24 Eylül 2022 Cumartesi

Galatasaray 2-1 İstanbulspor, şu maçları kopartabilmeliyiz


Galatasaray'ın şu an aşması gereken sıkıntı "maçı ilk yarıdan koparamamak". Bol pozisyonlu, keyifli ilk yarılar izliyoruz. Ya geri dönüş halindeyiz, ya da golü bulup, devamını getiremiyoruz. 1-0 giden oyunda da, ne kadar iyi oynarsan oyna, her zaman tehlike var. Şu İstanbulspor karşısında, ilk yarıdan en az 3-4 golü bulabiliyor olman lazım. Hücum için, yapabileceğin her şeyi yaptın. Daha doğrusu, yapabileceğin her şeyi, Mata yaptı ve yaptırdı.

Mata'nın hazır olmayan halini izliyoruz. Hazır olmaması, oyun aklıyla fark yaratabilmesine sebep değil. Kapalı savunmayı da çözüyor, açık alanda da seni koşturuyor. Neredeyse 6-7 tane, kendi arkadaşlarını, rakip kaleci ile baş başa bırakacak pozisyon oluşturdu. Sağdan da, Boey / Barış Alper Yılmaz ile rakibi dövdün. Barış Alper Yılmaz'ın savunma arkası koşuları kıymetliydi ve Mata da bu koşuları ödüllendiren isim.

Galatasaray'daki diğer sıkıntı, 2'ye 1, 3'e 1 giderken atılmayan paslar. Mata harici kimse o pası çıkarmadı. İlk yarıda Icardi'nin bu şekilde atmadığı, çalım zorladığı anlar var. 2. yarıda da Barış Alper Yılmaz bu şekilde oynamaya başladı. Sonrasında ise, sonradan oyuna giren sol bekin dahi bu şekilde oynadı. Ön alan baskısıyla topu kapıp, pozisyonlar bulduk. Orta sahada da sahipsiz olarak kazandığımız top sayısı fazla. Bunların hepsi pozisyona dönüşse de, rakibi eksik yakaladığımızda, doğru ismi bulmuyoruz.

Midtsjö / Baran Aksaka 2'lisi çok iyiydi. Baran Aksaka'nın şu yaşındaki soğukkanlılığı enfes. Ayaklar da temiz olunca, geriden çıkarken sorun yaşamıyorsun. Midtsjö de ön alan baskısı ve topla çıkışlarıyla etki gösterdi. Ön alan baskısı da Galatasaray adına bu maçın en iyi yanlarından. Midtsjö ve Barış Alper Yılmaz ile o baskıyı iyi yaparken, Baran Aksaka da orta sahada sahipsiz topları kazandı. Bu işleri iyi yaparken, farklı kazanman gerekiyor.

1-0 sonrası duruldu Galatasaray. Rakip de hatta pozisyonlar bulmaya başladı. Metehan Baltacı'yı de konuşmak lazım, iyi bir stoper performansı izletti. 1-1'den sonra kesilmek sıkıntı, 1-1'e gelene kadar ki süreçte 3-4 gol atamamak ise en büyük sıkıntı. Yeni isimler devreye giriyor, hala uyum lazım. Mata'nın görüntüsü keyifliydi, Icardi'yi de iştahlı buldum. Milli Takım'dan dönecekler derken, kim yedek kalacak, 11 nasıl oluşacak bilmiyorum. Tüm derdimiz bu olsun.

15 yorum:

  1. Bu izledigimiz Juan Mata ilk 11'de oynar kimse kusura bakmasin Mata çıktı oyun durdu resmen.
    Orhan Uluca'nin dedigi gibi 10'a yakin gol pasi atti inanilmaz ben uzun zamandir böyle bir performans izlememistim en son Sneijder, Selcuk falan yapardi böyle seyleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadığımız oyunda, Mata'nın oyun tarzı daha uygun. Bu bir gerçek.

      Sil
  2. Kardeşim doğru ismi bulamıyoruz derken ne diyorsun anlamak zor. Yıllardır ileri uç oyuncularımız kariyer anlamında hiç te kötü olmayan adamlardı. Besleyemedik, adamlara bu da golcü mü yaftası yapıştırıldı. Ileride şimdi ise gomis var ki gol kralı oldu bu ligde ayrıca icardi var adam uykusunda bile gol atabilecek bir adam. Eee hala kopmuyor bu maçlar. Nasil olacak bu iş? Demek ki oyunla ilgili bir sorun var. Fatih terim çözemedi torrent çözemedi okan buruk ta çözemedi. Nasıl olacak peki bu iş? 1 0 lik skorlarla lig mı geçer? Gol averajiyla şampiyonluk kaybettik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay macinda satilmis kisiler vardi kardesim averajla kaybettik dedigin olayda Emre Akbaba penaltisindan tut bir sürü baska yanlis var ama genel olarak katiliyorum sorun bitirememek degil bitirmek icin hazirlayamamak o aradaki nokta eksik bizde, Fener kadro kalitesi vizden düsük olmasina ragmen hocasi ile o noktayi xok iyi cözdü Okan Buruk bir Jesus degil bunu kabul etmek lazim. Jesus bizde olsa bu kadroyu ilk yari sonunda sampiyon yapar zaten.

      Sil
    2. Sevgili kardeşler. Okan Hoca geleli 7 hafta oldu, hücum yükseliyor, pozisyon üretiyorsun ama BİTİREMİYORSUN. Icardi ilk kez 11'de maça çıkmış, bitiremedi, bunu hoca çözemedi diye yontuyorsun. Birbirinden zor maçlar oynadın, fikstür zor ve alnının akıyla devam ediyorsun. Okan Hoca, neyi nasıl çözemedi.

      Jesus ile Okan Hoca ne alaka bir de. Onlar sezonu erken açtı, önde olmaları doğal. Hücumu çözdü de, arkadaki sorunları çözebildi mi? Adamlarla aynı puandasın, çok daha zor fikstürle hem de. Neyin kıyası bu :)

      Etiket algısı da değil bu, başka bir şey. Eleştirmek için eleştirmek diyeyim. Her konuda eleştiri yapmaya gerek yok. Bazen o konuyu, boş da geçebilirsiniz, illa bir şey yazmaya gerek yok.

      Sil
    3. Hocam Burak Manap'in dün paylastigi bir analiz var Super Lig icin 3 tane istatistiksel veri, bircok sayfada var bu grafikler, Fenerbahce çok da kaliteli bir kadrosu olmamasina ragmen mac basi pozisyon, atilan goller ve gol bekletsinde hepsinde 1. Evet daha kolay rakipler ile oynadilar ama Fenerbahce bir hoca takimi, bizim takim hep bireyselle geldi ayni puana, Gomis olmasaydi ne yorum yapacaktik, ben su an Galatasaray bir Okan Buruk takimidir diyemem kimse de diyemez bana göre demek istedigim bu.

      Sil
    4. Fenerbahçe'nin nasıl kaliteli bir kadrosu yok. O da manasız. Gayet alternatifli, iyi bir kadrolari var. Gomis olmasaydı değil, hocanın o Gomis dokunuşu olmasa ne yorum yapacaktık. Hor görmeyin.

      Sil
    5. Gomis her zaman gol attı. Burada attı Arabistan a gitti orada da Fransa da da atıyordu. Zaten sürekli gol atabilen bir adama okan hoca nasıl dokunmuş? Seferovic e niye dokunmamış mesela aynı okan hoca? Gomis olmasa ne konuşacaktık gerçekten merak edilen cevap bu.

      Sil
    6. Gomis gitmeli diye gözünün içine bakiyordu millet. 37 yaşındaki adam için 15 20 dk oynar derken, adamdan müthiş katkı alıyor. Seferovic de kazanılırdı, şu an önü tıkandı. Okan Hoca gayet iyi başladı. Bunu görmemek de artık, beni aşan bir olay.

      Gerekli yanıtı verdim diye düşünüyorum :) bu konu hakkındaki gereksiz yorumları paylaşmayacağım.

      Doğru elestiri gelirse, baş üstüne.

      Sil
    7. fb tek deplasman oynadı şut çekemedi :) görürüz yakında "hoca takımını"

      Sil
    8. Galatasaray'in zor fikstürünü, oynadığı rakipleri konuşan yok. Diğer yanda da rakiplerin fikstür :) Puan puanasın buna rağmen. Sırf eleştirmek için eleştiri yapıyorlar da, yaptıklarına eleştiri denmiyor.

      Sil
  3. Baran Birkaç ay sonra 20 yaşında. Çok da genç değil. Bu yaşa kadar fizik olarak kendini hiç geliştirmemiş. Rotasyonda yer bulması muhtemel ama Okan hoca kendisi için büyük şans. Bunu en iyi şekilde değerlendirip elinden geleni yapmalı. Oyun görüşü konusunda hiç bir sorunu yok eski bir 10 numara diye biliyorum. Topu almadan gerekli taramayı yapıyor. Ama oyuncular fizik olarak neden bu kadar zayıf? Barış Alper fizik olarak top atsan devrilmez. Ama o kafayı bir kaldırsa. Yaptığının 5 mislini yapar. Mata için zaten pek yoruma da gerek yok. Ama Icardi için daha hazır diyorduk. Matanın gerisinde bence. Tek sorum var Oliviera Mata Ortasaha tendemi ile Seferoviç tekrar ayağa kalkar mı dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç değil ama ülkemizin ortamında genç sayıyoruz maalesef. Herkesin fiziği bir değil elbette, Barış Alper Yılmaz ile bir tutamazsın. Yine de pozisyonu için, biraz daha fizik olarak büyümesi şart.

      Sil
  4. Buraya yazıyorum bu takımın 1. Forveti Seferoviç olacak. Ayağa kalkarsa bir kalkacak pir kalkacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önü çok tıkandı. Umudu kesmiş değilim de, bana Ocak ayında gider gibi geliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir