23 Eylül 2022 Cuma

Galatasaray'da uzun bir geleceğinin olabileceğine inanıyorum


Milot Rashica, transfer dönemi içerisinde gerçekleşmiş, en heyecanlı işlerden biri. Çok ciddi bir alternatif oluşturmuş olduk. Kasımpaşa maçında kısa bir süre izleyebildik. Konyaspor maçında ise, yabancı sınırı kaynaklı oyuna alamadık. Ligin devre arasında, en azından ilk 11 adına +3'ün kaldırılacağı söyleniyor. Sezon sonunda da, Fatih Hoca'nın 14+14 olan, o harika yabancı sınırına geri döneceğiz gibi. Bu da, Galatasaray'ın elini güçlendirecek.

Normal şartlarda, Rashica'yı 11 kullanabiliyor olmamız lazım. Kerem Aktürkoğlu, çok istikrarsız hareket etse de, ondan vazgeçemiyoruz. Rashica'nın istikrarı ve oyun içi katkısı değerli. Hızlı, gole oldukça yakın, kanadında da oldukça çalışkan. Werder Bremen günlerini hatırladım da, etkisi çok büyüktü. Oynatabilmek lazım olsa da, +3 yerli zorunluluğu içinde, onu kadroya yazabilmek zor. Yazsan, başka bir yerden ödün vermek durumundasın.

Bu yüzden de, şu aşamada alternatif olmaya devam. İlk 11 adına sınır kalkarsa, direkt olarak 11'e yazılacaktır. Bence solda daha etkili ama sağda da olur. Kasımpaşa maçında, oyuna sağ kanat için girdi ve kanadı nasıl sürüklediğini gördünüz. O kısa zamanda, gol pozisyonuna da girdi. Süreklilik için istikrar lazım. Galatasaray'da uzun bir geleceğinin olabileceğine inanıyorum. Sevdiğimiz tarzda bir kanat ve futbolcunun milliyeti de, buraların adamı olduğunu gösteriyor.

Opsiyonunun olmayışına üzülmüştüm. Weghorst misali, takımının Premier Lig'den düşmesi kaynaklı kiralayabildik. Weghorst için opsiyon var tabii, Rashica'da yok. Yine de, buralarda tutunabilmesi halinde, bonservisinin alınacağını düşünüyorum. Rakam biraz artabilir de, o durum biraz da, kulübünün ligdeki konumu ile alakalı. Kanatlar için alternatif yok derken, Rashica ve Yusuf Demir'i nasıl oynatabiliriz diye kara kara düşünüyoruz.

10 yorum:

  1. Takımı üst lige geri çıkamazsa elimiz güçlenir. Umarım şu yabancı sınırı saçmalığı biterde, hak eden oyunculara hak ettiği kadar şans verebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayından itibaren asıl ivmesini kazanacak gibi.

      Sil
  2. Muhtemelen opsiyon konusunda ikna edecek vakit olmadı abi diğer türlü kesinlikle opsiyon olması gerekirdi

    YanıtlaSil
  3. Hocam PVA yerine sol beke evrilebilir mi? :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında Jorge Jesus’un yaptığı gibi biraz rotasyonlu oynayabilsek, ihtiyaç halinde hem Kerem ve Yunus’u yedekler hem de kendi form tutar. Yoksa maçların son 20-25 dakikasında oyuna girmeye devam ederse pek verim alamayız bence. Rotasyon yapabilmek için de yeterli sayıda kaliteli Türk oyuncumuz yok ne yazık ki. Okan, Abdülkerim, Emin, Kerem ve Yunus dışında belki Berkan ve Barış Alper ilk 11’de oynar. O yüzden yabancı kuralı bir an önce değişmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar Avrupa oynuyor ve Dünya Kupası nedeniyle fikstür sıkışık olduğu için, her hafta çift maç var. Sezonu da erken açtılar. Yaptıkları yoğun rotasyon bu yüzden. Sen bunu yaparsan, sorun yaşarsın. Haftada 1 kez oynuyorsun.

      Sil
  5. Bu sene sakatlıklardan çok çektik gibi bir şey demeyiz sanırım. Sakat ya da cezalı olursa stoper hariç her mevkide yedek köpek balığı gibj bekliyor olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifler müthiş, hatta gençleri de iyi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir