23 Eylül 2022 Cuma

Tozlanmış parçalı #1; Goran Pandev


SC nostalji köşesini, blogun eski takipçileri bilir. Bu köşede, eski futbolcuları konuşur, geçmişe inerdik. Nostalji kısmı, bu blogun olmazsa olmazlarındandı. Son zamanlarda buna anlamsız bir ara verdiğimi fark ettim. Bazı eski köşeleri, biraz da güncelleyerek, yeniden hayata döndürmek istiyorum. Arada yeni köşeler de olacak. SC nostaljiyi, tozlanmış parçalı yaptık ve maziyi irdelemeye başlayalım. Bu köşede ilk konuk da, dün futbolu bıraktığını açıklayan, Goran Pandev olsun.

Bu ligin "forvet kodu" var. Bu kodu düşününce, Pandev'in Galatasaray'da başarısız olduğuna inanamıyorum. Yanlış yer, yanlış zaman da diyemem. Ne zaman gelecekti ki? Türkiye Ligi adına forvet tanımla deseler, 2 tip forvetin buralarda büyük iş başardığını görürsünüz. Çalışkan bir pivot forvet ya da, oyun aklıyla öne çıkacak, biraz daha 10 numara özelliğine yatkın forvet. Pandev de 2.'si. Daha oyun aklıyla öne çıkacaktı.

5+3 de zorluyor tabii. İlk 11'de 5 yabancı kullanabiliyor ve forvetinde de Burak Yılmaz gibi bir isim varken, Pandev'i kullanmak zor. Arkada da Sneijder var, oraya da kaydıramıyorsun. Napoli'den bedelsiz olarak transfer edilmişti ve 1+1 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Kamp gördü mü, görmedi mi bilmem de, fizik olarak bitik durumdaydı. Şampiyonlar Ligi'nde neredeyse her maç oynadı ve felaket bir görüntüsü vardı.

Ligde ise çok fazla şans bulamadı. Prandelli sonrası, Hamza Hamzaoğlu'nun yer yer kullanmaya çalıştığını hatırlıyorum. Dzemaili'ye oranla, onun üstünde daha çok durdu mesela. Pandev konusunda akıllarda ne kaldı dersek, Türkiye Kupası diyeceğiz. Orada gol krallığına yürüyordu ve çok iyi maçlar çıkardı. Rakip seviyesi düştükçe, sahne Pandev'indi. Gün sonunda ise, lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları var. 2 kupayı görünce, nasıl yanlış zaman deriz ki?

Galatasaray'a 32 yaşında geldi. Galatasaray'dan sonra, 39 yaşına kadar futbol oynadı. Bunu da son yılına kadar, Serie A'da başardı. Yine son ana kadar, ülkesinin Milli Takım formasını giydi. Orada da oldukça başarılı oldular. Büyük bir profesyonel ve bayrak adam. Galatasaray'da daha uzun yılları olsun isterdim. Burada başarısız oluşunu ise tarif edemiyorum. Mourinho'nun Inter'inin efsane askerlerinden. Bundan sonraki yaşantısında başarılar.

2 yorum:

  1. Yanlış zamanda geldi. Önünde Burak Yılmaz vardı ve yabancı kontenjanı bugünkünden bile daha zorlayıcıydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış zamanda geldi de, kötü takıma gelmedi ki. Yine de, yabancı sınırı net etken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir