20 Eylül 2022 Salı

Elbet bir gün güler bize seneler


İlk 7 haftadaki görüntü, beni umutlandırıyor. Yeni bir takımız ve fikstür olabildiğince zor. Hatta o kadar zor ki, ayarlansa ancak bu kadar olur. Bir takımın ilk haftalarda fişini çekmek istesen, böyle bir fikstür ayarlarsın. Yeni bir takımın da, şu fikstürden çıkması kolay değil. Israrla "yeni" yazıyorum, çünkü son ana kadar transferler geldi. Son gün dahi, 5 iddialı isim takıma katıldı. Rotasyonu ayarlamak, futbolcuları hazırlamak, uyum yakalamak. Bunlar kolay işler değil.

Buna rağmen, ilk 7 haftayı güzel geçtik. 5 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet. Trabzonspor deplasmanı gelen beraberliği normal karşılarım (galibiyeti kaçırmış olsak da), Giresunspor maçına ise iş kazası gibi bakacağım. Geçen 6 haftada, Okan Hoca'nın kenar hamleleri mükemmeldi. Bir tek o maçta heyecana kapıldı ve yanlış hamleler yaptı. Yoksa o gün de, 1-0'lık skorla da olsa galip gelebilirdin. Tek eksik o olsa da, olabilir. Telafisi mümkün.

Fikstürün zorluğu devam edecek. Adana Demirspor ve Kayserispor deplasmanları üst üste. Ligin 2. devresinde bu devran elbette dönecek. O döneme iyi girersen, fikstür avantajıyla birlikte rüzgar senin arkanda. Milli Takım arasına girdik ve 1 aylık süreçte de, sadece 1 maçımız var. Yeni transferler bu kadar bolken, onları hazırlamak adına müthiş bir avantaj. Bugünleri iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum.

4-2-3-1 oynuyoruz, bu da devam edecektir. Mertens'in kullanımıyla alakalı sorun yaşasak da, kötü oynadığını düşünmüyorum. Hücumda biraz daha sakin kalıp, oyunu rakip yarı sahaya yıkmak lazım. O zaman Mertens de geri koşmak durumunda kalmaz. Torreira / Oliveira uyumu büyüyor, Boey'den harika katkı alıyorsun. Muslera da şampiyonluk modunu açmak üzere. Kanatlardan biraz daha istikrarlı katkı alıp, Icardi ile uyumu yakalamak zorundayız. O vakit, gol tarafında da sorun yaşamayacaksın.

8 yorum:

  1. Bizim taraftar profiliyle ev sahibini avantajını kullanamayan tek büyük takım biziz. arena yıkılsın yerine avm yapılsın biz de başka stata geçelim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç kez şampiyon oldun, efsane maçlar çıkardın burada. Katılmıyorum. Atmosfer değil olay.

      Sil
  2. Okan hoca bu doğrultuda çok çok doğru bir tercih oldu. Keşke diyorum çaycı yerine kendisi gelseydi de. Bu gün sistemini oturtmuş araya oyuncuları monte etmiş olsaydı. Bu gün ne uyumu nede sistemi konuşuyorduk. Çok oyuncu geldi vs vs doğru ama çok geç açılışı yaptık. Kamplara hangi futbolcular yetişti ki. Ama bu gün belkide Kaan Işık, Ali Turap, Hamza Akman Eren Aydın neden oynamıyor diye birbirimiz yiyorduk. Burak Elmasa hakkımı helal etmiyorum bu nedenden dolayı. Fatih hocayı gönderip vasıfsız bir adamı oraya nasıl bir vizyon doğrultusunda getirdi aklım almıyor. Okan Hoca o gün gelmesi gereken tek isimdi ve iddia ediyorum. Avrupa kupalarında en azından konferans liginde mücadele ediyor olurduk bu gün. Zamanla birbirleriyle oynadıkça olacak. Oliviera paslarını 3 maç için açın bir bakın. Oyuncular gitmiyor bile pas atmak için adam 3. Opsiyonu arıyordu. Çünkü ilk 2 opsiyon daha bizimkiler uyanamadan rakip takım önlem almış oluyordu. Birde şimdi izleyin son 4 maçtır. Gomis belki önüne atılan toplarda ağır kalır ama Icardi seri bir oyuncu ve Sergio bunları hep dener deniyordu da. Icardi 11 olduğunda da kanatlar daha hareketli olacaktır. Icardi hızı zekası bitiriciliği rakiplerin önleminde olacaktır. Buda bize + yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de doğru zamanda geldi. O zaman gelse, direkt Fatih Hoca baskısı olacaktı. Belki bu kadro dahi kurulamayacaktı.

      Sil
  3. Fikstür tabi ki ayarlandı. Devamlı deplasman oynuyoruz. Hem de zor deplasmanlar. Öteki takımda sürekli kendi sahasında kolay maçlarla havaya sokuluyor. VAR'dan bir tane karar bile çıkmıyor. Trabzon, Giresun, Alanya, Antep maçlarında verilmeyen penaltılar olsa şimdi kayıpsız gidiyorduk. Ama böyle olması daha iyi ve sağlıklı. Ağır ağır adeta bir yük katarı gibi olalım. küçük kalalım. Gölgelerde kalalım. Takımda müthiş bir potansiyel var. Daha bunun 50%'sini bile kullanmadık.
    Bence Okan Hoca'nın bundan sonraki dokunuşu Berkan'ı orta sahaya çekmek olacak. Bu hamle gelirse hem defansta hem ilerde çok daha iyi bir takım olacağız. Dubous'un sol beke yerleşmesi takımın IQ'sunu da, tekniğini de oyun kurulumunu da çok yukarı taşıyacak. Berkan sol içte oynarsa sol kanattaki Marten'in geriye koşmasın gerek olmayacak. Abdülkerim - Nelson'u da bozmamak lazım. 6 maç üst üste bu ikisi oynamalı.
    Ben Adana galibiyeti ile iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum.
    Berkan - Kerem, PVA- Dubous, Gomis - Icardi, Emin - Abdülkerim değişiklikleri bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreci iyi geçiyoruz. Devran elbette dönecek :)

      Sil
  4. Hocam İstanbul maçının 11 ini nasıl olur sizce? bayağı bir oyuncu milli takıma gitti barış dışında kanat da kalmadı sizce nasıl 11 çıkarır hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde kalanları düşünmek lazım :) Bilmiyorum şu an.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir