4 Eylül 2022 Pazar

Gol aranan anlarda, Gomis yine ilk öncelik


Yaz dönemi sorulsa, Gomis'in ayrılmasını isterdim. Forvet rotasyonunda, bütünüyle bir değişim bekliyordum. Gomis'in de yaşı ve maliyeti, ayrılığını gerektiriyordu. En azından ben öyle düşünüyordum. Hazırlık maçlarındaki görüntü de iyi değildi. Seferovic geldi, Diagne ve Mostafa Mohamed gitti. Gomis ise, forvet alternatifi olarak devam ediyor. Şöyle bir artı oluştu, Gomis'e verilen rol çok doğru ve o da bunu benimsedi. O rolü, Gomis'e kabul ettirmek de büyük iştir.

O rolü de müthiş oynuyor. Maçların 2. yarılarında, belli dönemlerde forma giyiyor. Takımın ligdeki tüm gollerini o attı, 2 maçta seni ipten aldı ve gole en yakın futbolcun. İlk 11 oynasın demiyorum, buna enerji yok. 45 dakika oynaması dahi zor. Son 15 - 20 dakikalarda, takımın forvetteki büyük hamlesi oldu. Şimdi Icardi ya da başka bir forvet gelecek ve 11'de yeni isim oynayacak. Seferovic de alternatif olacak derken, Gomis'in rolü ne olacak?

Bence değişmeyecek. Gol aranan anlarda, Gomis yine ilk öncelik. Çünkü gole çok yakın. Arıyor ve iyi de bitirici. Seferovic ise ön alanda çalışkanlığı, seni orada tutabilmek adına hamle olur. Bu rol adına da lüks kalmasından çekiniyorum. Seferovic transfer edilirken, düşünce başkaydı. 1. forvet olarak onu düşünüyorduk. Vazgeçmek için erken elbette de, Icardi ayarında bir forvet gelirse de, Seferovic'i alternatif olarak göreceğiz.

Arkasına bir isim de düşünülebilirdi. Gomis'den de farklı olarak, daha hızlı, topsuz oyunu oynayacak, topu taşıyabilecek bir isim olabilirdi. Seferovic'in kötü başlangıcı belki de, önüne bir ismin alınmasına yol açtı. Gomis'i her şartta, gol aranan anlarda ilk alternatif olarak izleyeceğizdir. Seferovic'in nasıl bir rol alacağını ben de merak ediyorum. 15 maçlık bir opsiyon durumu var, bunu da doldurmak istemeyebilirler.

12 yorum:

  1. Gole en yakin ileri oyuncun tanimlamasi cok dogru zira Trabzon macinda da atiyordu zaten 4 net pozisyonun vardi 2si son dakikalarda giren Gomis ile geldi, Okan Hoca.da.bunu görüyor elbette ve Seferovic patlama yapmazsa bur sekilde opsiyonu kullanilmaz vana da öyle geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girdiği gibi, çok net pozisyonlara girdi. Golleri o atıyor, o aralar pozisyonların hep içinde.

      Sil
    2. Seferovic'e göre cok daha iyi bitirici oldugu kesin de yer tutma golü sezme, duvar olma konularinda da Gomis daha iyi halen bu yasta bile abi, Seferovic'in basarili olmasini cok istiyorum gercekten büyük tecrübe maliyeti de iyi ama kendini zorlamasi lazim Weghorst her.hafta gole katki veriyor wlbette Besiktas'in kanatlarinin da.etkisi var bunda ama Seferovic'i mental olarak Weghorst gibi güclü göremiyorum cok.endiseli özgüvensiz gibi tam tersine.

      Sil
    3. Seferovic de o konularda iyi, şu an kötü başladı sadece. Adamın kariyerini, kalitesini de hiç edemem :)

      Sil
  2. Plansızlık mi diyelim yoksa en başta kurulan plana sadakatsizlik mi bilemedim. Tek forvet oynayan takımda üç tane santrafor özellikli futbolcu oluyor sürekli. Ve üçünden de verim alınamıyor.
    Yine aynısı olmaz umarım

    YanıtlaSil
  3. seferovic sözleşmesindeki maç sayısına ulaşmamalı. bu yaştaki oyuncuya, böyle bitik ve silik bi oyuncuya o sözleşmeme kesinlikle verilmemeli. o maaş filan yazık günah ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı verecekse ulaşsın, ona takılmam. Gaziantep FK karşısında 2. yarı oyuna girince, daha iyi göründü.

      Sil
  4. Gomis cok iyi hatta Seferovicli takimdan daha dinamik yapti bugun takimi ama penalti atmamali.
    Gomis superligde en cok penalti kaciran iki oyuncudan biriymis bugunkü kacirdigi 5. Penaltiymis.
    Mertens ise son 5 penaltiyi da atmis, penalticimiz Mertens olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O penaltı işi büyük sıkıntı. Topun başına geldiğinde, kaçıracağını hepimiz biliyorduk.

      Sil
  5. Seferovic resmen bitmiş, hazırlık maçlarında iyi göründü 4 maçtır hiçbir numarasını göremedim karşı karşıya pas bile veremediği pozisyon inanılmaz zaten ,dün de yüzde yüz golü kaçırdı rakip kendi kalesine attı, as forvet olarak düşünülürken 3ncu hale düşecek gomis her anlamda önünde çünkü , çok şükür kiralik almışız ya opsiyona zorunda kalsaydık aman aman,mitroglou gibi benfica dan geldi ikisinin de bitik olması ayrı bir benzerlik , sezon sonu yedeğin yedeği olarak veda eder takıma, 37 yaşında gomis i kesemeyen adamdan hayır gelmez, ayrıca çok ağır bir adam , topla ilişkisi de ahım şahım değil, formda değilken hiç çekilecek adam değil, çok beklenti yoktu gelirken ama ölü geldiğini de düşünmüyordum. 4 haftada düştüğü durum inanılmaz , icardi varken zaten şansı yok ,oynayamadığı sürece daha da düşecektir , kısacası neresinden tutarsan elinde kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiş ama toparlamayacak diye de bir kural yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir