10 Eylül 2022 Cumartesi

Emre Akbaba'nın, Anadolu'da katkı veremeyeceği takım yok


Ayrılıkları da, detaylıca konuşalım. Emre Akbaba'nın Adana Demirspor transferi, ayrılıklar arasındaki en önemli hareket diye düşünüyorum. Okan Hoca'yı dinleyince, ayrılığı hesapta yoktu. Emre Akbaba, Alanyaspor'da geçirdiği geçen sezonun ardından, oynama isteğiyle Galatasaray'a döndü. Hatta ilk etapta, ayrılık isteği konuşuluyordu. Okan Hoca geldi, kampa gittik, 4-2-3-1 oynuyoruz derken, o günler adına, Emre Akbaba'nın önü açıktı.

Emre Akbaba'nın Galatasaray'da yükselebileceği formasyon. Galatasaray günleri, ilk etapta kanatta, sonrasında ise 4-3-3'ün merkezinde geçti. Arada yaşadığı büyük sakatlıklarla da, kendisini çok geriye attı ve taraftarın sabrı da kayboldu. Çok fazla şans bulsa da, bu seviyede beklenileni bir türlü veremedi. Son Alanyaspor dönemi "acaba geri mi dönüyor derken", Galatasaray'da yine olmadı. Lige onunla başladık ve görüntü iyi değildi.

Yine de kalabilir miydi diye düşünüyor insan. +3 değil de, kenardan getireceğin yerli noktasında katkı verebilirdi. Yine de, Mertens üstü Mata transferi gelince, Emre Akbaba'nın kalmasının bir anlamı kalmıyor. Emre Akbaba oyuna gireceğine, Mata girsin diyor insan. Zaten o düşünceyle transfer edildi. Emre Akbaba'nın sevdiğim özelliği, yattığı yerden para kazanmak istemiyor ve sürekli forma giyme çabasında.

Adana Demirspor da onun adına iyi adres. Hem iyi ve güçlü bir takım, hem de iyi bir teknik adamın elinde olacak. Emre Akbaba'nın da Anadolu'da katkı veremeyeceği bir takım yok. Ligin bug'larından biri olsa da, böyle seviyelerde. 500 bin avro'luk bonservise iyi rakam diyeceğim, fazla fazlasını kazanamazsın. Sonraki satış payından da bir beklentim yok. Onun adına hayırlı olsun diyelim, başarılı olmasını isterim.

16 yorum:

  1. Şans buldu ama değerlendiremedi. Yine de son gün transferleri olmasa kalırdı büyük ihtimal fakat artık oynaması çok zordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılığı kendisi açısından da iyi olan bence.

      Sil
  2. Bu sene parlarsa Fransa'dan 1-2 M'a teklif gelebilir, o zaman da %50 pay değer kazanır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sanmıyorum. O artık Türkiye'den devam.

      Sil
  3. Yetenekli ama güçsüz bir yapısı var.İlk geldiği dönemde çok iyi başlayıp, milli takıma kadar çıkmıştı.Sakatlık ve sistemden dolayı iyice düştü ve toparlayamadı.Karekterli ve düzgün bir oyuncu.Yolu açık olsun.Herzaman iyi anılacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık sonrası, kötü oyun da gelince, tepkiyle birlikte mental çöküş oldu. Fatih Hoca da yanlış kullandı bence onu. O rol, bizde yoktu.

      Sil
  4. Emre'nin gidişi çok doğru bir karar da yaz başında Emre varken 10 numaraya transfere gerek yok diyen bir ekip vardı youtube medyasında, Emre Fiorentina da oynasa bonservisi 30 milyon olurdu diyorlardı, şimdi 500 bin euroya satıldı, ve hepimiz çok mutluyuz:) Iyi bir futbolcu, iyi bir hamle oyuncusuydu, Giresun maçında ona yapılan iki penaltı çalınmış olsa takımda kalabilirdi de, ama ilk 11 için yetersizdi.

    Morutan'ı değersizleştirdik, veya medyadaki Galatasaray ve Terim düşmanlarının değersizleştirmesine izin verdik. Açık alanda hızlı değildi, kuvvetli değildi, topa ilk dokunuşu çok iyi değildi, basit pas hataları yapabiliyordu, bu yüzden ne kanat ne orta saha için direkt oynayacak bir duruma gelemedi; buna karşin ogun görüşü çok iyiydi, dar alanda çok etkili olabiliyordu, şut tekniği iyiydi ve pozisyon hazırlayabiliyordu. Şimdi Morutan'ı gönderip benzer maliyetle Yusuf Demir'i aldık, o da dar alanda çok iyi, ilk dokunuşu ve pas tekniği Morutandan daha iyi ama kanat için Morutan gibi yavaş, fiziği belki biraz daha iyi ama vurup götürecek bir durumu da yok, oyun görüşü sanki Morutan'dan daha heride, şutları daha zayıf, ayak içi çok iyi olsa da.. Ama her ikisi de çalışkan ve etkili pres yapabilen oyuncular.

    Morutan-Yusuf karşılaştırmasını Emre başlığında yapmamın sebebi Yusuf'un kanatta değil 10 numara değerlendirilmesi gerektiğini düşünmem; her şeyden önce Yunus sağ kanatta çok iyi performans veriyor, orada yabancı oyuncu kullanmak saçma olur, bence sağ kanat rotasyonu Yunus/Kerem olmalı. Yusufun top kontrolü, topla birlikte dönüşleri, ani hızlanması, pres yeteneği onu orta sahada daha etkili kılan özellikler, oyun görüşünü geliştirmek için de Mata gibi bir oyuncu olacak arkasında, yine yanında Oliveira olacak sahada..

    Mertens hücumun her bölgesinde oynayabiliyor, onu bazen merkezde bazen de sol kanatta görebiliriz. Rashica sol kanatta ilk tercih olacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla Akbaba, Kılınç gibi isimlerin yerli kuralında bize sağlayabilecekleri bir şey yoktu, bizim mutlaka yerli kullanacağımız mevkiler sağ kanat ve sol stoper; dönüşümlü olarak yerli kullanacağımız mevkiler ise kale ve sol bek. Bunun dışında yerli kuralından bağımsız olarak süre alabilecek oyuncular ise Berkan ve Hamza olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli var, birilerini yazıyoruz. Haliyle de Akbaba kalabilir diyorduk :) Doğal olandı. Kampı da görmek lazımdı. Baktık, olmadı. Mertens geldi, dolayısıyla ilgi değişti. Mata da kalınca yer kalmadı.

      Sil
  5. Seneye yabancı saçmalığı bitecek. o sebeple gitmesinin bir önemi yok. Kendisi adına sevindim zira burda oynama şansız yoktu. Galatasaray'ın seviyesi beklentisi çok üst düzey. GS taraftarını vasatla kandıramazsınız. Acımasızdır. Vefa denen duygu bizde olmaz futbolda hiç olmaz. Her an iyi olmalısınız. Hele de forvettekiler hayat daha da zor. Kerem şu an bu zorluğu yaşıyor. Belki başka bir takımda olsa bu şekilde idare edebilirdi ama bizde olmaz. O sebeple taylan, akbaba, kılınç, lyundama, ömer, oğulcan, omar gibi ortlama ve vasat oyuncuların yükünü çekemeyiz. yaşı önemli değil. kalitesi önemli. Yolu açık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, bu +3 durumu kalkacak. O yüzden yapılan yabancı yatırımının sorun olacağını düşünmüyorum.

      Sil
  6. her şey bi yana, emre akbaba para yerine galatasaray'a gelmeyi seçmişti. cimbombom'un çocuğu yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  7. Anadolu topçusu. Büyük takım oyuncusu değil. Olmadığını da gösterdi zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sakatlıklar olmasa, belki başka bir kariyer çizebilirdi.

      Sil
  8. Kötü oyuncu degil ama A Kalite oyuncu da kesinlikle degil yani 35 yasindaki Mertens hem mucadele hem yaraticilik hem futbol akli olarak o kadar ilerideki Emre'den, Mertens bir sene daha oynar dedi herkes arkasina bile bakmadi Emre Akbaba'nin ki dogru da yaptilar bazi cicekler bazi topraklarda olmuyor Aykut Hocanin dedigi gibi :) ama Anadolu'da yapar hatta Diagne de 5 macta 3 gol 1 asistle oynuyor bu onlarin kötü oyuncu oldugunu göstermez, Yusuf da Barcelona'da yapamadi mesela bence yapti ama beklenti cok yuksekti, bu isler tamamen beklenti ve mental güce dayaniyor Barcelona'daki bejlenti de bizde olmaz ordaki kadar oynasa Yusuf yildiz olur zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu'da iş görmeyeceği takım yok diye düşünüyorum. Bu seviyede ise, belki sakatlıklar olmasa yürürdü de, şu halde zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir