28 Eylül 2022 Çarşamba

Galatasaray'ın eski futbolcusunun, mutlaka bir sürprizi olur


Belhanda, Badou Ndiaye, Emre Akbaba ve Onyekuru gibi, Galatasaray'ın eski isimleri, Adana Demirspor forması giyiyor. Bu 4 isim aynı anda, Galatasaray forması giymişlerdi. Böyle bir durum da, ilk olabilir. Yakın geçmişin kısmi çekirdeği, bugün başka takımda. Hepsi de formda bu arada, iyi gidiyorlar. Onyekuru yeniden ayaklandı, Badou Ndiaye de eski ciğersiz halini hatırlatıyor. Belhanda desek, Balotelli'nin gidişi sonrası nefes almış gibi. Emre Akbaba da, gayet iyi başladı.

Hatta Emre Akbaba'yı, sahte 9 gibi kullanıyorlar. Direkt olarak, en ileri uçta o var. Emre Akbaba'nın da, Galatasaray'a karşı ekstra hırslı oynayacağını düşünüyorum. Kiralık döneminde dahi böyleydi. Galatasaray'da da beklenildiği gibi bir dönem geçirmedi ve bunun hırsı olacaktır. Diğer 3 ismin, daha yumuşak bir tarafı olsa da, Emre Akbaba ekstra motivedir. Tabii saymış olduğumuz tüm isimler motive olacak.

Galatasaray'ın yazılı olmayan kurallarından biri, eski futbolcusunun mutlaka bir sürprizi olur. Hücum odakları yüksek, güçlü bir takım. Galatasaray karşısında da, hücumu düşünüp, açık bir futbol oynayacaklar. Maçın gollü geçişi olası. Galatasaray'ın da hızlı isimleri var ve açılan ananı iyi kullanacak isimler. İş şu, açılan o alanda, pası kim atacak? Mata ismi öne çıksa da, onu da kullanmanın bazı şartları var. O anlamda bir karışıklık olacak.

Bu kadar geçişin olacağı bir maçta, orta sahada kalabalık kalmak da ihtimal. Midtsjö, bu anlamda düşünülebilir. Aynı 11 üzerinde, istikrarla da devam edilebilir. Okan Hoca'nın ne düşündüğünü merak ediyorum. Mata ve Icardi gibi isimleri bu maçta da kenarda tutup, aynı 11'i ile devam edecektir diye düşünüyorum. O geçişler içinde de, hücumda daha sağlam kalan kazanacak. Galatasaray'ın bireysel kalitesi yüksek. Adana Demirspor da ne kadar iyi ve hızlı hücum yapısında olsa da, savunmaları adına bu geçerli değil.

12 yorum:

  1. aynı 11'den devam ederse; Pva ve Kerem'le ilgili ciddi şüphelerim var. Orta sahada sadece Torrera kalırsa ortadan çok deliniriz. Sergio top rakipteyken etkisi az bir oyuncu. Artı Gomis'le ilgili de şüphelerim var. Bence her maçın hikayesi farklı. Umarım ilk yarı bittiğinden umulmadık ve geri dönülmez bir skor olmaz. Eğer Kerem'den, Pva'dan, Gomis'den vazgeçmemiz için farklı yenilmemiz gerekiyorsa o maç bu maç. Elimizde İcardi, Mata, Midjo, Rasikai, Yusuf, Dubous varsa bunları kullanmak lazım. Özellikle Mata'nın oynayacağı formülü bulmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kafamda çok soru var da, yanıtlar hocada artık :)

      Sil
  2. abi görsel biraz alakasız olmuş sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakasız şuradan oldu. Başka bir şey yazacaktım, konu kaydı :) görsel de hoşuma gitti, değiştirmedim.

      Sil
  3. Hocam mata,mertens ve icardi ile başlayalım adanada.erken skor bulmaya odaklı bir oyunla 60dan sonra 5 dakikada peşpeşe yusuf,gomis,seferoviçle değiştirelim onları ne dersiniz?skoru bulsak bile kapanmayalım asla zaten rakip montella bakıcak tam tersi çift forvete döndü bunlar,ne kapanması diyecek.rakibin sizin oyun planınızla ilgili ne düşündüğüde çok önemlidir kendi oyun planını da direk etkiler.hem fiziği arttırırsınız.hem oyunu rakip sahada tutarsınız.tabiki yunus&kerem herzamanki gibi çok belirleyici.muslera ve savunmayı saymıyorum bile,onlar kesin belirleyici.ancak bir şampiyonlar ligi,brugge&anderlecht deplasmanı ciddiyetinde çıkmalıyız.3 puan çok hayati olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata, Mertens ve Icardi üçlüsünü, savunma tarafında taşımak zor. O zaman orta saha hamlesi gerekir.

      Sil
  4. 2.transfer döneminde babel ve feguliyi de alsınlar bitsin bu iş,tamamlansın intikam tugayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi şimdi almadılarsa, hiç almazlar :)

      Sil
  5. Belhanda ve Akbaba maksimumla oynayacak katiliyorum üzerine Halil Umut Meler etkisini de koyunca bu mactan beraberlik iyi sonuc olur diyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben de Sacha Boey Onyekuru eslesmesini bekliyorum temposu cok yuksek olacaktir o kanadin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey çok önemli bu maçta. Onyekuru'yu açık alanda yakalamak için de. Boey hücumu zorlarken, Onyekuru'nun savunma yardımına çok gelmeyişi işimize yarayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir