16 Eylül 2022 Cuma

Icardi'den açılışı bekliyoruz


Galatasaray'ın en önemli artılarından biri, ilk 11 istikrarı yakalamış olması. Seferovic / Gomis değişikliği ile birlikte, taşlar tam anlamıyla yerine oturdu. Takım birlikte oynayıp, uyum kazandıkça da, oyunun güçlendiğini görüyoruz. Yine de bu kadroya, hala eklenmesini beklediğimiz isimler var. Son transferlerin ardından, kulübe de oldukça güçlendi. Hamle imkanını eline alıp, ciddi bir avantajın oldu. Okan Hoca'nın da bu avantajını iyi kullanacağını düşünüyorum.

Icardi ve Midtsjö, maç kadrosuna dahil oldu. Kazımcan Karataş ve Mata ise yoklar. Midtsjö de döndükten sonra, bazı isimlerin yedeklerde olmayışı doğal olacak. Biraz daha joker özelliği bulunan isimleri yedek kulübesinde görebiliriz. Kazımcan Karataş'ın yedek olmaması doğal. Sol beke hamle gerektiğinde, Dubois ve Berkan Kutlu gibi isimler düşünülüyordur. Icardi ile aynı anda Seferovic'in olması tartışılabilir de, Seferovic'i bir anda silemezsin.

Mata geldiğinde, ekstra bir isim daha olmayacak. Barış Alper Yılmaz, +3 yerli için hamle olarak düşünülüyor olabilir. Yusuf Demir ve Rashica'ya rağmen bunu yazıyorum. Mata dönene kadar, Yusuf Demir'i Mertens'in alternatifi gibi düşünebiliriz. Maç kadrosunda olan, olmayan isimleri doğal karşılıyorum. Midtsjö'nin dönüşü de, orta sahaya ciddi bir kalite katacak. Sezona müthiş başlamış ama şanssız bir sakatlık yaşamıştı.

Hücum aradığında da, savunma aradığında da doğal hamlen. Hücum ararsın, topla dikine çıkışları ve ön alandaki baskısıyla etkili olur. Savunma ararsın, orta sahadaki direnci önem kazanır. Berkan Kutlu ile işin savunma tarafını tutarsın, Midtsjö ile oyunun 2 tarafını. Şu an, Galatasaray'ın hamle gücü çok daha arttı. Konyaspor gibi ciddi bir maç öncesi de, beni en çok mutlu eden gelişmelerden biri. Geçen sezon orta saha tarafında sorun yaşıyorduk, bu sezon ise alternatifleriyle dahi çok güçlü bir yapı.

Icardi'nin de fizik olarak hazır olduğunu düşünüyorum. PSG ile kamp görmüştü, Eylül ayına kadar da takımla çalışıyordu. Maç kondisyonu sorundur, bu da zamanla aşılır. Maçın gidişatına göre, hamle olarak düşünülecek. Gomis de iyi durumda, bir anda kesemezsin. Seferovic bu tabloda denklemden çıktı gibi görünüyor. Milli Takım arası sonrası da, Mata da dahil olmak üzere, tam takım sahada olacağız. Şu maçı kayıpsız atlatalım da.

4 yorum:

  1. kazımcan'ın olmaması neden doğal anlamadım ? berkan ve duboıs orada öncelik mi oldu ? daha 10 gün önce yabancı yıldız transferlerimizden sonra kazımcan için yerli de olmasıyla bi anda en önemli transferlerimizden biri haline geldi demedik mi ? şimdi ne değişti ? forma şansı buldu da kötü mü değerlendirdi de bi anda kadroya alınmaz oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal, çünkü kulübende sol bek oynayabilecek başka isimlerin var. 21 kişilik kadro böyle bir şey.

      Sil
  2. (Emre)
    Baris Alper'de bu yil istikrarli oynayabilecegi bir super lig takimina kiralik gitse iyi olurdu. Oynamaya ihtiyaci var, ve seneye olasi Kerem ve Yunus satisinda elimizi rahatlatirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında bu düşünülebilir ama +3 yerli işi, bazen maç içinde ona dönebilmemize sebep olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir