22 Eylül 2022 Perşembe

İyi oyununa rağmen, daha yüksek bir tabela bekliyoruz


İlk 7 haftada, 23 çalım, 18 şut pası, 33 kez rakip ceza sahasında topla buluşma. Galatasaraylı futbolcular arasında, bu istatistikleriyle ön planda. 7 maçta, sadece 1 asisti var tabii. 1-0'larla çok maç geçtik ve ilk dönemde, hücum noktasında sorun yaşadık. Yunus Akgün'ün, ilk 7 haftada oynadığı oyunla alakalı sorun yok. Performansını beğeniyorum ve Boey ile sağ kanatta müthiş koridor oluşturdular. Yine de daha yüksek bir tabela bekliyoruz. Bu potansiyeli fazlasıyla var.

Adana Demirspor formasıyla toplamda 39 maçta, 9 gol 17 asist yapmıştı. Lig için, 10 gol 10 asist bandında oynamasını bekliyorum. Yunus Akgün'ün en değerli yanlarından biri bu "tabelasıydı". Sürekli rakip ceza sahası içinde, gole oldukça yakın. Galatasaray'da da böyle aslında. Maalesef bazı noktalarda çok zorladı. Kat edip, şut atayım derken, çoğu imkan heba oldu. Bu eleştirim, Kerem Aktürkoğlu için de geçerli.

Yunus Akgün'ün artısı, bana göre "oyun aklının" daha yüksek oluşu. Bitirmek kadar, oynatmaya da yönelik oynuyor. Boey ile sağ kanatta koridoru kurdular işte. Topla daha etkili, rakip eksiltebiliyor ve şut, kilit pas gibi noktalarda ön planda. Sola doğru kat etmekten öte, 360 derece de dönebiliyordu topla. Bu özelliğini bekliyorum işte. Yapmadığı, yapamayacağı bir şey asla değil. Icardi de devreye girecekken, onu besleyebilmek ön plana çıkacak.

Kanatların bu yönde desteği önemli. Seferovic transfer edilirken, topu tutar ve çevresine duvar olur diyorduk. Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu da onun ekmeğini yiyebilirdi. Oynadığı maçlarda bu ahengi yakalayamadık. Icardi başka bir forvet, ihtiyaçları farklı. Onu beslemek gerekirken, biraz daha asist odaklı oynamalarını bekliyorum. Yunus Akgün'den de, bu yönde ciddi beklentim var. Özellikle asist rakamlarının artmasını bekliyorum.

6 yorum:

  1. Topu ayağına aldığında bir beklenti oluşuyor. Bu da rakipleri korkutuyordur kesinlikle. Önemli olan bu. Skor asist katkısı zamanla olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha hücum oturduğunda, o tabelayı yaşayacağız.

      Sil
  2. Keşke sola Vargası biz alsaydık. Yunusla uyumu hareketliliği derken koparırlardı.

    YanıtlaSil
  3. Yunus altyapı olarak Kerem'in önünde.Ayrıca hem kapalı hem de açık savunmaları karşı çok etkili.Kanat ve 10 numarada görev yapabiliyor.Umarım çok daha iyi seviyeye çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapısı, aldığı eğitim daha güçlü, o doğru. Kerem Aktürkoğlu, futbola geç başlayan bir yetenek edasında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir