15 Eylül 2022 Perşembe

Dış transferde aktifken, iç transferde de hareketlilik başlamalı


Artan döviz kuru, Türk Lira'sının değerini aşağı çekiyor. Bu durum da, yerli futbolcuyla sözleşme imzalarken, büyük değişken anlamına geliyor. Geçen yıl sözleşme yenilerken "büyük" diyeceğimiz rakamlar, artık küçük. Her yeni sözleşmeyi alan yerlinin de alacağı rakam ister istemez daha yüksek olacak. Abdülkerim Bardakcı ile sözleşme imzaladın, aldığı yıllık ücret de, diğer yerlilerimize oranla doğal olarak yüksek. Bugün o ayarda, yeni biriyle sözleşme imzalasan, alacağı rakam daha da yükselecek.

Takım içerisinde, bazı yerlilerin sözleşmesini revize etmek gerekiyor. Bu dengeyi sağlamak şart. Çünkü geçen yıllarda imzalanan sözleşmelerdeki yazan rakamların, bugün adına değeri düştü. Yabancı futbolcuyla kıyasla da, arada uçurum oluşabiliyor. Kerem Aktürkoğlu'nun aldığı rakam 8 milyon TL mesela. O gün için yüksek, bugün için düşük. Daha kötüsü, Yunus Akgün'ün kazandığı rakam sadece 900 bin TL ve gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek.

Sadece bu isimleri de düşünmeyin. Emin Bayram'ın aldığı rakam sadece 50 bin TL. Metehan Baltacı da mesela 20 bin TL kazanıyor. Bu sözleşmeleri de revize etmek gerekiyor. Yunus Akgün, senin geleceğin. Hem sözleşme süresini uzatıp, hem de ücretine ayar vermek lazım. Bu takımın da olmazsa olmazı çünkü. Kerem Aktürkoğlu da bunu hak edecek. 11 için +3 yerli derken, önemleri daha da artacak. Yaşı genç, onun da sözleşmesini biraz daha ilerleyen yıllara atabiliriz.

Teklif alıp almaması da önemli değil, burada devam edebilir. Burası için önemli. İlla herkes gidecek diye de kural yok. Boey için de yeni sözleşme teklifi yapılabileceği yazılıyor. O da 480 bin avro kazanıyor ve müthiş bir çıkış içinde. Piyasası yükseldi şu an ve sözleşmesi revize edilebilir. Belki o kadar acil durum değil de, bazı dengeleme hareketleri gelecektir. Dış transferde aktifken, iç transferde de hareketlilik başlamalı.

4 yorum:

  1. Eren Aydin'i da unutmayalim yine 2 gol atti kesinlikle denemeye deger bir oyuncu, bir yabanci oyuncunun mac basi primleri kadar versen zaten bu cocuklar canini disine takar oynar yeni bir Mustafa Kapi olayi olmasin.

    YanıtlaSil
  2. Arada uçurum var gerçekten. Okan Kocuk'un sözleşmesi de bitiyor seneye. Uzatmamız gerektiğini düşünüyorum.Muslera sonrası Okan ve Batuhan ile yola devam etmek en mantıklısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk gibi bir alternatif kaleci bulmak zor, katılıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir