek rakamlar istedi durdu.

27 yaşında, Avrupa'nın hala en hızlı ve atlet stoperlerinden biri. Dağınıklığı, bazen odak kaybı gibi sorunları olsa da, iddialı bir stoper. Belçika Milli Takım'ı havuzunda. Önümüz Dünya Kupası ama, onun düşündüğü nokta orası da değil. Zaten şu an bir takıma imza atsa, hazır olması en az 1 ay. Tam randımanla da, Dünya Kupası arası sonrası katkı verir diye bakıyorum. Bonservisinin elinde oluşu, gelecek adına artı olacağından, bu tarafı düşünmeyelim hadi.

Bu yaşta, böylesine para odağı. Transfer dönemi biterken, boşta kalacak futbolcu değildi. Bugüne gelince de, alacağı rakam düşmüş olacak. Uygun şartlara indiğini bilsem, transferini yine düşünürdüm. Bir ara, Suudi Arabistan Ligi'ne gidiyor dendi, o iş dahi olmadı. Bu nasıl bir para beklentisiyse. Lyon'da yaşadığı sakatlıklar oldu, son dönem sözleşme sıkıntısıyla da oynamadı. Yine de genele bakınca, o takımın kaptanlığına kadar yükselmişti. Gayet iyi performanstı.

Sağ bek, zorlasan sol bek, hatta 6 numara gibi dahi oynayabilir. Hızlı, atlet, topla ilişkisi ve çıkışları oldukça iyi. Galatasaray günlerini de hatırlıyorsunuz zaten. Onun da üzerine eklemiş ve savunma aksiyonunu güçlü kılmıştı. Ligue 1'in en iyi stoperlerinden biriydi. Sevdiğim bir isim, Galatasaray'a aidiyeti vardı diye hatırlamak istiyorum. Şartlarına hala bakmak lazım. Ciddi bir alternatif oluşturulabilirdi.

4 yorum:

  1. Fiyat maliyet performans anlamında istenen seviyede değil. Avrupa'da bu bilindiği için kimse kapısını çalmadı. Bir veya bir buçuk milyon maaş istese anlaşırdi bir takımla. Fakat istediği para kendi kalitesinin çok üstünde. Şimdi ipler bizim elimizde istediğimiz maaşlara iner artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksekten uçuyor, kapısı mutlaka çalınmıştır.

      Sil
  2. En çok şaşırdığım oyunculardan birisi.Başkasorunları mı var acaba? Tuhaf bir durum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir