16 Eylül 2022 Cuma

Galatasaray 2-1 Konyaspor, bugün için önemli olan 3 puan


Konyaspor ligin en zor takımlarından biri. Gol yememelerine odaklı olunsa da, bu takımın iyi bir oyun organizasyonu var. 1. dakikada 1-0'ı bulmak, Konyaspor'un dengesini bozmadı mesela. Sıkıntı, topu rakibe çok fazla bırakman. Senin futbolcularının arasındaki boşluk, Konyasporlu futbolcular arasında yok. Alanı verirsen de, iyi vururlar. 1-1 sonrasını da iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Orta sahada büyük boşluklar vardı ve orayı Torreira tek başına tutmaya çalıştı. Bu arada tuttu da.

Konyaspor'un da dengesi bozuldu tabii. Koş koş oyun, 2 takım adına da geçerli. Topu kaptıran, rakibe alanı verdi ve kontrayı yedi. Burada da, Galatasaray'ın organizasyon sorunu ortaya çıkıyor. Müthiş bir Boey var, hücumu sürüklüyor. Aslında Galatasaray'ın, bekleri hücumda iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Boey'in boşluğunu, Aanholt'a da bulduruyoruz. Boey, içeri giriyor, topu iyi kullanıyor. Aanholt'un çıkarabildiği 1 tane bile iyi top yok.

Dubois, sol bekte oyuna girdi ve çıkardığı top da belki rakibin kendi kalesine attığı bir gol de, asist bunun adı. Akılcı oynadı, topa basması gereken noktada bastı, gol aranan anda hücumda iyiydi. Bizim bu koş koş işini biraz daha düşürüp, topu daha sakin ve doğru kullanmamız gerekiyor. Kanatlarımız da, sürekli kat etmek yerine, alternatif planlar üretmeli. Merkezde de sürekli bir çalım arayışı var. Özellikle de Yusuf Demir'in zorlamaları. Bunlara gerek yok.

Torreira, orta sahayı süpürür de, Oliveira'yı koş koş içinde bu kadar koşturmak sağlıklı olmaz. Mertens için yaptığımız yorumlar da her hafta kendini tekrarlıyor. Bu isimlerin hücumda etkisi yükselecek, rakip kaleye yaklaştırmalı ve orada daha çok kalmalısın. Bunun da yolu hücum organizasyonundan geçer. Rakibi eksik yakaladığın çok an olsa da, Boey sağdan gelmediği anlarda, sanki başka bir aksiyonumuz yokmuş gibi.

Zor maç. Oyundan öte, galibiyete bakarım. Konyaspor'un da ayarlarını bozduk ve kendi futbollarının dışına çıktılar. Gomis'in hareketsizliği de, ilk yarıdaki hücum etkisizliğinde etkenlerden biri. Icardi de çok etkili görünmedi ama sürekli rakip ceza sahası içinde. Bu da onu tutmaya çalışan savunmacıları hem çıkartmıyor, hem de hataya zorluyor. Onunla oynamaya çalışmak da, yeni bir uyum gerektirecek. Kulübe zengin, bunu iyi kullanacağız. Okan Hoca'nın kenar hamlelerini değerli buluyorum.

31 yorum:

  1. Torreira cok iyiydi ve yine sahanin en cok koşani, ikinci ise Oliveira olmus. Oliveira ikinci golde de Dubois'a pasi veren oyuncuydu saniyorum.
    Mertens'in top kontrolu cok iui ama yine geriye yaslandi Okan Hocanin bunu cözmesi gerekiyor.
    Sacha Boey mukemmeldi defansta da butun mücadelelerden galip cikti Konyalilar gecemedi Boey'i.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira'ya güvenerek bu hücum riskini alıyoruz gibi.

      Sil
  2. Yusuf Demir cok.gereksiz zorlamadi mi daha basit oynamali cok top kaptirdi hem de 2 tehlikeye neden oldu Okan Hoca'nin uyarmasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da geçen haftanın iyi görüntüsü ve iç saha gazına geldi gibi. Sürekli çalımla zorladı ve top kaybettirdi.

      Sil
    2. Evet bu yüzden dikkat cekmek istedim, ayni sekilde düsünüyoruz.

      Sil
  3. Maçla ilgili boeyin göğüs pası çok iyi bir sekanstı bir de maçın sonunda ki kavgada kart yeme ihtimali olacak herkesi ayırıp çıkaran nelsson bu 2 an aklımda yer etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson genç yaşına rağmen, büyük bir lider :)

      Sil
    2. Nelsson'u dikkatle izliyorum hic hata yapmadi abi Dunya Kupasi'ndan sonra gider gibi geliyor.

      Sil
    3. Nelsson, şu transfer muhabbeti bittikten sonra, bambaşka bir seviyeye çıktı.

      Sil
  4. beni sevindiren galibiyet alsak bile kötü oyunun okan hoca tarafından da görülmesi.
    mesela fatih hoca rezil oynadığımız maçtan sonra bile iyiydik diyordu

    YanıtlaSil
  5. Torreria, Sergio, Midtsjo orta sahasını düşünmeli hoca. Orta sahayı domine ederiz. 60tan sonra 30 dk kaleye çok yakin bir Mertensle de henüz bitmeyen her maçta fiş çekilir. Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde denenir, ana plan olmaz. Çünkü hücumdan ödün vermiş olursun.

      Sil
    2. 4312 bizi kurtarır gerçekten. keşke kerem ocak ayında satılsa. ileri ikili mertens icardi olmalı. mertens'i resmen harcıyoruz. orta üçlü dirençli olur bu isimlerle. 10 numarada yunus oynar.

      Sil
    3. Bu kadar kanat aldıktan sonra, o düzene dönüleceğini sanmıyorum.

      Sil
  6. Berkan Kutlu sol bek ihtimali konuşuluyor.Ne diyorsun denenebilir mi ? Denenirse de faydalı olur mu ? Benim fikrim; Kerem-Yunus yüzünden özgürce değişiklik yapma hakkımızdan olmaktansa iyi bir temposu olan ve top kesme gibi özellikleri olan ayağı da öyle bariz kötü olmayan Berkan bekte denenebilir. Hem böylelikle Berkan da küstürülmemiş olur.Ne kadar önceki sene eleştirilse de değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum Gs için uzu ve kısa vadede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu durumda Dubois sorunu ortaya çıkıyor onu atlamışım :)

      Sil
    2. +3 yerlinin zorladığı anlarda, olacağı o zaten. Berkan Kutlu bir şekilde sol beke kayacak.

      Sil
  7. Kerem ve yunus bu kadar top öldürürse pas vermek yerine çalım atayım şut çekeyim sevdasından vazgeçmezse ve bu kadar top kaybetmeye devam ederlerse değil icardi yi Ronaldo yu getirseniz gol atamaz. Hoca ya bunların kulağını çekecek yada kadrodan kesecek onlar bunu anlayana kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru yorum, Icardi saniyorum pas sonucu 1 kere topla bulusmuş, gerci gol de Icardi korkusuyla geldi ama direkt pasla bulusturma olayi yok herkes dan dun uzaktan vurdu Icardi'ye cikarmak yerine .

      Sil
    2. Sürekli kat ediyorlar, başka opsiyonları yok. Bu da problem. Kat etmeye çalışırken, o açıyı kapatıyorlar işte.

      Sil
    3. Her seferinde içe girmemeleri gerektiğini anlamak zorundalar artık ama ne yazık ki oyun aklı olarak o seviyede değiller her ikisi de. Hem kerem hem yunus ile icardi yi bir arada oynatamazsiniz maalesef. İcardi ceza sahası golcüsü ve sürekli beslenmesi gerekiyor. Merkezden oliviera mertens hatta torreira ile bunu yapmak mümkün çünkü o ince pasları yapabilirler bu oyuncular ama hem kanat hem de bekler ne yazık ki bunu yapabilir seviyede değiller. İcardi ile oynarken içe kat etmek yerine onu beslemek gerektiğini anlatmak ve hatta öğretmek gerekiyor. Yoksa İcardi yeni falcao olma yolunda ilerler.

      Sil
    4. Kerem'i geçtim de, Yunus ters tarafa da çalım yapabilen bir isim.

      Sil
  8. trabzon maçında 3 puan hakkımızdı 1 aldık. galip gelelim yeter gerisi önemsiz. fikstür aşırı zor çünkü. ancak şu 1 ay adeta kamp yapmalıyız. başta icardi herkes hazır hale gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an, böyle bir fikstüre rağmen iyi gittik. Yeni bir takımız.

      Sil
  9. Arkadaşlar torreiria sergio mertens/mata ortasahası bizi 34 maçın 25-27 sinde idare eder sıkıntı konya başakşehir fenerbahçe tarzı takımlarda bu 3lü sıkıntı olabilir. Ama konyayı bile ritim bulmamış halimizle geçiyoruz. Burağa katılıyorum ana plan mertens/yusuf va forvet arkası sergio/mata sürekli biri oyunda olmalı ancak oyunu olarak güçlü takımlarda ana plan dışına çıkılmalı. Maç için dubois sol bekte zaman almalı ama anholttanda hemen vazgeçmemeliyiz, dubois daha hazır değil. Maç için müdahaleler çok çok geç kaldı. Mertens torreria gomis aşırı yorulmuştu. İcardi hazır olunca çok faydalı olacak bu çok belli, emin çok güçsüz kaldı görece zor maçlarda yada zor forvetlerde yedekte beklemesi lazım, abdülkerim şuan 2-3 kat önünde eminin. Yunusu çok beğendim, boey zaten başka seviye ama sergio şuan mertensden bile fazla oyuna hükmediyor sahadaki komutanımız cidden çok zeki ve yetenekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O idare eder dediğin maçları aldığın an zaten şampiyonsun :)

      Sil
    2. Aynen katılıyorum onun için bu yapıdan vazgeçmemek lazım, yetenekli takımız uyum arttıkça kaliteli ayakların maç kondüsyonu arttıkça bu maçları daha da rahat geçeceğiz sadece organize takımlara ortasaha daha güçlü şekilde çıkmalıyız o takımlarda 3 taneyi geçmez, mesela başakşehire bu kadtoyla çıkalım bence yenemeyiz istatistiklerde de geride oluruz

      Sil
    3. Kadro ve oyun istikrarı çok değerli. Gelişim böyle ortaya çıkar.

      Sil
  10. Maçı stattan izledim. Konya Türkiye şartlarında pas oyununu iyi oynuyor ve topu hızlı çeviriyor. Öyle ki 30'dan sonra oyun iyice koş koşa dönünce tribün de gaza gelip Muslera'nın elinde biten ataklarda hemen kontra istedi. Orada müdahale edip oyunu yavaşlatmaya çalıştık. Muslera tribünlere dönüp sakin yapmak zorunda kaldı. Gomis ve Mertens'in de geri döndüğü anlarda bu oyuncuları tekrar 50-60 metre ileri koşturamazsın. Kaldı ki bu maçta çok geri geldiler ve daha erken tükendiler.

    Oliveira stadyum topçusu dediler ama ben oyun içinde pek takip edemedim onu. Belki Toreira gibi renkli kampon giyerse fiziksel olarak daha görünür olur. Çünkü Toreira hakikaten fark ettiriyor kendini maçta hemen yeşil kampon nerede diye bakıyordum. 70 gibi o da tükendi, ilerde kaldı geri dönemedi, pozisyon veriyorduk.

    Bu arada Hayrodinoviç de muazzam oyuncu tertemiz çıkarıyor topu defanstan. İkinci yarı Konya 5li oynadı, iyi de kapattılar. Bir kere genişletebildik onların da yorulduğu anlarda golü bulduk. Maçı kenardan gelenlerin kalitesi belirledi. Konya bizim kulübeden 2 oyuncu kullanabilse alırdı maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarın o müdahalesi de yanlış. Çok yanlış hem de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir